Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рехабилитација Милана Недића

(16-01-2016, 12:30 AM)Vlad Alekš Пише:  "Пљувао" је покојног Милана Стојадиновића, између осталог, због конкордата и због сусрета са Павелићем у Аргентини.

Зар то није за пљување?
Каква гњида мораш бити да ракијаш и другујеш са изметом какав је павелић.
Са људске стране само, мислим да нема ништа ниже.

Још се А. Рајс питао, како човјек у најбољој снази да ни дана не проведе на фронту 1912-1918. За бљување. Неком рат, неком брат.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(05-02-2016, 01:03 AM)мунгос Пише:  
(16-01-2016, 12:30 AM)Vlad Alekš Пише:  "Пљувао" је покојног Милана Стојадиновића, између осталог, због конкордата и због сусрета са Павелићем у Аргентини.

Зар то није за пљување?
Каква гњида мораш бити да ракијаш и другујеш са изметом какав је павелић.
Са људске стране само, мислим да нема ништа ниже.

Још се А. Рајс питао, како човјек у најбољој снази да ни дана не проведе на фронту 1912-1918. За бљување. Неком рат, неком брат.

Не разумем. Ко је кога пљувао?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Не знам шта је тешко за разумити, кад си ти то сам написао а ја цитирао оно што си ти написао?

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(06-02-2016, 12:44 AM)мунгос Пише:  Не знам шта је тешко за разумити, кад си ти то сам написао а ја цитирао оно што си ти написао?

Разумем ја да си ти цитирао мене, то видим. Али не разумем ко је "пљувао" Стојадиновића?

Одговори

(15-01-2016, 09:00 PM)Бенито Пише:  Као и хвалоспеви Добрици Ћосићу.[/align]

Бокан о Ћосићу: https://www.youtube.com/watch?v=Nn8-ncmN-Vg
Не разумем шта овде може да буде проблематично? Један Хришћанин говори о једном грешном човеку.

Одговори

Влад, чини ми се нешто, да врло добро разумете о чему се овде ради. Али, ајде, полемика ради полемике.
Проблем је што Бокан верује у оно што Ћосић прича, као да је то Свето писмо. И онда на основу тога, утврђује да је он покајник. Човек ништа покајнички, једноставно, није рекао. Нпр, Ћосић никада није био у Богомољачком покрету, а камоли да је носио торбу владики Николају. Невероватно је да је Бокан оволико наиван. Или је проблем што нешто хоће да постави као стандард. Зло постоји и од тога не треба окретати главу.
ПС Разговарао сам са неколико убица из 44 и 45 године. Знате ли шта су ми говорили?Апсолутни сви су имали причу да су гледали да спасавају народ. Када сам их питао за конкретна имена љууди којима су са страшћу упућивали метак у главу, причали су ми или да их је убио неко други или да су погинули несрећним случајем. Овде је по среди исти случај. Уместо да Ћосићу не верује ама баш ни једну реч, он верује у сваку коју му је овај рекао. Ту је проблем.
Одговори

(11-02-2016, 11:10 PM)Бенито Пише:  Влад, чини ми се нешто, да врло добро разумете о чему се овде ради. Али, ајде, полемика ради полемике.
Проблем је што Бокан верује у оно што Ћосић прича, као да је то Свето писмо. И онда на основу тога, утврђује да је он покајник. Човек ништа покајнички, једноставно, није рекао. Нпр, Ћосић никада није био у Богомољачком покрету, а камоли да је носио торбу владики Николају. Невероватно је да је Бокан оволико наиван. Или је проблем што нешто хоће да постави као стандард. Зло постоји и од тога не треба окретати главу.
ПС Разговарао сам са неколико убица из 44 и 45 године. Знате ли шта су ми говорили?Апсолутни сви су имали причу да су гледали да спасавају народ. Када сам их питао за конкретна имена љууди којима су са страшћу упућивали метак у главу, причали су ми или да их је убио неко други или да су погинули несрећним случајем. Овде је по среди исти случај. Уместо да Ћосићу не верује ама баш ни једну реч, он верује у сваку коју му је овај рекао. Ту је проблем.

Бенито, не разумем о чему се овде ради. Због тога и постављам питање. Нисам полемичар ради полемике.
По Вашем коментару бих рекао да нисте ни одслушали овај кратак аудио запис. Бокан је био експлицитан. На пример, рекао је да је којим случајем био жив током ДСР, он би, Бокан, био или жртва или џелат Ћосићу и његовим друговима. Даље, Бокан вели како је сахрана Ћосићева, парадоксално, заправо Ћосићево највеће и највредније дело у животу. Мислим да ово довољно казује шта је песник хтео рећи.

П.С. Никада нисам разговарао са убицама а да сам знао да су убице. Јесте ли их пријавили полицији?

Одговори

Полицији? КидањеКидањеКидањеЊима самима да их пријавим?
Они су тада имали 3 пута већу пензију, него Милошевић плату.
Одслушао сам ја Бокана добро. Каква највеће дело? Тај човек је једна од најмрачнијих личности у нашој новијој историји. Исто као што је преварио овај народ са својим наводно великим литерарним делом, о чему је Ивков написао сјајан есеј, тако је ове салонске Србе преварио са својом сахраном. А дотични би му вероватно пресудио као љотан, уз заштиту Немаца, као што су преминули и његови другари радили уз помоћ Совјета.
Једноставно речено, у животу тог човека нема ништа светло, а Бокан се заноси да има. Само због тога што се негде поред њега појавио православни крст. Уосталом, да има лоше мишљење о том човеку , не би ни дошао на његову сахрану. Као што није дошао на сахрану Слободана Јовановића. Рецимо, Младен Обрадовић је био на тој сахрани и то директно из затвора. Да узмемо две личности сличног политичког мишљења. На тим примерима се види ко је ко. Уосталом, са Боканом сам рашчистио ко је и шта је још пре две деценије, тако да ме ово његово дружење са Ћосићем уопште не чуди.
Дакле, Алекш, ово што сам написао нема никакве везе са Вама, него са Боканом. И довољно је. Превише сам времена потрошио на њега.
Одговори

(12-02-2016, 05:17 PM)Бенито Пише:  Полицији? КидањеКидањеКидањеЊима самима да их пријавим?
Они су тада имали 3 пута већу пензију, него Милошевић плату.

То је била шала.

(12-02-2016, 05:17 PM)Бенито Пише:  Као што није дошао на сахрану Слободана Јовановића.

Откуд знате да није био на сахрани?

(12-02-2016, 05:17 PM)Бенито Пише:  Уосталом, са Боканом сам рашчистио ко је и шта је још пре две деценије, тако да ме ово његово дружење са Ћосићем уопште не чуди.

1996? Зашто баш тада?

(12-02-2016, 05:17 PM)Бенито Пише:  Дакле, Алекш, ово што сам написао нема никакве везе са Вама, него са Боканом. И довољно је. Превише сам времена потрошио на њега.

Само да Вас подсетим да је тема рехабилитација Недића. Ви сте започели о Бокану.
Уосталом, ја нисам Боканов адвокат. Нека се човек јави, па нека се брани.

Одговори

Само што се тиче сахране С.Ј.
Први сам дошао, јер сам погрешио тачно време или су га они променили у току дана. Толико сам рано дошао да су гробари мислили да сам неки рођак, па су ме питали да ли знам где треба да стојим. Толико нас је пуно било да сам одлично видео све који су били. Отуд знам да није био.
Одговори

(12-02-2016, 07:18 PM)Бенито Пише:  Само што се тиче сахране С.Ј.
Први сам дошао, јер сам погрешио тачно време или су га они променили у току дана. Толико сам рано дошао да су гробари мислили да сам неки рођак, па су ме питали да ли знам где треба да стојим. Толико нас је пуно било да сам одлично видео све који су били. Отуд знам да није био.

Хајте молим Вас, нема потребе да банализујемо и да пребројавамо људе по сахранама.
Ево Вам прост пример. Бокан није био на сахрани Слободана Јовановића, дочим је Вучић, ако се не варам, "отворио" бисту Слободану Јовановићу испред Правног факултета. Следећи Вашу логику, могао бих закључити да је Вучић већи Србин и интелектуалац, и надасве моралнији човек од Бокана.

Одговори

Наравно да се не ради о томе. Тадић је био на сахрани. Ради се о томе да високи државни службеници тиме шаљу поруку.
То, дакле, уопште не подразумева ко је већи интелектуалац, а поготово ко је већи Србин. Али, подразумева поруку о поштовању према покојнику. Дакле, Бокан поштује Ћосића, а не Слободана.
Одговори

(12-02-2016, 09:19 PM)Бенито Пише:  Наравно да се не ради о томе. Тадић је био на сахрани. Ради се о томе да високи државни службеници тиме шаљу поруку.
То, дакле, уопште не подразумева ко је већи интелектуалац, а поготово ко је већи Србин. Али, подразумева поруку о поштовању према покојнику. Дакле, Бокан поштује Ћосића, а не Слободана.

Бенито, не дате се тако лако, јако сте жилави. Smile
Ево примера. Ја сам био на сахрани Десимира Тошића, а нисам био на сахрани Слободана Јовановића. Такве су околности биле. И шта Ви мислите, кога ја више ценим од њих двојице?
Имам још једно питање за Вас. Јесте ли били на Дражиној рехабилитацији, 14. маја прошле године?

Одговори

Јавио ми је један чоек шта ће се догодити. Не могу да кажем који је , одмах би се досетили. Стајао сам поред Дражиног споменика у Ивањици и слушао директно преко телефона, читање пресуде.Ваистину!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним