Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Епископ Атанасије о Вучићу
#29


(04-02-2020, 09:53 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(04-02-2020, 08:20 PM)Шумадрипац Пише:  .
Љотић и његова секта, у народним, политичким и црквеним стварима и ставу били су секта, и такви још увек остају, јер не могу да се отарасе секташког менталитета, страног нашем народу, па га онда настоје наметнути и народу, или мањим групама и појединцима, зато што им савест није чиста,

Владика (С)атанасије Јевтић

Ја....онога кога је Свети Владика Николај звао ПОЛИТИЧАР СА КРСТОМ, данас неки циго са мантијом назива секташем а сам потпомаже и промовише на Богословији секту "епископа" без Епархије, грчког фанариоте Зизи-ЛУЕСА који "проповеда" да је грех двоје младих, младића и девојке, који се преваре па ступе у полни однос пре брака, једначит једном од ДО НЕБА ВАПИЈУЋИХ ГРЕХОВА, содомији и мужеложништву!

Уместо дакле да зауво у'вати и избачи тог фанариотског секташа из Богословије (као што је избацивао младе сниматеље којино су касних 80-их, из незнања, ушли са камерама у Цркву-ми гледали!), (С)атанасије чак имитира болесног фанариота па пред студентима једе шваргле, комбасице и кавурме за време Поста, еда би ко зна какве болесне теорије "плућних крила" доказао!

Сирома'

(04-02-2020, 08:20 PM)Шумадрипац Пише:  .
Они су и главни узрочници нашег несрећног раскола у емиграцији, и у том погледу су били колаборатери са комунистима, који су и радили на расколу и здушно га подржавали.

Владика (С)атанасије Јевтић

Само у глави болесника (С)атанасија некакви "Љотићевци" су били за раскол у емиграцији!

Међутим!

Истина јесте да су сви, сви, сви...следбеници мисли Димитрија Љотића, као и Четници Војводе Ђујића, СКОРО БЕЗ ИЗУЗЕТКА остали верни Мајци Цркви, знајући, као искрени Православни Хришћани, какве катастрофалне последице доноси раскол!

Против Цркве су биле разне групице међусобно завађених Четника и "четника"!

Ну шта'ш...(С)атанасије ваљда боље зна иако је во времја тијех догађаја био голобради (или са ретком цигањском брадом) војник код тите или студент!

Сирома'

(04-02-2020, 08:20 PM)Шумадрипац Пише:  .

....код те секте Д. Љотића, као и код “друга” му Вође – Фирера, није било никада ни речи, а камоли дела покајања за зла које су нанели образу овога народа због њихове колаборације са окупатором. Они су уствари и били једини колаборатери са окупатором.

Владика (С)атанасије Јевтић

Како бре Љотићевци "једини" у колаборацији са ОКУПАТОРОМ!

Па тај исти (С)атанасије остаде пола века у колаборацији са ОКУПАТОРОМ Србије и Србства који је био, јесте и...нажалост, БИЋЕ, 100 пута гори окупатор од Њемаца јер....за Њемце се знало да ће да оду кад-тад а титовски окупатор још увек чучи у сваком Србини (па и у цигојнеру који је тема ође) к'о нека пантљичара или гушавост-гадна болест!

Сирома'

Елем, Љотићевци и Недићевци су током рата и после у емиграцији нон-стоп врбовали Св. Владику Николаја да би га придобили, да стане на њихову страну. Али све је било узалуд, јер их је Владика још у старту прозрео. Заправо, и сам Љотић је током рата често нападао српске владике и свештенике.

Међутим,

Због неуспеха, Љотићевци у емиграцији су се досетили њима својствену лукавошћу- ЗЛОУПОТРЕБА ДЕЛА Св. Владике Николаја, тј. уметањем туђих (најчешће својих) текстова.

Напоменимо само неке:

- Посланица Владике Николаја србском добротворном друштву Свети Сава;
- Посланица кливлендским Србима;
- Неаутентични говор Св. Владике Николаја над Љотићевим одром на малом помену (то је, заправо, текст љотићевца Бошка Костића, а не Св. Владике Николаја);
- Писма Св. Владике Николаја Драгољубу Цокићу, Ратибору Ђурђевићу и Старцу Никанору Хиландарци;
- Екуменски сабор у Еванстону;
- Песма "Завет Србима";
- и други текстови Св. Владике Николаја

Да резимирамо: та мржња Љотићеваца (и комуниста паралелно) и њихових следбеника према представницима Српске Православне Цркве траје и дан-данас, нпр. према два стуба СПЦ и истинских следбеника Св. Јустина Ћелијског- Владици Атанасију Јевтићу и Митрополиту Амфилохију.


Што се тиче САВЕЗНИКА... Када се прелистају дела избеглих Љотићевих следбеника, емиграната, види се да су Љотићевци у многим приликама И ЕНГЛЕЗЕ И НЕМЦЕ СМАТРАЛИ САВЕЗНИЦИМА. Треба нагласити крајњу идеолошку недоследност Димитрија Љотића и његових присталица.

Наиме, у току већег дела рата "добровољци" су убијали нашу регуларну војску, тј. Четнике и ондашње њихове присталице називајући их "слугама Лондона" и "енглеским плаћеницима". Али, читајући књиге главног љотарског "историчара" Боривоја Карапанџића, наилазимо на део у ком он описује како су Љотићевци масовно узвикивали "ЖИВЕЛА ЕНГЛЕСКА!", у једном месту у Корушкој. Или, како британске трупе називају "САВЕЗНИЧКИМ", и још се жале на то како су их Енглези "хладно примили". Или, како се британским официрима представљају као њихови "САВЕЗНИЦИ"... Оваквих примера је много. Питам се: Зар се љотићевске оптужбе на рачун Дражиних људи за "додворавање Енглезима" у ствари не односе НА САМЕ ЉОТИЋЕВЦЕ? Толико о идеолошкој снази којом се Љотари толико хвале...

Паметном доста!

.
БОНУС:

Извештај Николе Калабића Дражи, од 24. јануара 1943: "Владика Николај са још шест својих свештеника, од стране љотићеваца одведен је у лагер негде у Банат пре шест дана".

ДАКЛЕМ, ЦИЉ НЕМАЦА И ЉОТИЋЕВАЦА БИО ЈЕ ДА ВЛАДИКУ ОДВОЈЕ ОД ЧЕТНИКА И НАРОДА, И ДА ПОКУШАЈУ ДА ГА НАТЕРАЈУ НА САРАДЊУ.


Ми рекосмо, по Канади викасмо, ама душу спасисмо!
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#30

Сирома'

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#31

.
Убица форума, као прикривени титовац, (видимо да на оној онамо теми поч'о да цитира и самог Кисела Леви-Мордекаја, алиас Карла Маркса од чега здравом човеку отпадају уши, ако му нису већ отпале од халуциногених печурки!) следи примере оних Срба и NOVOSRBA који кроз блаћење Срба Православних покушавају да кроз снисхођење комуни индиректно оправдају Тита и његове и тако, на само њима разумљив начин, пронађу неку потку за тзв. "национално помирење" између комуно-сатаниста титоваца и остатака од остатака некада моћних и многобројних Православних Срба!

ИЗ ТЕ КУЈНЕ ДОЛАЗИ И ЊЕГОВА ИЗРАЖЕНА РУСОФОБИЈА, ПРИЗИВАЊЕ РАЗНИХ КОМУЊАРА ПОПУТ ЈОВНО БАКИЋ И МАСЕ НЕКИХ ТРИФУНОВИЋА, А КРОЗ ИСТОВРЕМЕНО БЛАЋЕЊЕ ПРАВОСЛАВНИХ СРБА ТЗВ. "ЉОТАЧ-ЉОТАН" И ЗНАНО ИЛИ НЕЗНАНО, "ПУХАЊЕ" У ЈЕДРА НАРАТИВУ ТЗВ. "ХРВАТА" О "ЈУДЕНФРАЈ" БЕОГРАДУ ЗА ВРЕМЕ ЂЕНЕРАЛА НЕДИЋА И "ЉОТАЧ-СЛУГА ВЕРМАХТА=ПАВЕЛИЋ"!

Ну шта више очекивати од таквог љуцког материјала, па да би сви људи схватили о каква је ДИЛЕЈА у питању, цитирамо слоган којим се исти потписује испод сваког прилога, па каже:

Цитат:Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц

Међутим!

Овај пајац се већ годинама овуда дерња и прозива нас са оним чувеним "ЉОТАЧ, СЛУГА ВРЕМАХТА !", а све цитирајући слоган човека са именом DAVATZ (хммм...звучи ли то њемачки а?), а ради се о руском фолксдојчеру,који се борио у њемачкој униформи под командом Вермахта, Трећег Рајха и...самог Адолфа Хитлера!

Довољно је да се укуца DAVATZ на Гугла па да се види да таквијех нема до Њемаца у разним облицима од VON DAVATZ па надаље, а највише их има, осим у Њемачкој, у Уругвају, Парагвају, Аргентини, Чилеу...ахем...

Страшно човече...сачувај Боже и саклони од таквог борца против комунизма који се у њемачкој униформи борио да се комуно-сатанизам замени са...НАЦИЗМОМ, то јест РАК са ЛЕУКЕМИЈОМ...Шок

Цитат:Не знате ли да мало квасца све тијесто укисјели? Одбаците дакле стари квасац, да буде ново тијесто. Зато да празнујемо (славимо Бога) не у квасцу старом, ни у квасцу злоће и неваљалства, него у бесквасним хљебовима искрености и истине.

Писах вам у посланици да се не мијешате са блудницима… а сад вам пишем да се не мијешате са неким који се брат зове, ако је блудник или користољубац или идолопоклоник. С таквим заједно и да не једете…

Избаците злога између себе!

Тагата је форумска поголема!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#32

Владика Николај се није слагао са Љотићевом политиком али га је сматрао за поштеног човека и зато му је држао говор на опелу.
Одговори
#33

(05-02-2020, 09:03 AM)пек. Пише:  Владика Николај се није слагао са Љотићевом политиком али га је сматрао за поштеног човека и зато му је држао говор на опелу.

Ди бре то јавно да кажеш, са'ће све ДИЛЕЈЕ форумске углас да те напан'у кличући 'ЉОТАЧ, СЛУГА ВЕРМАХТА'!

Форумска је туга поголема!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#34

(05-02-2020, 09:03 AM)пек. Пише:  Владика Николај се није слагао са Љотићевом политиком али га је сматрао за поштеног човека и зато му је држао говор на опелу.

Св. Владика Николај је сваког човека на кугли земаљској сматрао добрим, поштеним, чистим..... Јер "чистоме је све чисто".

Међутим,

Не зна се поуздано да ли је уопште држао говор том највећем изроду и издајнику рода српског. Ако и јесте, ми не знамо његов садржај. А оно што се вешто потура у јавности није његов говор, већ је аутор тог текста љотићевац Бошко Костић.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#35

.
Еве га....

Кидање

Цитат:.
ДИЛЕЈА:

-Шефе, шефе, открио сам открио....(убрзано дисање)...Неки ЉОТАЧ се увукао кроз тамнички прозор у логору Дахау код Владике Николаја и...кх, кх...преправио његова писанија...кх..кх...!

ШЕФ (благонаклоно):

-Биће да је тако....Јок

Кидање

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#36


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#37

Атанасије је предводио литију у Мостару, а на Цетињу још увек није било литије.
Одговори
#38

.
Пропаст Царства Сербскјаго никако да се заврши а код оваквих "владика" пропадаћемо и мучићемо се још дуго јер ово је Шешељ Србске Цркве у оном најгорем, ушприцаном издању!

ГОСПОД МУ БЕСКРАЈНОМ ЉУБАВЉУ СВОЈОМ НУДИ ПРИЛИКУ ЗА ПОКАЈАЊЕ ЗБОГ ДИВЉАЧКОГ НАСРТАЈА НА БРАТА СВОГ АРТЕМИЈА

ЗБОГ БАЈДЕНА

А ОНО НИШТА НИТ ВИДИ НИТ ОСЕЋА!

Страшно....сачувај Господе и саклони од Председника са шифтарско кече и цогојнера у мантији!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#39

(27-02-2020, 12:01 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Пропаст Царства Сербскјаго никако да се заврши а код оваквих "владика" пропадаћемо и мучићемо се још дуго јер ово је Шешељ Србске Цркве у оном најгорем, ушприцаном издању!

ГОСПОД МУ БЕСКРАЈНОМ ЉУБАВЉУ СВОЈОМ НУДИ ПРИЛИКУ ЗА ПОКАЈАЊЕ ЗБОГ ДИВЉАЧКОГ НАСРТАЈА НА БРАТА СВОГ АРТЕМИЈА

ЗБОГ БАЈДЕНА

А ОНО НИШТА НИТ ВИДИ НИТ ОСЕЋА!

Страшно....сачувај Господе и саклони од Председника са шифтарско кече и цогојнера у мантији!

Тужан

[Слика: IMG-2523.png]

[Слика: pokreti-otpora-graanski-rat-i-kvislinzi-...-8-638.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#40

(27-02-2020, 12:29 PM)Шумадинац Пише:  [Слика: pokreti-otpora-graanski-rat-i-kvislinzi-...-8-638.jpg]

Чека', чека'...Шумадрипац, иначе Убица форума овдашњи, вели да су Мученик Коста Пећанац и смирени Православни Хришћанин Димитрије Љотић, за кога је Свети Николај Србски говорио да је био ПОЛИТИЧАР СА КРСТОМ, некви "издајници" а овамо исти Шумадрипац и ДИЛЕЈА форумска прилаже слоган којим се исти потписује испод сваког прилога, ђе каже:

Цитат:Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц

Међутим!

Овај пајац се већ годинама овуда дерња и прозива нас са оним чувеним "ЉОТАЧ, СЛУГА ВРЕМАХТА !", а све цитирајући слоган човека са именом DAVATZ који је био руски фолксдојчеру,који се борио у њемачкој униформи под командом Вермахта, Трећег Рајха и...

самог Адолфа Хитлера!


Довољно је да се укуца DAVATZ на Гугла па да се види да таквијех нема до Њемаца у разним облицима од VON DAVATZ па надаље, а највише их има, осим у Њемачкој, у Уругвају, Парагвају, Аргентини, Чилеу...ахем...

Страшно човече...сачувај Боже и саклони од таквог борца против комунизма који се у њемачкој нацистичкој униформи и под заставом са КУКАСТИМ КРСТОМ борио да се комуно-сатанизам замени са...НАЦИЗМОМ, то јест РАК са ЛЕУКЕМИЈОМ...Шок

Цитат:Не знате ли да мало квасца све тијесто укисјели? Одбаците дакле стари квасац, да буде ново тијесто. Зато да празнујемо (славимо Бога) не у квасцу старом, ни у квасцу злоће и неваљалства, него у бесквасним хљебовима искрености и истине.

Писах вам у посланици да се не мијешате са блудницима… а сад вам пишем да се не мијешате са неким који се брат зове, ако је блудник или користољубац или идолопоклоник. С таквим заједно и да не једете…

Избаците злога између себе!

Тагата је форумска поголема!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#41

[Слика: pokreti-otpora-graanski-rat-i-kvislinzi-...-8-638.jpg]
[/quote]
Љотић је свакако један од највећих издајника, али мислим да војводу Косту Пећанца не би требало толико ниподаштавати.Ипак су готово сви његови четници били под Дражином командом.
Одговори
#42

(28-02-2020, 12:17 AM)Филип Ђукић Пише:  [Слика: pokreti-otpora-graanski-rat-i-kvislinzi-...-8-638.jpg]
Љотић је свакако један од највећих издајника, али мислим да војводу Косту Пећанца не би требало толико ниподаштавати.Ипак су готово сви његови четници били под Дражином командом.
[/quote]

Пећанац је био војвода, имао заслуге из претходних ратова тако да га ја не бих стављао у исти кош са Митом. Једино што су имали заједничко је мржња према комунистима.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним