Тема је Затворена
Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sudbina Republike Srpske

А Бањалука још мање. Боље се запитај шта су млади у Србији радили 90-тих док се преко Дрине гинуло, а не Бањалучани.
Београд је само пар мјесеци прије трагедије у КГ био сравњен са земљом, тако да је бесмислено да су Београђани тад били весели и безбрижни.

(16-05-2016, 11:46 AM)Романија Пише:  Јесмо ли изгубили иједну битку у рату од Турака?

Део Озрена са Возућом.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године

Па почетак рата је било непрестано помјерање... узми Пофалиће за примјер који су глупошћу или намјером изгубљени и гдје су муслимани масакрирали Србе.

У тренутку пробијања коридора повлачи се војска из долине Неретве и Мостара...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]

(16-05-2016, 05:55 PM)херцеговац Пише:  У тренутку пробијања коридора повлачи се војска из долине Неретве и Мостара...

За то је више крива ЈНА него ВРС.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године

Тада није постојала ВРС.

Није поента у томе, него да је извршена размјена територије.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Браво Херцег. Ту се завршава дуга историја Срба у долини Неретве. Зато су важне оне књиге о геноциду у ДСР, на том подручју.

(16-05-2016, 03:46 PM)Романија Пише:  А Бањалука још мање. Боље се запитај шта су млади у Србији радили 90-тих док се преко Дрине гинуло, а не Бањалучани.
Београд је само пар мјесеци прије трагедије у КГ био сравњен са земљом, тако да је бесмислено да су Београђани тад били весели и безбрижни.

Momce, nisi ti video Banjaluku!!!

Rekao sam da mozda nisam dobro poredio, ali pokusao sam sustinu da kazem. Nisam uzeo Bombardovanje Beograda nego kao primer javnih kuca za svapske okupatore koje su postojale u Beogradu i to velike.

Mladi , poput tebe, su radili u Srbiji isto ono sto mladi u Banjaluci, kupali se, igrali, isli u skole, itd. Jel smo trebali da imamo sada ulice novih 1300 kaplara???

Ia zasto bi mlad covek iz Sumadije isao da ratuje za tebe na Romaniji, sem ako nije poreklom sa Romanije???
Da doje negde gde ne zna ni gde je dosao i da popije metak, da bi neko sporvodio program 1300 kaplara?
Dobro je da nije to toga doslo, jer drzava koja sline zrtvuje ne zasluzuje...

Кез
(16-05-2016, 03:11 PM)Бенито Пише:  Ово за Београд нема везе са везом.

Tebe bas zabolelo pominjanje javnih kuca a vidim da se zoves Benito Кидање

Salim se malo , valja se saliti, ne samo u Beogradu nego u drugim gradovima postojale su javne kuce, a svracali bogme i borci za slobodu, i London i Moskva.

(16-05-2016, 06:50 PM)Капетан Пише:  Mladi , poput tebe, su radili u Srbiji isto ono sto mladi u Banjaluci, kupali se, igrali, isli u skole, itd. Jel smo trebali da imamo sada ulice novih 1300 kaplara???

Ia zasto bi mlad covek iz Sumadije isao da ratuje za tebe na Romaniji, sem ako nije poreklom sa Romanije???
Da doje negde gde ne zna ni gde je dosao i da popije metak, da bi neko sporvodio program 1300 kaplara?

Чек, јел ти то говориш у позитивном или негативном смислу за БањаЛуку?
Не кажем ја да треба Шумадинац да гине за Романију (а било их је) али не треба онда ни Бањалучанин, јер је то све исто. Зашто би мени била преча Бања Лука од Шумадије или обрнуто? Мени је то све иста земља.

Govorim onako kako sam doziveo Banjaluku .Daleko je od rata bila i opet to govorim.

O stvarima oko Bihaca mogu da pisem pet stranica, ranjen, posle sam prelezao" misiju groznicu"i pravac na WMA lecenje, posle Banjaluka.

Ne treba sve ni pisati na forumu.

O drugim ratistima mogu pricati samo sto su mi drugi pricali nisam bio ucesnik.

Mislim da smo najbolje momke, rodoljube izgubili na Koridoru.

Капетане, боље да си писао о Бихаћу. Оно око Бенита и јавних кућа, ако ти није тешко, пошто ниси био најјаснији.

(16-05-2016, 08:43 PM)Капетан Пише:  Govorim onako kako sam doziveo Banjaluku .Daleko je od rata bila i opet to govorim.

O stvarima oko Bihaca mogu da pisem pet stranica, ranjen, posle sam prelezao" misiju groznicu"i pravac na WMA lecenje, posle Banjaluka.

Ne treba sve ni pisati na forumu.

O drugim ratistima mogu pricati samo sto su mi drugi pricali nisam bio ucesnik.

Mislim da smo najbolje momke, rodoljube izgubili na Koridoru.

(16-05-2016, 06:50 PM)Капетан Пише:  
(16-05-2016, 03:46 PM)Романија Пише:  А Бањалука још мање. Боље се запитај шта су млади у Србији радили 90-тих док се преко Дрине гинуло, а не Бањалучани.

Momce, nisi ti video Banjaluku!!!

Rekao sam da mozda nisam dobro poredio, ali pokusao sam sustinu da kazem. Nisam uzeo Bombardovanje Beograda nego kao primer javnih kuca za svapske okupatore koje su postojale u Beogradu i to velike.

Mladi , poput tebe, su radili u Srbiji isto ono sto mladi u Banjaluci, kupali se, igrali, isli u skole, itd. Jel smo trebali da imamo sada ulice novih 1300 kaplara???

Кез
(16-05-2016, 03:11 PM)Бенито Пише:  Ово за Београд нема везе са везом.

Tebe bas zabolelo pominjanje javnih kuca a vidim da se zoves Benito Кидање

Salim se malo , valja se saliti, ne samo u Beogradu nego u drugim gradovima postojale su javne kuce, a svracali bogme i borci za slobodu, i London i Moskva.

sta si sve nalagao za BL a i BG oko javnih kuca to je nevjerovatno

(16-05-2016, 10:11 AM)херцеговац Пише:  Нема ово везе с везом.

Узми колико их је погинуло само на покушају деблокаде Сарајева? Онда на офанзивама на Невесиње...

Ниси у праву.

Како нисам, па и ти то кажеш исто.

Сваки турски покушај деблокаде Сарајева је пропао, јер су ударили на тврдо. Крену, углавном на фактор изненађења, почетни успјех, падне ров, два , три, погине нас неколико у неким случајевима и више док се не консолидујемо, онда изгине дио нападача и бјежи назад. Слично је било и са нападом на Невесиње, до када су нападали и продирали? Док нису почели гинути, кад су почели гинути бјежи назад у Мостар, неће нико да гине за вукојебину.

Напротив,
на деблокади су послије почетног успјеха не малом дијелу наставили да срљају данима. Говорим о акцији деблокаде када је требало да падне Српско Сарајево, па га је послије предао Милошевић без и једног уступка.

У офанзиви на Невесиње и када су откривени, јер су користили тактику инфилтрације у српску територију наставили су да кидишу. Тада их је побијено преко осамдесет. Нису покушали повратак назад.

Веће трериторије су падале искључиво као дио политичке игре. И у тој политичкој игри највише би попушили муслимани, а онда послоије њих и Милошевић. Тако су и на коридору остављени да се боре против ВРС, а курве хрватске ухватиле маглу.

Турци су политиком губили мјештовите територије, а ми смо губили 100% српске.
Тема је Затворена

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним