24-05-2016, 02:05 PM
Балашевић се после одрекао ове двије пјесме. За Три пут... каже да је тад био у војсци и да је написао пјесму да би добио допуст да се види са дјевојком
На шта је све злочиначка ЈНА тјерала људе.

(25-05-2016, 03:22 PM)Ђуро Пише: Мислим да се те пјесме (Реквијем) није одрекао. Само Три пута сам видео Тита и Рачунајте на нас. Рамбо Амадеус се после зајебавао да су то сад његове пјесме. Као Балашевић их се одрекао, а он их прихватио као своје.
(25-05-2016, 04:57 PM)ПРОСВЕТАР Пише:(25-05-2016, 03:22 PM)Ђуро Пише: Мислим да се те пјесме (Реквијем) није одрекао. Само Три пута сам видео Тита и Рачунајте на нас. Рамбо Амадеус се после зајебавао да су то сад његове пјесме. Као Балашевић их се одрекао, а он их прихватио као своје.
Лаже бре да се одрекао, сви ти војвођанери сузе лију аустро-угарске, најпре за Јосипом Фрањом па за Јосипом Брозом!
Њима је најважније ождрати се, наљоскати се и ујутру испиш*ати, о чему најбоље говори "Ал'се некад добро јело, баШ!"
(27-05-2016, 04:35 PM)Mekenzi Пише: Šts je probelem sa tim Š?
Цитат:Најешће се човек и упитаће: а шта даље?!
Цитат:Идеални потрошач (у војвођанерском случају "идеални еуропљанин". Прим. ПРОСВЕТАР) је нешто као цев у коју се роба са једне стране трпа, а са друге стране та иста роба излеће на ђубриште.
(27-05-2016, 08:10 PM)ПРОСВЕТАР Пише: НАЈНОВИЈЕ!
Уставни суд Војводине дао право војвођанерима да језик којим говоре назову како пожеле!
26.05.2016
У образложењу навео и да назив језика не може бити условљен ни лингвистичким правилима зато што је уставно право на назив језика одвојено од садржаја језика и стандарда језика.
У суд Аутономне покрајине Војводине данас је закључио да војвођанери могу свој језик назвати како хоће....
http://www.fakti.org/globotpor/ustavni-s...ako-pozele
Уставни суд Аутономне покрајине Војводине је овакву одлуку донео разматрајући захтеве Муамеда Сафета Софтића и Иштвана Кељмедија, другог и трећег заменика председавајућег Дома народа Аутономне покрајине Војводине, за оцену уставности прве реченице члана 7. став 1. Устава у делу који гласи: “Језик војвођанског народа”.
(27-05-2016, 11:18 PM)Mekenzi Пише: Mi ođe kao multikulturalna sredina sa većinskim srpskim življem moramo imati jezik vojvođanskih naroda i narodnosti i pod obavezno ubaciti Š, kao baŠ u pesmi..
(28-05-2016, 03:11 AM)ПРОСВЕТАР Пише:(27-05-2016, 11:18 PM)Mekenzi Пише: Mi ođe kao multikulturalna sredina sa većinskim srpskim življem moramo imati jezik vojvođanskih naroda i narodnosti i pod obavezno ubaciti Š, kao baŠ u pesmi..
А мрчогорци из Војводине да обавезно убаце "шј"!
Ма помажемо ви спрдати се!
Међутим!
Не мож'човек довољно да се спрда кол'ко разни новокомпановани народићи мисле за озбиљно!
O TEMPORA!
O MORES!
ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO!
(28-05-2016, 10:07 AM)Mekenzi Пише: Šta nam je činiti sa Vojvodinom manjinama, multikututom...