Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

АКТИВНИ ОФИЦИРИ У ДЕЛУ БОСНЕ

Код Крсмновића се помиње поручник Вуковић из Ужица. Да ли је то пор. Ратко Вуковић?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Мислим да је он.
У једном његовом писму Радомиру Нешковић за себе наводи да је команд.групе четн.одреда ( Чајнички и Фочански ), на Забораку.
Одговори

Капетан Ивић и ппор. Милорадовић са још 11 официра послати Дангићу у помоћ из ВК.

Мићо, знамо ли шта о Момчилу Мицићу и кап. Обрадовићу?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Мораш мало више података и детаља.
Момчило Мицић ?, мислиш Момчило Мићић ?
кап.Обрадовић ?
Одговори

(13-10-2018, 05:50 PM)Перун Пише:  Капетан Ивић и ппор. Милорадовић са још 11 официра послати Дангићу у помоћ из ВК.

Мићо, знамо ли шта о Момчилу Мицићу и кап. Обрадовићу?

Који датум је?
Момчило је Мићић.
Одговори

То сам нашао у Дангићевој оптужници. Ако се не варам у питању је дец. 41.

Све податке које сам имао навео сам у претходном посту.

Одговори

Јел имаш књигу ''На служби код Дангића'', поручника Стеве Војиновића?
Одговори

(13-10-2018, 08:33 PM)Перун Пише:  То сам нашао у Дангићевој оптужници. Ако се не варам у питању је дец. 41.

Све податке које сам имао навео сам у претходном посту.

У питању је септ.1941.
Момчило Мицић је у ствари Момчило Мићић, команд.Цикотског четн.одреда, па Власничке бригаде, па среза Власничког. Свршени правник и рез пеш.п.поручник из Власенице. Убијен на превару поч.1943. у Шеховићима.
капет.Ивић, могуће Илија Илић.
кап.Обрадовић је најв.онај из Церског корпуса.
Одговори

(13-10-2018, 08:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел имаш књигу ''На служби код Дангића'', поручника Стеве Војиновића?

Имам.

Одговори

(16-07-2018, 10:16 PM)Мића Адмирал Пише:  
(16-07-2018, 09:41 PM)Перун Пише:  K. 30 ф. 2/6

[Слика: Untitled.png]

Ма да, то је то. Ја сам на списку написао из Лике и то ставио под знак ?, јер је најв.отуд дошао.

Поручник Ђорђе Н. Николић.

Одговори

Јел Сремац? Да не тражим уназад.
Одговори

(19-10-2018, 06:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел Сремац? Да не тражим уназад.

Не, онај је био, мислим Милинко Николић.
Одговори

(19-10-2018, 06:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел Сремац? Да не тражим уназад.

Сремац је пор. Милинко а Ђорђе је био његов брат или рођак, обичан борац и преживео је рат. Једном сам успео да дођем до његовог сина који ми је дао ове податке и након тога га више нисам успео добити.

У Златиборском је био пор. Ђорђе Николић који је са Вигњевићем стигао из Дринске групе или, како Адмирал наводи, након повратка Експед. корпуса, што је уверљивија прича.

Одговори

Ппор Спасоје Дурутовић заједно са кап. Браниславом Шошкићем, 16. нов. 41., из Дангићевог штаба, стигли на подручје Калиновика.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним