Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Слика: IMG_3659.jpg]

ВАСИЛИЈ ЗЕЊКОВСКИ – Руски мислиоци и Европа

Садржај:

Исидора Секулић
МАРАН АТХА!

УВОД

Глава прва
ИСТОРИЈСКИ УВОД.
ПРВА ЧЕТВРТИНА XИX ВЕКА

Глава друга
Н. В. ГОГОЉ

Глава трећа
СЛОВЕНОФИЛИ

Глава четврта
А. И. ХЕРЦЕН

Глава пета
ПОСЛЕ КРИМСКОГ РАТА.
И. С. АКСАКОВ,
Н. Ј. ДАНИЛЕВСКИ

Глава шеста
КОНСТАНТИН ЛЕОНТЈЕВ.
ЕВРАЗИЈЦИ

Глава седма
Н. Н. СТРАХОВ, Л. Н. ТОЛСТОЈ,
Н. К. МИХАЈЛОВСКИ

Глава осма
В. В. РОЗАНОВ, В. Ф. ЕРН

Глава девета
Ф. М. ДОСТОЈЕВСКИ,
ВЛ. СОЛОВЈОВ, Н. А. БЕРЂАЈЕВ
ЗАКЉУЧАК

Видосава Голубовић
РУСКИ МИСЛИОЦИ И ЕВРОПА

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Цитат:Гост "Клуба 2" је Вук Драшковић, а говоримо о његовој књизи "Ко је убио Катарину" (Лагуна).
http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/28...lub-2.html
Одговори

(29-06-2017, 01:10 AM)Шумадинац Пише:  [Слика: IMG_3659.jpg]

ВАСИЛИЈ ЗЕЊКОВСКИ – Руски мислиоци и Европа

Садржај:

Исидора Секулић
МАРАН АТХА!

УВОД

Глава прва
ИСТОРИЈСКИ УВОД.
ПРВА ЧЕТВРТИНА XИX ВЕКА

Глава друга
Н. В. ГОГОЉ

Глава трећа
СЛОВЕНОФИЛИ

Глава четврта
А. И. ХЕРЦЕН

Глава пета
ПОСЛЕ КРИМСКОГ РАТА.
И. С. АКСАКОВ,
Н. Ј. ДАНИЛЕВСКИ

Глава шеста
КОНСТАНТИН ЛЕОНТЈЕВ.
ЕВРАЗИЈЦИ

Глава седма
Н. Н. СТРАХОВ, Л. Н. ТОЛСТОЈ,
Н. К. МИХАЈЛОВСКИ

Глава осма
В. В. РОЗАНОВ, В. Ф. ЕРН

Глава девета
Ф. М. ДОСТОЈЕВСКИ,
ВЛ. СОЛОВЈОВ, Н. А. БЕРЂАЈЕВ
ЗАКЉУЧАК

Видосава Голубовић
РУСКИ МИСЛИОЦИ И ЕВРОПА

Шумадинац, ова књига је занимљива. Где може да се купи ?
Одговори

https://www.logicno.com/politika/knjiga-...odaje.html

http://www.nonstopshop.rs/cms/flick/prod...b/3624.jpg

http://www.laguna.rs/_img/korice/3510/ov...arod_v.jpg
Одговори

У продаји је књига "Атентат 1934" публицсте Милана Богојевића.

https://www.youtube.com/watch?v=Z963DCU5C4k
Одговори

(19-01-2017, 11:19 PM)treca smena Пише:  Moram malo vise da saznam o Ljoticu svakako cu ovu knjigu nabaviti u skorije vreme, hvala na preporuci.

Sto se tice Vuka nikako nemoj da se neko zeznuo i uzeo Isuseve memoare.

Imam preporuku ko nije procitao Hostapler od Todorovica obavezno.

Ja imam ukoričene 2 "Nove iskre" i neke nukoričene, imam par "Iskri" iz Birmingema i par časopisa "Novo videlo". Časopisi su odlični osim što pisci izbegavaju Ljotićevu praksu već forsiraju teoriju i njegove govore.

Mloj brat je obožavalac Vukovog književnog stvaralaštava. Dobro je što mie je prepričao. Ismejavanje i zgražavanje nad srpskim vojnicima u ratovima devedesetih. Možete pročitati ali gledajte da uštedite novac.

Ja sam čitao knjigu advokata Miroslava Todorovića "Šere" - "Sudija smrti" a što se tiče "Hohštaplera" mislio sam da jeto autobiografsko delo. Ne dao Bog nekome da ga zastupa pred sudom "Šera".

Ako želite da čitate o "Titu", pokojni novinar Pero Simić je vredan i vremeana i nvca. Simić je pred smrt napisao i knjigu o đen. Mihailoviću.
Одговори

[img][Слика: magnum_crimen.jpg][/img]
Одговори

[img][Слика: Oldos-_Haksli-_VRLI-_NOVI-_SVET_slika_O_70651903.jpg][/img]
Одговори

Sređujuću danas svoju studentsku biblioteku u gomili političkih knjiga, naleteo na ovu knjigu.

Dugo je nisam otvarao. U ono vreme sam je u Novom Sadu platio boga i oca.

[Слика: hwn95s.jpg]

Au kakva knjiga, koje vreme i koja energija...
Neverovatan istorijski dokument demokratskih promena od 24.X.2000 do 31.I.2001 godine.

Kada sam je uzeo u ruke i otvorio oseća se ona energija, otpora, želje za promenom. Koliko je narod bio žedan da živi u normalnoj državi posle svih nesreća..

Veliko istorijsko delo.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

[img][Слика: ruski_konzul_nova_knjiga_1988-350x350.jpg][/img]

Узели ми мангупи на "читање" и никад ми нису вратили ово ремек дело српске књижевности. Море, купићу ја опет.
Одговори

Imas na kupindu za 200 dindži nova.

E šta su meni barabe odnele knjiga i nikada ih nisu vratili. Rasturili mi kompete Dostojevskog, Meše, Andrića,tako da sam sve vredne knjige sklonio na mesto gde ih ne mogu videti, a ove sto se vide to neka jeftina beleristika itd...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(08-11-2017, 12:13 AM)Mekenzi Пише:  Imas na kupindu za 200 dindži nova.

E šta su meni barabe odnele knjiga i nikada ih nisu vratili. Rasturili mi kompete Dostojevskog, Meše, Andrića,tako da sam sve vredne knjige sklonio na mesto gde ih ne mogu videti, a ove sto se vide to neka jeftina beleristika itd...

Ја сам имао најбољу библиотеку о ДСР на Чукарици али ето дај, дај оном и ето оде. Нешто сам сачувао и недам ником.
Некада на послу да бии прекратили време, колега који ради на каси и ја који сам радио у обезбеђењу запричали бисмо се о монархији када сам видео да на паузи чита књигу В. Драшковића "Ноћ ђенерала". Међутим, као и данас ја сматрам да је Александар Карађорђевић недостојан да буде краљ па замало да се побијемо. Јок Он четник. Ја четник али не могу да смислим Алекса да седне на трон Србије.

Међутим, ја сам добио премештај и од њега књигу "Ноћ ђенерала" коју
понекад читам пред спавање.
Одговори

[Слика: po_zapovesti_srbije_vv.jpg]
Одговори

[img][Слика: Peterburski-dnevnik-1919-_Zinaida-_Hipius.jpg][/img]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним