Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Проблем је што се народу не прича истина. Величају се подвизи радничког батаљона који је послат на Кадињачу да погине зарад ничега. Немци су прошли до Ужица за два сата, наставили да "гонe" партизане, ликвидирали им болницу на Златибору и све то да би Броз спасао своју задњицу. Тенковима се могло супроставити(и то краткотрајно али дуже време него оваквим фронталним нападом) саботажама на путевима, препрекама, постављањем граната(прочитај у Вучковићевим мемоарима),...Да су се држали храбро- и нису баш. Познавао сам једног преживелог учесника са Кадињаче. " Када су комаданти почели да беже и ја сам се сакрио у шупљу букву ". Вероватно је мислио на Радивоја Јовановића Брадоњу који је пре почетка битке разгледао положаје.
Поредити их са Мишићем је стварно смешно да не може бити смешније.
Мишић се повлачио пред армијама непријатељских војника, да не пишем даље могу да ти поклоним војводину биографију(једним делом аутобиографију ) па ту све прочитај, или једноставније са wiki.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,524
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Биће још новости за овог директора.
Поруке: 52
Теме: 0
Придружен: Sep 2016
Углед:
4
Ок,закључак је да је Тито жртвовао онолики народ да би спасао себе.
Тај човек је злочинац,ех ко је нама био председник тј. вама.
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Чинило ми се интересантно, снимљено је јуче, 23.Марта 2017. Стари има 91 годину.
Углед:
459
Нисам могао до краја да одгледам. Матори зна да је Кондор наређивао клање а не зна шта су Брозовци радили за време републике и након поновног доласка у град. Овај други није ништа бољи, пита га јесу ли љотићевци били гори од четника. Боже помози им ако им има помоћи.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 26-03-2017, 06:45 PM од
Перун.)
Углед:
459
Углед:
459
Слава невино настрадалим.
(Последња измена: 22-11-2017, 06:39 PM од
Перун.)
Углед:
3,062
Субнор полаже венац???? Па, ово је чудо од земље.
А испред тунела највећа Брозова статуа. Да се зна ко их је увео у тунел и ко је наредио да се затворе врата.
Углед:
459
Број настрадалих се никада неће сазнати јер никоме након рата није било у интересу да то истражи. То не би био ни мало лако посао са обзиром да се велики број избеглица тада налазио у Ужицу. Иста ситуација је што се тиче списка жртава Ужичке републике.
Било како било једно ће увек важити:
Око тог стожера деценијама ће се окупљати његови следбеници, верници, саборци, делегације и ђачке екскурзије, полажући цвеће и венце пред његове бронзане чизме. И онај ко зна, правиће се да не зна да се испод шињела југословенског маршала крије униформа аустроугарског каплара.
(Последња измена: 23-11-2017, 04:50 PM од
Перун.)
Углед:
459
Углед:
3,062
Негде сам скоро прочитао, мислим на Википедији, да су фабрику оружја упалили четници. Ови црвени никад не губе прилику да за свако убиство било ког Србина оптуже четнике. Само је питање времена када ћемо сазнати да су четници криви за Јасеновац. Уосталом, то данашњи Хрвати већ тврде.
Углед:
459
(01-12-2017, 06:10 PM)Бенито Пише: Негде сам скоро прочитао, мислим на Википедији, да су фабрику оружја упалили четници. Ови црвени никад не губе прилику да за свако убиство било ког Србина оптуже четнике. Само је питање времена када ћемо сазнати да су четници криви за Јасеновац. Уосталом, то данашњи Хрвати већ тврде.
И то не било који четник него капетан Митић. Кад, где и како је настала та прича? Ко се од комуниста њој противио?