Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
По обиму мала,по значају велика књига"Исповест Рачићевог курира-Цветка Панића„представља незаобилазно и драгоцено штиво за проучавање и ближе посматрање деловања Јвуо у рату 41-45.Панић је најбољи изданак Србије,честит,вредан,предан идеји,високоморалан,он је еклатантан пример непролазне величине малог човека Србије тог доба.Од маја 41-е у јвуо,верно приказује догађаје људе,ситуације радост тугу,верност идеји,али и дезертерство.Писана у првом лицу,"бре прозом"лако се чита,и прати.Јако раритетна књига,готово заборављена,она је значајан извор али и путоказ како један обичан човек може бити"кадар стићи и утећи и на страшном месту постојати"а остати честит,поштен,чист.Све препоруке.
Углед:
91
Једино да ти копирам,ја сам зајмио,овако негде је нисам сретао.Топла,људска прича.
Углед:
91
Слажем се,али је топла,људска,носи у себи снажну причу.Препуна је описа борби,детаља,згода и незгода,и објашњења са једне људске стране.Уз то је и неоптерећена великим идејама,фразама,токовима историје.Ово је књига о малом обичном човеку,у вртлогу рата,о личној храбрости,вери и поштењу.Уз то је писана,људски,без књижевних фраза,интерпункције,без пледирања да буде нечија критика или похвала.Судбина,оваквих људи,оно је што човека окрене ка историји.Ја је препоручујем,и лично је високо котирам у књигама везанм за јвуо.
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М