01-04-2019, 06:53 PM
Ко су нама Црногорци ?
04-04-2019, 06:47 PM
12-05-2019, 07:27 AM
Нека Господ настани у Царство Небеско душе наше браће који дадоше живот бранећи Манастир Острог од комунистичких звери и зликоваца.
Вечна им слава!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
12-05-2019, 12:09 PM
.
.
ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ МУЧЕНИЦИМА СРБСКИМ!
.
![[Слика: Chetniks_Flag.svg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Chetniks_Flag.svg)
.
У Срба није постојала тзв. 'гусарска застава', као што су комуно-сатанисти покушавали да је сатанизују но је мртвачку главу са укрштеним костима и речима исписаним око или испод и знад исте, називамо још и "Адамова глава" што овом симболу даје древне и Хришћанске корене.
Према предању прах праоца Адама налази се на Голготи где се одиграло и распеће Спаситељево.
По Божијем промислу крв Христова опрала је Адамову лобању, а преко ње и читаво човечанство од греха дајући му могућност спасења.
Тако гледајући, ова лобања симболше Победу и Спасеније, Победу над смрћу и Спасеније Душе.
На немалом броју приказа Христовог распећа, а у подножју Крста, може сваки Православни Хришћанин да види мртвачку главу са укрштеним костима у моменту кад целива и пали воштаницу за своје упокојене у Цркви.
Црна Четничка Застава дакле, најчешће СА НАТПИСОМ 'С'ВЕРОМ У БОГА-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ' и мртвачком главом, сведочи о спремности на самопожртвовање по цену живота како би се извојевала Победа и Слобода.
Образац овакве Заставе је, преко РУСКИХ ДОБРОВОЉАЦА који су се борили на страни Срба у србско-турском рату, стигао и на наше просторе.
О Застави нам сведочи новинар и писац Пера Тодоровић у књизи "Одломци из дневника 1 добровољца-Успомене из српско-турског рата 1876. године":
Дакле, ови храбри ратници себе су зарад виших циљева већ избрисали са бројног стања и, истицањем црне заставе са мртвачком главом, то непријатељу, како би га заплашили јасно и показују:
"Победићемо, смрти се не плашимо јер већ смо мртви, не предајемо се живи заробљенике не узимамо "
Зато су они били, како то Пера Тодоровић пише, "легија посвећена смрти".
![[Слика: stegbaklanov.jpg]](http://i643.photobucket.com/albums/uu151/WingedLionOr/stegbaklanov.jpg)
Под оваквом заставом Четници су и касније, у Првом свестка рату, учествовали у свим важнијим биткама и прославили се као посебне, јуришне јединице делујући као претходница или у непријатекској позадини.
24. априла 1940-е године наредбом Министра војске и морнарице установљена је такозвана Четничка Команда, језгро око којег су основане посебне, четничке-јуришне, јединице за диверзантске акције у позадини непријатеља.
Уредбом Ђ број 10.884 прописана је и униформа као и ознаке ових јединица су, колико је то у ратним условима било могуће, коришћене код Четника КЈВуО (а не осакаћено ЈВуО) Ђенерала Михаиловића.
Нож се носио у ножницама на којима је био знак јуришних јединица - мртвачка глава са укрштеним костима. Исти симбол се носио и на крагни униформе и био је једнак за све чинове.
Припадници прве противнацистичке гериле у Европи, Краљевске Југословенске Војске у Отаџбини су истицали заставу са мртвачком главом и натписима који су најчешћи били: "С вером у Бога - слобода или смрт" и "С вером у Бога - за Краља и Отаџбину".
.
ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ МУЧЕНИЦИМА СРБСКИМ!
.
.
У Срба није постојала тзв. 'гусарска застава', као што су комуно-сатанисти покушавали да је сатанизују но је мртвачку главу са укрштеним костима и речима исписаним око или испод и знад исте, називамо још и "Адамова глава" што овом симболу даје древне и Хришћанске корене.
Према предању прах праоца Адама налази се на Голготи где се одиграло и распеће Спаситељево.
По Божијем промислу крв Христова опрала је Адамову лобању, а преко ње и читаво човечанство од греха дајући му могућност спасења.
Тако гледајући, ова лобања симболше Победу и Спасеније, Победу над смрћу и Спасеније Душе.
На немалом броју приказа Христовог распећа, а у подножју Крста, може сваки Православни Хришћанин да види мртвачку главу са укрштеним костима у моменту кад целива и пали воштаницу за своје упокојене у Цркви.
Црна Четничка Застава дакле, најчешће СА НАТПИСОМ 'С'ВЕРОМ У БОГА-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ' и мртвачком главом, сведочи о спремности на самопожртвовање по цену живота како би се извојевала Победа и Слобода.
Образац овакве Заставе је, преко РУСКИХ ДОБРОВОЉАЦА који су се борили на страни Срба у србско-турском рату, стигао и на наше просторе.
О Застави нам сведочи новинар и писац Пера Тодоровић у књизи "Одломци из дневника 1 добровољца-Успомене из српско-турског рата 1876. године":
Цитат:У половини августа још је било врло мало Руса у нас, нарочито је мало било простих војника, свега 20-30 људи.
Тих, дакле, тријестак Руса и толико Црногораца саставили су под командом Руса Кирилова такозвани одред Плостунов. Ова чета имала је црну заставу са белом мртвачком главом и укрштеним костима, као што се рече на гробовима и звала се још и легија посвећена смрти.
Дакле, ови храбри ратници себе су зарад виших циљева већ избрисали са бројног стања и, истицањем црне заставе са мртвачком главом, то непријатељу, како би га заплашили јасно и показују:
"Победићемо, смрти се не плашимо јер већ смо мртви, не предајемо се живи заробљенике не узимамо "
Зато су они били, како то Пера Тодоровић пише, "легија посвећена смрти".
![[Слика: stegbaklanov.jpg]](http://i643.photobucket.com/albums/uu151/WingedLionOr/stegbaklanov.jpg)
Под оваквом заставом Четници су и касније, у Првом свестка рату, учествовали у свим важнијим биткама и прославили се као посебне, јуришне јединице делујући као претходница или у непријатекској позадини.
24. априла 1940-е године наредбом Министра војске и морнарице установљена је такозвана Четничка Команда, језгро око којег су основане посебне, четничке-јуришне, јединице за диверзантске акције у позадини непријатеља.
Уредбом Ђ број 10.884 прописана је и униформа као и ознаке ових јединица су, колико је то у ратним условима било могуће, коришћене код Четника КЈВуО (а не осакаћено ЈВуО) Ђенерала Михаиловића.
Нож се носио у ножницама на којима је био знак јуришних јединица - мртвачка глава са укрштеним костима. Исти симбол се носио и на крагни униформе и био је једнак за све чинове.
Припадници прве противнацистичке гериле у Европи, Краљевске Југословенске Војске у Отаџбини су истицали заставу са мртвачком главом и натписима који су најчешћи били: "С вером у Бога - слобода или смрт" и "С вером у Бога - за Краља и Отаџбину".
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
13-05-2019, 12:22 PM
.
БАТА ДОНАЛДЕ РИВАЈ, ГУРАЈ ОВО МИЛОГОРСКО УСТАШКО ГОМ*НО КАД ВЕЋ МИ НЕ МОЖЕМО !!!
А ПОДИГЛО СПОМЕНИК ТИТУ!
Цитат:ЦРНА ГОРА ЗАБРАНИЛА деловање Равногорског покрета
13.05.2019.
Иницијативу за забрану рада Равногорског покрета формално је покренула невладина Грађанска алијанса (ГА) која сматра да је реч о "националистичком покрету који промовише национлану мржњу“
Министарство унутрашњих послова (МУП) и потпредседник црногорске Владе Душко Марковић одлучили су да забране деловање невладине организације Равногорски покрета због тога је њен рад у супротности с Уставом Црне Горе.
БАТА ДОНАЛДЕ РИВАЈ, ГУРАЈ ОВО МИЛОГОРСКО УСТАШКО ГОМ*НО КАД ВЕЋ МИ НЕ МОЖЕМО !!!
А ПОДИГЛО СПОМЕНИК ТИТУ!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
13-05-2019, 01:01 PM
Црна Горо, моја земљo мила
Да л’ у теби сада Срба има
Да л’ ја смијем доћи дому моме
Да запалим свећу оцу моме
Оцу своме а и својој мајци
Јесмо ли то постали странци
У рођеној својој Црног Гори
Па ми многи у Србији зборе
Одрекни се своје Црне Горе
Немој тамо ићи ни на море
Најљепша је моја Црна Гора
Ње се никад ја одрећи нећу
Црној Гори желим сваку срећу
Мојој земљи да се углед врати
А издајник пред Богом да плати
Ко то мојој Црној Гори мути
Поштени народ зашто шути
Његошева Црна Горо славна
Издајника њему нема равна
Продаде те властодржац Мило
Срам га и стид пред људима било
Уновчи те за шаку долара
И од тебе НАТО земљу ствара
А Његош би славни њему рек’о
“Губало га мајчино млијеко”
Убрзо ће наћи се на суду
Кад изроди на власти не буду
Народ ће им изрећи пресуду
Па ћеш опет мој Српски народе
Ићи стазом чојства и слободе
Миловци Те лошом стазом воде
Српску цркву они не признају
Јадни народ воде у издају
Ја се надам да ће брзих дана
Црној Гори повратити се слава
Па ће у њој поштење да влада
К’о у доба Петровића Рада
Биће боље кад се браћа сложе
А Помози Ти велики Боже.
Води народ у свету слободу
А пресуди Српском изроду.
Па нека се у Тирани скраси
Црној Гори да се образ спаси
Јер му није мјесто на Цетиње
Ђе су српске највеће светиње
Родно мјесто Рада Томовога
И великог Петра Цетињскога.
Но каква је брука од Никшића
Родно мјесто Баје Станишића.
Ту се роди изрод Српског рода
И обрука славног претка свога
Подгорица к’о да је Анкара
Мило од ње ради издаје ствара
Ту глас буди Петровића Лава
И не дај му да на миру спава.
Скоро бијах и у Пљевља моја
И ту Србин губи права своја
Латиницом сад се тамо пише
Ћирилице наше нема више
‘Оџа вије као у Стамболу
Ту су тешки дани на помолу
Тешко моме Српскоме народу
И цијелом православном роду
Шта то раде, куда ли су пошли
Јесу ли то црни дани дошли
Српске гусле ође се не чују
Балије нам Српску мајку псују
И подршку од власти имају
Са народом много се играју
Али дуго ћутати се не море
Због поноса славне Црне Горе
Стање браћо ништа није боље
Покрај Лима у Бијело Поље
Шта се ради у Беране наше
Јел су стигли султани и паше
Да л’ Васова ђеца дријемају
Или можда устанак спремају
„Ој Васова чиста крви увијек сте били први“
Да се спаси што се спасити може
Помози нам о велики Боже
Хоће Мило српство да потаре
У Мојковцу крај ријеке Таре
Ђе Србина скоро нема жива
Сад се битка Мојковачка снива
Обрукаше Вукотића Јанка
И још много Српских јунака
Што стекоше славу због Мојковца
Српски понос сваког Црногорца
Шта је ово о мој Српски роде
Потурице свуда коло воде
Шта дочека због једног злотвора
Отаџбина моја Црна Гора
Ја се надам да ће брзих дана
Црној Гори вратити се слава
Под окриљем Острошкога свеца
И Радовог Горског Вијенца
Да читају шта у њему пише
То не може нико да избрише
Зато Раду Томовому хвала.
Пробуди се мој брате Србине
И да Милов јарам с врата скине
Да ли видиш кукала ти мајка
Праунука Црнојевић Станка
Издајника мрска и немила
По имену Дјукановић Мила
Кога светска наговара сила
Па је Српство у црно завила
С њиме српство Црне Горе блати
Али зато мораће да плати
Божја казна њега ће да стигне
Црногорски народ кад се дигне
Браћо моја неће дуго проћи
Црној Гори свитање ће доћи
Биће лакше мојој Црној Гори
Кад се барјак Српски завијори
Који изрод сада забрањује
Тешко Црној Гори што га има
Њему Запад тако одредјује
Да Србима право ускраћује
А кад би се славни Његош дига’
Тек би тада грдни јад га стига’
Па да види људска величина
Ког изрода Црна Гора има
Црна Гора бјеше Српска „ Спарта“
И свакоме отвораше врата
Скупљала се на славно Цетиње
Величине и Српске светиње
Те највеће Српске величине
У Биљарде Рада Томовога
Српску славу дизала до Бога
И опет ће се браћо моја бити
Издајник ће од људи се крити
И са браћом у Тирани бити
Јер је њему тамо право мјесто
Нек шиптари ставе га на престо
Црној Гори освануће зора
После мрака сунце синут’ мора
Русија се из сна дугог буди
Америка неће да нам суди
Па ће сложно Православна Вјера
Све изроде редом да проћера
Па ће Црна Гора и Србија
Опет бити једна фамилија
Као што је одвајкада била
А под капом с четири оцила
И да браћа наша с љеве стране Дрине
С нама сложно у држави да живе.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
18-05-2019, 06:31 PM
Сећа ли се још неко несретног Миљутина - Милутина Млађеновића? беше скоро па заштитно име "Погледа". Било људи, међу њима и ја, који су упозоравали да је Миљутин тролер, да разбија сајт, да је удбаш на задатку.
А јок! Веле из редакције да је "Миљутин сатирик, те све што пише треба разумети обрнуто".
Ма да! Како не!
И, један дан нестаде Миљутин и још неки, због којих сам ја напустио "Погледе". Оперативна процена је сигурно била да су "Погледи" довољно смањени и нису више опасност за поредак.
Не значи да су помрли. Ево Миљутина на другом радном задатку:
А јок! Веле из редакције да је "Миљутин сатирик, те све што пише треба разумети обрнуто".
Ма да! Како не!
И, један дан нестаде Миљутин и још неки, због којих сам ја напустио "Погледе". Оперативна процена је сигурно била да су "Погледи" довољно смањени и нису више опасност за поредак.
![[Слика: 60555571_10219749624279756_5654376221014...e=5D61A571]](https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/60555571_10219749624279756_5654376221014753280_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent.fbeg5-1.fna&oh=d77c4a1d5ef960d9212562a4db80ef95&oe=5D61A571)
18-05-2019, 06:49 PM
И овај сатрап био форумаш Погледа...
Тај је изгледа отишао одавде, али мирне душе, има много њих који би да га замене.
Ма ко их ј*бе све комплетно.
За све Србе са форума !
Па каже...
Тај је изгледа отишао одавде, али мирне душе, има много њих који би да га замене.
Ма ко их ј*бе све комплетно.
За све Србе са форума !
Па каже...
19-05-2019, 10:57 AM
(18-05-2019, 06:31 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Сећа ли се још неко несретног Миљутина - Милутина Млађеновића? беше скоро па заштитно име "Погледа". Било људи, међу њима и ја, који су упозоравали да је Миљутин тролер, да разбија сајт, да је удбаш на задатку.
Ма да! Како не!
Наша маленкост је после Милослава и Јеремије дошла тада још увек на дискусије Погледе.
Милутин је пандур који је побегао са Косова а није само он био заштитни знак форума већ и Његован, Коста, и Паја, Павле, Милан, Миша радикал и многих други чланови форума (Знају Јеремија и Милослав) када је форум био активан и када је било као у кошници са темама, постовима, сваки избори, свако политичко дешавње у Србији је било бурно праћено на форму. Поготово када су радикали били опозција на челу са генералним секретаром садашњим председником..
После један, по један је одлазио са форума, да би форуму колац забо просветар у подфоруму политика коју сваку тему развали са копи пејст километарским научно фантастичним текстовима и где је разјурио све чланове форума, изузев мене и шумадинца који се спрдамо, зајебавамо и провоцирамо га. Где матори скаче ко попарен на сваки наш одговор, а ми умиремо од смеха . А ми се са њим само спрдамо јер нам је занимљиво да слушамо бајке.
Када су форумаши видели да имају само две опције са њим или да се склоне или да се зајебавају и провоцирају се са њим. Већина њих је отишла са форума а друга половина се пребацила на подфорум четнички покрет где могу нормално да дебатују без да неко разваљује теме, где људи уче у квизу о Историји, где се води културна дебата без маторе будале из Канаде.
Што се тиче Милутина он је отишао негде пре оснивања овог новог форума. Ја сам га ценио. Квалитетан је он. Издао је књиге,породичан човек.
Једина мана му је што је бритак на језику, па пљује све живо. Ал све што напише на твитеру када се дубље размисли сува истина јесте да претерује ал
тако је.
Требао сам на неком дружењу са тим старим члановима пре више година које је Коста организовао када је долазио из Француске да дођем да се видио ал јбг искрсло ми нешто.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
19-05-2019, 11:12 AM
(18-05-2019, 06:31 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Сећа ли се још неко несретног Миљутина - Милутина Млађеновића? беше скоро па заштитно име "Погледа". Било људи, међу њима и ја, који су упозоравали да је Миљутин тролер, да разбија сајт, да је удбаш на задатку.
Ма да! Како не!
Мијутина сам ја отерао са форума. Нисам га бановао јер је то Милослав није дозвољавао, али сам га свакодневно прозивао због анти србских изјава, писања ноторних лажи о србским војводама, србском народу, а најпосле је почео отворено да велича све оне који су радили против Срба. Када сам изнео податке који су јасно говорили да све зам о њему, када је дошао из Пећи, за кога је радио и како је мазнуо лову, нестао је са форума без трага. Са њим су нестали још неки ликови који су радили исти посао као и Милутин.
19-05-2019, 11:36 AM
(19-05-2019, 10:57 AM)Mekenzi Пише:(18-05-2019, 06:31 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Сећа ли се још неко несретног Миљутина - Милутина Млађеновића? беше скоро па заштитно име "Погледа". Било људи, међу њима и ја, који су упозоравали да је Миљутин тролер, да разбија сајт, да је удбаш на задатку.
Ма да! Како не!
Наша маленкост је после Милослава и Јеремије дошла тада још увек на дискусије Погледе.
Милутин је пандур који је побегао са Косова а није само он био заштитни знак форума већ и Његован, Коста, и Паја, Павле, Милан, Миша радикал и многих други чланови форума (Знају Јеремија и Милослав) када је форум био активан и када је било као у кошници са темама, постовима, сваки избори, свако политичко дешавње у Србији је било бурно праћено на форму. Поготово када су радикали били опозција на челу са генералним секретаром садашњим председником..
После један, по један је одлазио са форума, да би форуму колац забо просветар у подфоруму политика коју сваку тему развали са копи пејст километарским научно фантастичним текстовима и где је разјурио све чланове форума, изузев мене и шумадинца који се спрдамо, зајебавамо и провоцирамо га. Где матори скаче ко попарен на сваки наш одговор, а ми умиремо од смеха . А ми се са њим само спрдамо јер нам је занимљиво да слушамо бајке.
Када су форумаши видели да имају само две опције са њим или да се склоне или да се зајебавају и провоцирају се са њим. Већина њих је отишла са форума а друга половина се пребацила на подфорум четнички покрет где могу нормално да дебатују без да неко разваљује теме, где људи уче у квизу о Историји, где се води културна дебата без маторе будале из Канаде.
Што се тиче Милутина он је отишао негде пре оснивања овог новог форума. Ја сам га ценио. Квалитетан је он. Издао је књиге,породичан човек.
Једина мана му је што је бритак на језику, па пљује све живо. Ал све што напише на твитеру када се дубље размисли сува истина јесте да претерује ал
тако је.
Требао сам на неком дружењу са тим старим члановима пре више година које је Коста организовао када је долазио из Француске да дођем да се видио ал јбг искрсло ми нешто.
Види, човек који је направио сајт звао се Миладин. Е, тај је број 1 а онда иду остали. Зар си заборавио Цила четника, Сунцоловца, Рас-Раса, Косту, Дејана, Херцеговца, Мишу, Пају... Милан је био дебеовски мастиљар са више налога као и још пар њих за које сам знао коме припадају и за кога раде.
А Ковејанић, што њег заборави
19-05-2019, 11:40 AM
Чуј па сад: "Просветар растурио форум" ?!
Има право човек на своје виђење ствари. Често греши, али чешће је у праву. Има своје аргументе који могу свима бити од користи. (Ја понекад злоупотребим=плагирам оно што он пише за свој блог). По мени претерује са величинама слова - ко нешто неће да разуме, џаба му "избијаш очи" величном слова. Иначе, прилично оригинално пише, далеко од тога да је незанимљив. По мом мишљењу он доста доприноси да се форум још одржава.
Миљутин је удбашки дрипац који недостатак интелекта и аргумената замењује лајањем. Тачно тако - лајањем, без наводника. Гадно га је читати.
Ево сад овај "твит": "Узели и отели пре сто гудина, те нас ногама и шакама треба избацити из манастира и цркава у ЦГ јер смо стока једна безобразна и бахата & ђубрад измећарска..." !!!
ОК, ОК. Онда треба да Његоша у џаку поново бачамо са врха Ловћена у поноре, како учињеше дични Црногорци 1916., а "мафиоза регент Александар" се дрзнуо да мошти Његошеве врати назад на "кров државе".
И, да, поштени Црногорци треба да врате Србији Боку Которску и Паштровиће, које Србијанци, као у осталом и целу Црну Гору ослободише 1918., и опраше им срамоту и бруку са лица.
Црногорци једну кап крви нису пролили за ослобођење Боке и Паштровића, те им и не припадају. Манастири и Цркве припадају СПЦ, а Црногорци ако се одричу вјере прађедовске, као што се и Његоша одричу, нек по ЦГ праве своје могиле, ту ми ништа не можемо.
А што се "бриткости" тиче, бритак сам и ја. Али, за разлику од Миљутина, тачан сам. Разлика је и у томе што ја више немогу да набројим где сан све банован, а Миљутина нико не дира. Биће зато што је "сатирик", а ја ћу ипак остати при ставу да је он бритак по задатку.
Има таквих бритких колико хоћете. Ето, нпр., Томо Ловрековић... итд.
Има право човек на своје виђење ствари. Често греши, али чешће је у праву. Има своје аргументе који могу свима бити од користи. (Ја понекад злоупотребим=плагирам оно што он пише за свој блог). По мени претерује са величинама слова - ко нешто неће да разуме, џаба му "избијаш очи" величном слова. Иначе, прилично оригинално пише, далеко од тога да је незанимљив. По мом мишљењу он доста доприноси да се форум још одржава.
Миљутин је удбашки дрипац који недостатак интелекта и аргумената замењује лајањем. Тачно тако - лајањем, без наводника. Гадно га је читати.
Ево сад овај "твит": "Узели и отели пре сто гудина, те нас ногама и шакама треба избацити из манастира и цркава у ЦГ јер смо стока једна безобразна и бахата & ђубрад измећарска..." !!!
ОК, ОК. Онда треба да Његоша у џаку поново бачамо са врха Ловћена у поноре, како учињеше дични Црногорци 1916., а "мафиоза регент Александар" се дрзнуо да мошти Његошеве врати назад на "кров државе".
И, да, поштени Црногорци треба да врате Србији Боку Которску и Паштровиће, које Србијанци, као у осталом и целу Црну Гору ослободише 1918., и опраше им срамоту и бруку са лица.
Црногорци једну кап крви нису пролили за ослобођење Боке и Паштровића, те им и не припадају. Манастири и Цркве припадају СПЦ, а Црногорци ако се одричу вјере прађедовске, као што се и Његоша одричу, нек по ЦГ праве своје могиле, ту ми ништа не можемо.
А што се "бриткости" тиче, бритак сам и ја. Али, за разлику од Миљутина, тачан сам. Разлика је и у томе што ја више немогу да набројим где сан све банован, а Миљутина нико не дира. Биће зато што је "сатирик", а ја ћу ипак остати при ставу да је он бритак по задатку.
Има таквих бритких колико хоћете. Ето, нпр., Томо Ловрековић... итд.
19-05-2019, 12:18 PM
(19-05-2019, 11:36 AM)Јеремија Пише:(19-05-2019, 10:57 AM)Mekenzi Пише:(18-05-2019, 06:31 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Сећа ли се још неко несретног Миљутина - Милутина Млађеновића? беше скоро па заштитно име "Погледа". Било људи, међу њима и ја, који су упозоравали да је Миљутин тролер, да разбија сајт, да је удбаш на задатку.
Ма да! Како не!
тако је.
Види, човек који је направио сајт звао се Миладин. Е, тај је број 1 а онда иду остали. Зар си заборавио Цила четника, Сунцоловца, Рас-Раса, Косту, Дејана, Херцеговца, Мишу, Пају... Милан је био дебеовски мастиљар са више налога као и још пар њих за које сам знао коме припадају и за кога раде.
А Ковејанић, што њег заборави
Пола њих сам позаборављао, године Чича Јеремија близу 40 банки. Сунцаловца се јако слабо сећам знам а рас рас и Цилета се сећам.
Костадиновић или Коста из Париза је био велики човек, велики Србин и патриота, образован момак. Увек кад је долазио у Србију питао људе на погледима да се нађу на пиви са њим. Имао је велику трагедију отац му је преминуо и од тада до данас се није јављао на форум.
Миша радикал који је био спреман живот да да за радикале и Шешеља док је био у Хагу. Редовно нас обавештавао протестима, дешавањима, колико је тај човек волео Шешеља и Вучића то је било ненормално...
Паја из земуна. Који је имао аватар оног свеца. Легенда форума, какав је то лик био. Он ми наденуо Киза..
Било је још ту ликова, ал свако је био свој и јединствен.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
27-05-2019, 05:52 AM
.
ДРАГОСЛАВ БОКАН:
ЦРНОГОРЦИМА ПОСЛАНИЦА ПРВА !
ДРАГОСЛАВ БОКАН:
ЦРНОГОРЦИМА ПОСЛАНИЦА ПРВА !
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)