Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Косово и Метохија

(31-07-2022, 11:32 PM)Шумадинац Пише:  Подигла се општа ујдурма око "дешавања" на северу КиМ, тј. договора Куртија, Балавог, Раме и Ђукановића. Нарочито су гласни прорежимски антиваксери "Живим за Србију", Заветници и још неки из њихове опозиције.

Дај бре Шунадинац, ово је толико провидна игра Овај са његовим шиптарским  пајтосима да ни мали Перица не би поверовао у бајку.
Боље се запитај шта се крије иза "шиптарске приче" и коме је она потребна.
Овај и Курти су послушници истог газде.
Одговори

Је ли готов рат за данас?
Одговори

Јединствен случај да зарате коалициони партнери.
Одговори

(01-08-2022, 11:49 PM)Ђорђе Пише:  Је ли готов рат за данас?

Неће Сорошева ђеца и стипендисти да се побију...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

НЕМАЧКИ НОВИНАР МИХАЕЛ МАРТЕНС: САРАДЊА СРБИЈЕ СА НАТО СЕ ПОЈАЧАЛА ПОД ВУЧИЋЕМ И ЊЕГОВИМ „АНТИЗАПАДНИМ“ МИНИСТРОМ ВУЛИНОМ

Познати немачки новинар и писац Михаел Мартенс је на свом Твитер профилу поделио своје опсежну анализу актуелне ситуације на Косову и Метохији, као и позиције Србије у међународној заједници. Како истиче, Србија негује добре и блиске односе са НАТО савезом, због чега он сматра да неће доћи до ескалације сукоба на Косову и Метохији.

Србија сарађује са НАТО-ом ближе него што многи верују – посебно на Косову. Србија је већ низ година чланица НАТО програма Партнерство за мир – и никада није озбиљно покушала да се одрекне тог чланства.

„Упркос антизападној галами коју редовно шире српски министри, ниједна влада у Београду никада није озбиљно довела у питање однос са Алијансом. Војска Србије и Косовске заштитне снаге КФОР-а тесно сарађују на косовно-српској граници више од две деценије. Постоје синхронизоване патроле, редовно састанци, постоји размена информација", навео је Мартенс.

Поред тога, он истиче да постоји и Камп Југ у Бујановцу, највећа војна база у Србији. Тамо се од 2014. године редовно одржавају војне вежбе под називом 'Платинасти вук' уз учешће западних војника, укључујући и Американце. Ова сарадња са НАТО снагама на српском тлу се чак интензивирала под Вучићем и његовим „антизападним“ министром одбране Вулином, пише немачки новинар.

Вучић контролише север Косова насељен Србима јаче него било који други београдски политичар пре њега од 1999. године. Говор о предстојећој српској инвазији на Косово који круже узбурканим друштвеним медијима је бесмислица. Србија неће напасти КФОР на Косову.

НСПМ

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

На Косово треба отићи у миру без провокација.
Обићи манастире,цркве и где се може као у Призрену попити кафа и ручати...

Све друго је данас један вид лажног патриотизма...

Послушајте шта каже Наташа Богдановић на крају видеа.

Дођите и обиђите царски Призрен али без провокација у миру и љубави.

Немојте провоцирати Албанце јер Ви се сутра враћате за Београд а шака сиромаха која живи и егзистенцијално зависи од добрих односа са Албанцима нема где...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(03-08-2022, 06:22 PM)Mekenzi Пише:  На Косово треба отићи у миру без провокација.

Немојте провоцирати Албанце јер Ви се сутра враћате за Београд а шака сиромаха која живи и егзистенцијално  зависи од добрих односа са Албанцима нема где...

Мекензи, овако и наш Патријарх отприлике говори, само што га Ви критикујете. Баја Кидање
Шалу по страни, као да Албанци малтретирају Србе 30 године због две мајице "нема предаје" и некаквих наших "провокација".
Побогу, све је јасно као дан. Њихов се однос према нама променити неће, колико год ми попуштали. 
Да смо Краљевина, и да је жив Калабић, Рачић, Кесеровић, не би то овако могло. 
Према томе, албански циљ је потпуно истребити Србе са Космета, како год Србија реаговала.
Одговори

(04-08-2022, 07:19 PM)Monarhist Пише:  
(03-08-2022, 06:22 PM)Mekenzi Пише:  На Косово треба отићи у миру без провокација.

Немојте провоцирати Албанце јер Ви се сутра враћате за Београд а шака сиромаха која живи и егзистенцијално  зависи од добрих односа са Албанцима нема где...

Мекензи, овако и наш Патријарх отприлике говори, само што га Ви критикујете. Баја Кидање
Шалу по страни, као да Албанци малтретирају Србе 30 године због две мајице "нема предаје" и некаквих наших "провокација".
Побогу, све је јасно као дан. Њихов се однос према нама променити неће, колико год ми попуштали. 
Да смо Краљевина, и да је жив Калабић, Рачић, Кесеровић, не би то овако могло. 
Према томе, албански циљ је потпуно истребити Србе са Космета, како год Србија реаговала.

Види овако да би разумео Косовски проблем мораш се вратити на оснивање прве призренске албанске лиге одатле све почиње...

Е, сад комунисти су од 1945-те су створили атмосферу да је Косово "ратна зона" и  "црна рупа" за Србе у Југославији тадашњој.

Никада и нико није говорио од 1945-те па чак и пре 45-те позитивно о животу на Косову до дана данашњег.

Једно је митологија типа крстим се испред макете газиместана, грачанице на Звездином стадиону или као ХИК Шумадинац кад је у некој краљевачкој кафани (Иначе све по хвале за краљевачке кафане) наручује Косовске песме... То је Митологија...

Реалност је да нити један Србин од 1945-те не жели да живи на Косову и Метохији??Југославија а касније и Србија су наставили са деградацијом Косова и Метохије.
Кампања се водила да је на Косову увек неки рат, криза, да албанци не желе суживот са Србима, да им отимају имања и томе слично...

Косово је у српским медијима увек представљено "ЦРНО" и РАТНА ЗОНА".

Када си чуо нешто лепо о животу на Косову? Стално црне теме и црна хроника.

Када си задњи пут чуо да је Србима лепо да живе на Косову и Метохији, да се ту осећају испуњено, да позивају друге Србе да да дођу да
живе. Да Срби на Косову производе јако лепа вина, сиреве и остале пољопривредне производе.

Србија сатанизује и деградира Косово и одвлачи Србе да не живе тамо више, али буквално.

Што би ти живео на Косову где ти пале сирене, блокирају путеве, прете ратом, када то можеш све лепо да распродаш и на пример у Краљеву околини Рибнице или Сијаћег поља ту код Шумадрипца у крају купиш кућу ко остали Косовари и бајо мој забодеш се у прву биртију и наручиш код певаљке "Пролазе векови"....

Значи, од 1945-те се води кампања РАСЕЈАВАЊА СРБА СА КОСОВА не НАСЕЉАВАЊА.
Комуно сатанисти су направили Београд по мери комуниста. Шта то значи?
Из тог комуно сатанизма се одлучује дан данас више него икад пре о судбини сваког грађанина ове земље.

Комунистима одговара апсолутно да нема Срба ни на Косову, ни на Југу Србије па до Лесковца и Ниша.
Видиш које оптерећење Косово за Србију. Мора да пале аута, хеликоптере да би стигли до Рашке.
Кад Срба не буде неће бити ни проблема.

Одеш на комуносатанистичко свето брдо "дедиње" и ту испред капија звездиног стадиона се прекрстиш и помолиш, запалиш свећу испред макета Грачанице, Газиместана одеш на утакмицу извичеш се "Косоооовооо је срцеее Србијеее, Срце Србије, Кооосооовоо је Срце Србије, Срце Србије" изађеш празан, чист, испуњен милина једна....

Или туристички из Београда петак поподне обиђеш светиње за викенд на Косову.

Шта би било решење??

Решење би било да је било јесте позитивна прича о животу на Косову.

Србија је морала преузети иницијативу а не да је препусти Албанцима да они одлучују о судбини Срба на Косову.

Од 1945-те па поготово касније 80-их, 90-их, 00 до дана данашњег Албанци одлучују о судбини Косова и тако ће и бити.

Србија да почне рат не сме. Једноставно још један рат против НАТО пакта био би погубан за Србију.

Србија је требала да нису дошли комунисти да развија позитивну прчу.
Да Српски предузетници, богати људи и компаније имају искључиво представништво на територији Косова а не у Београду.
Све приватне и велике компаније су морале бити искључиво на Косово.
Србија је морала водити позитивну кампању за Косово не негативну ко што се сада води и представља да је Косово црна рупа и да живота нема за Србе нема тамо. Није баш тако. Косово је прелепо и Срби нису баш толико угрожени од Албанаца. Албанци знају да и њима у овом тренутку итекако потребан мир, не сукоб. Албанци без Србије не могу. Данас сваког дана 100-не албанских аутоубуса и аутопревозника полази из Београда и Србије за Косово. Бизнис између Срба, Турака и Албанаца цвета данас. Њима није циљ сукоб и тако даље.

Комуносатанисти од 45-те до дана данашњег нису разумели Косово као територију. Косово као Србију нити Албанце као националну тадашњу мањину..

Комуносатанисти су се водили решењем да боље да раселе Србе и Косово препусте Албанцима да га они уређују по њиховим правилима.

Данас нити један једини Србин поготово не из Београда НЕ ЖЕЛИ ДА ЖИВИ НА КОСОВУ!

Стварање квалитетног комформизма у Београду и правећи га метрополом свега и свачега и правећи економске, социјалне, друштвене, спортске, кулутурне, медијске разлике између Београда и остатка Србије укључујући и Косово долазимо до тога да је Београд све и да има све а да тамо неко Косово је ратна зона, црна рупа за живот Срба.

Креирање медијско београдске негативне слике о Косову као ратној зони, црној рупи и немогућности живота за Србе долазимо до тога да сваки Србин и грађанин ове земље помисли који би ђаво живео тамо на Косову у ратној зони, између жица, у енклавама итд...

Србија је одувек требала на Косово да гледа не као на "ратну зону" већ на нешто благословено, уникатно и вредно за живот.
За Косово се морала креирати медијска слика да је то најјјјбоље место за живот Срба на свету. Јер бољег места од живота поред Богородице љевишке, Дечана, пећке патријаршије, царског Призрена и других места за Србе не постоји бољи живот.

Да смо се мотивисали око живота на Косову као Албанци што су буквално све своје ресурсе уложили у Косово и то "Репубљик" Косово би било Србија, и данас би тамо живело милион- милион ипо Срба а не 50-70 хиљада мучених Срба...

Мене поред Косова брине сада и остатак Србије. Јер комуносатанистичка бееоооградска пропаганда и стварање комфорне и безбедног живота са јачим стандардном у Београду довешће до тога да се остатак Србије испразни и уништи и насели Албанцима и Турцима....

ПРОСВЕТАР.
Одговори

КОСОВО ПОЉЕ

Краду ми памћење,
скраћују ми прошлост,
отимају векове,
џамијају цркве,
арају азбуку,
чекићају гробове,
издиру темељ,
размећу колевку.

Куд да чергам с Високим Дечанима?
Где да предигнем Пећаршију?

Узимају ми оно
што никоме нисам узео,
моје лавре и престонице,
не знам шта је моје,
ни где ми је граница,
народ ми је у најму и расејању,
пале ми тапије
и затиру постојанство.

Зар да опет затрапим Свете Архангеле?
Да ми помунаре поново Љевишку?

Очни живац су ми одавно растурили,
сад ми и бели штап отимају,
жртвено поље са крвавом травом
не смем да кажем да је моје.
Не дају ми да уђем у кућу,
кажу да сам ја продао,
земљу коју сам од неба купио
неко им је обећао.

Ко им је обећао,
тај их је слагао,
што им не обећа
оно што је његово?
Зато јуришају на мене удружени
кивни што сам их познао.

Матија Бећковић

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(08-08-2022, 12:55 PM)Шумадинац Пише:  КОСОВО ПОЉЕ

Краду ми памћење,
скраћују ми прошлост,
отимају векове,
џамијају цркве,
арају азбуку,
чекићају гробове,
издиру темељ,
размећу колевку.

Куд да чергам с Високим Дечанима?
Где да предигнем Пећаршију?

Узимају ми оно
што никоме нисам узео,
моје лавре и престонице,
не знам шта је моје,
ни где ми је граница,
народ ми је у најму и расејању,
пале ми тапије
и затиру постојанство.

Зар да опет затрапим Свете Архангеле?
Да ми помунаре поново Љевишку?

Очни живац су ми одавно растурили,
сад ми и бели штап отимају,
жртвено поље са крвавом травом
не смем да кажем да је моје.
Не дају ми да уђем у кућу,
кажу да сам ја продао,
земљу коју сам од неба купио
неко им је обећао.

Ко им је обећао,
тај их је слагао,
што им не обећа
оно што је његово?
Зато јуришају на мене удружени
кивни што сам их познао.

Матија Бећковић

Koју ракију предлажеш уз ову песму?

ПРОСВЕТАР.
Одговори

АКО КОСОВО НИЈЕ НАШЕ, ЗАШТО ОД НАС ТРАЖЕ ДА ИМ ГА ДАМО?
АКО ЈЕ ЊИХОВО, ЗАШТО НАМ ГА ОТИМАЈУ?
А АКО ВЕЋ МОГУ ДА ГА ОТМУ, ЗАШТО СЕ ТОЛИКО УСТРУЧАВАЈУ?

Д М
Одговори

НАВРШАВА СЕ 19 ГОДИНА ОД УБИСТВА СРПСКЕ ДЕЦЕ Уу ГОРАЖДЕВЦУ НА БИСТРИЦИ

Данас се навршава 19 година од злочина у којем је на Косову и Метохији из калашњикова пуцано на стотинак српске деце која су се купала на Бистрици код Гораждевца. Тада су убијени Иван Јововић (19) и Пантелија Дакић (12).

Помен страдалој деци служиће викарни епископ новобрдски Иларион, у Цркви Пресвете Богородице у Гораждевцу.

У том и данас нерасветљеном злочину, једном од четири највећа почињена над Србима након доласка међународне мисије у јужну српску покрајину, тешко су рањени Ђорде Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13).

Срби за Русе

Д М
Одговори

Све што каже Вучић за Косово лаже.
Прво са Бриселским споразумом укинуо је све што је могло да се укине.
Дао им је позивни број, енергетику, а онда је затворио српски национални парк да би га заједно са његовим лоповом Бранимиром Стојановићем предао Призрену.
Финансирао је мини хидроцентрале да би иселио Србе уз помоћ његових послушника из Српске Листе, а сад су преузели и Ски Центар. Највише што погађа Србе јужно од Ибра је што је Србе скроз отписао .
Као прво Срби плаћају струју, одавно имају документа косовска, и такође регистрације на возилима, а ово што прича је само трла баба лан да јој прође дан.
Све је потписао јер су Блер и Клинтон његови велики пријатељи. Циљ му је да уништи Србију и отцепи Косово, као и Нови Пазар са Санџаком, и на крају Војводину .
Он се плаши јер зна колико пара је украо и шта је све потписао и урадио. О изборима да не причамо јер је и то покрао, јер нико не гласа у толиком броју за таквог издајника.

Србин са Косова!

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним