Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Косово и Метохија

(05-12-2022, 04:59 AM)Filip88 Пише:  pričao sam sa Šiptarima..i oni kao i mi Vole Kosovo i imaju ga u svom srcu...i oni kao i mi su star i ponosan narod....Šiptar znaci sin orla...Albanija-Šiptarija zemlja orlova..mnogo smo mi šiptare podcenili...

Много..

Срби са Албанцима могли би одмах наћи заједнички језик, али то сотоностичком Београду а све верујемо и Краљеву није циљ.

Поготово Краљеву, јер тамо презиру Србе са Косова како их зову погрдно "Косовари". Били и видели и чули шта краљевчани мисле о Србима избеглим са Косова. Куку и Леле.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Анимозитет Шумадинаца, Драгачеваца, Геџа, Ерцова, Гребића и Чарапана према многим Косовцима је општепознат. И то не без разлога. А тај разлог је свима добро познат. У ту групу не спадају не мали број оних поштених, побожних и часних људи са Косова и Метохије где их има свуда. Не треба генерализовати!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(05-12-2022, 01:13 PM)Шумадинац Пише:  
(05-12-2022, 05:33 AM)Filip88 Пише:  Milan Vidojević kaže da mošti Svetog Save nisu spaljene da srbi nisu ovce koje bi tek tako dale mošti svog omiljenog sveca...mošti se čuvaju u jednom manastiru u Crnoj Gori ali neće da kaže u kom jer NIJE TRENUTAK Кез

Браво Филипе! Нарочито у NOVOSRB то добро звучи када се пише крвавом хрватском гајевицом у народу познату као USTASICA!

(05-12-2022, 01:23 PM)Шумадинац Пише:  
(05-12-2022, 04:59 AM)Filip88 Пише:  pričao sam sa Šiptarima..i oni kao i mi Vole Kosovo i imaju ga u svom srcu...i oni kao i mi su star i ponosan narod....Šiptar znaci sin orla...Albanija-Šiptarija zemlja orlova..mnogo smo mi šiptare podcenili...

Нарочито то у NOVOSRB убедљиво звучи крвавом хрватском гајевицом у народу познату као USTASICA!

(05-12-2022, 02:52 PM)Шумадинац Пише:  Анимозитет Шумадинаца, Драгачеваца, Геџа, Ерцова, Гребића и Чарапана према многим Косовцима је општепознат. И то не без разлога. А тај разлог је свима добро познат. У ту групу не спадају не мали број оних поштених, побожних и часних људи са Косова и Метохије где их има свуда. Не треба генерализовати!

Лепо је што упозораваш човека да пише ћирилицом, али је одвратно што ти пишеш ћирилицом а користиш стране речи, па је то дволичност. С обзиром да уништаваш сопствени језик коришћењем страних речи, пређи брате на усташицу ако ти већ срце иште...да будеш образован... Јок

ПС
animozitet (l. animosus, fr. animosite)
v. animoznost.

animoznost (l. animous) strastvenost; ljutina, ogorčenost, mržnja, srdžba; razdraženost, žestina; neprijateljsko raspoloženje prema kome ili čemu.

generalizacija (nlat. generalisatio) Uopštavanje, uopštenje, uopštenost
Одговори

Када смо већ код те теме, дедер врати се доленак у квиз, пошто си се био налупао о Вуку и Даничићу за медаљу ...... https://www.pogledi.rs/forum/thread-2396...#pid161754

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(05-12-2022, 08:31 PM)Шумадинац Пише:  Када смо већ код те теме, дедер врати се доленак у квиз, пошто си се био налупао о Вуку и Даничићу за медаљу ...... https://www.pogledi.rs/forum/thread-2396...#pid161754

То што си неваспитан је код тебе трајно стање (нису те мама и тата научили како да се понашаш и не вређаш друге).

Какве везе има шта сам се ја „био налупао“ (граматички „сумњиво“ си ово срочио Кидање ...да не кажем тупаво Тужан ) са твојим снобовским настојањем да будеш „високообразован“ тако што користиш стране речи.

ПС

Ако „сам се био налупао“ којешта, шта то боде твоје нежне уши? Ја сам одговорио према постављеном питању, онако како ја то умем...и како је питање постављено, а постављено је ко је нормирао и формирао језик и писмо (нормирање је постављање правила и до коначног обликовања језика и писма је „протекло пуно воде“).
Одговори

(05-12-2022, 02:52 PM)Шумадинац Пише:  Анимозитет Шумадинаца, Драгачеваца, Геџа, Ерцова, Гребића и Чарапана према многим Косовцима је општепознат. И то не без разлога. А тај разлог је свима добро познат. У ту групу не спадају не мали број оних поштених, побожних и часних људи са Косова и Метохије где их има свуда. Не треба генерализовати!

Па како ћеш враћати Косово а гајиш ааннниииимозитет према грађанима Косова српске националности?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Јел морам стално да те подсећам на Матију.....

"Ако Косово није наше, зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово, зашто га отимају? А ако већ могу да га отму, не знам зашто се толико устручавају?"

Д М
Одговори

(06-12-2022, 02:13 PM)Шумадинац Пише:  Јел морам стално да те подсећам на Матију.....

"Ако Косово није наше, зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово, зашто га отимају? А ако већ могу да га отму, не знам зашто се толико устручавају?"
Mani se ostarelog Matije, decijih pesmica, legende, mitova...Spusti se u realnost..

Kako bre ne mozes u Kraljevu videti kosovoskog Srbina a sutra treba da mu oslobodis Dom u Prizrenu, Peci, Djakovici..

P.S. Izvinjavamo se na latinici, tehnicki problemi sa tastaturom..

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(06-12-2022, 03:12 PM)Mekenzi Пише:  
(06-12-2022, 02:13 PM)Шумадинац Пише:  Јел морам стално да те подсећам на Матију.....

Mani se ostarelog Matije, decijih pesmica, legende, mitova...Spusti se u realnost..

Kako bre ne mozes u Kraljevu videti kosovoskog Srbina a sutra treba da mu oslobodis Dom u Prizrenu, Peci, Djakovici..

P.S. Izvinjavamo se na latinici, tehnicki problemi sa tastaturom..

[Слика: IMG-c5159b591411d293794edaf1c5340db7-V.jpg]

Д М
Одговори

(19-10-2022, 02:49 PM)Mekenzi Пише:  Са дивљацима нема преговора или како хик Шумадинац велиии ....

[Слика: IMG-a8ce88d3bcad5538f4ad39419fff841b-V.jpg]

Д М
Одговори

АРНАУТСКО ЗАСТРАШИВАЊЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ У ВИДУ НАЈНОВИЈИХ АКЦИЈА РОСУ ДИРЕКТНА ЈЕ ПОСЛЕДИЦА КУКАВИЧКЕ И ИЗДАЈНИЧКЕ ПОЛИТИКЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА, КАО И ЊЕГОВОГ ПРЕТХОДНИКА БОРИСА ТАДИЋА.

Подсећамо да пре Вучићевог доласка на власт шиптарске „специјалне“ снаге нису смеле да се појављују на северу Косова и Метохије. Покушали су једном, 2011. године, али су их Срби у томе спречили народним демонстрацијама и барикадама. Међутим, после Вучићевих „победа 5:0“ и потписивања Бриселског споразума, терористи преоденути у униформе РОСУ већ годинама несметано вршљају севером Косова кад год им се прохте.

Срби јужно од Ибра су у још горем положају и остали су потпуно незаштићени након што је Тадић увео ЕУЛЕКС уместо УНМИК-а, а Вучић предао сепаратистима готово све надлежности државе Србије на Косову и Метохији.

Неопходно је пуно народно јединство свих родољубивих снага како би се извршио притисак на режим у Београду да без одлагања буду поништени сви противуставни споразуми који су довели наш народ на Косову и Метохији до ивице нестанка.

Светосавски савез Образ

Д М
Одговори

Тебра Шуми, ја са великим нестрпљењем и горим да нас поведеш у ослобођање Косова ако не ти ту су: Бошко, Младен, Милош, Милица, Дамјан, Теша, Дејан Петар Златановић, Мировић, Зарковић, Мирољуб, Кнез Бабовић, Ивица Божић, Жунић, Шешељ јр., Паровић, Вук Јеремић и још многа друга ближа и даља БЕОГРАДСКА родбина...

Шта се чек'а?

Ако не Ти онда Они,

Ту је Владимир Владимирович Путин. Бајо мој, тај има ђаволске кочије у виду ракета, када груне једна оде пола Европе у Ваздух...

Шта се чек'а'?

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Колико видим и чујем ситуација вечерас на Косову и Метохији је јако зајебана....

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(11-12-2022, 11:06 PM)Mekenzi Пише:  Колико видим и чујем ситуација вечерас на Косову и Метохији је јако зајебана....

Ситуација је онаква како је договорено још пре 10 година.
Мука ми је више од жвалавог који драми и санћим прети а онда позива на уздржаност.
Ало бре, тај је срушио барикаде на мосту, повукао све институције Србија са КиМ-а, дао граничне прелазе, Газиводе,,,
Жвало је инсталирао своју банду на Северу Косова док је Метохија скоро па заборављена и у политичком речнику скоројевића који обнашају неке дужности у 
држави више се и не помиње.
Замајаваће се још неко време са ЗСО које у суштини не значе ништа а онда ће све прекрити заборав.
Прича о КиМ је требало бити решена давно (најкасније 1981-ве), али уместо решења платили су Захару да напише песму.
... Ко да ми отме из моје душе Косово?...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним