Поруке: 2,279
Теме: 22
Придружен: Jul 2013
Углед:
233
Hvala Benito.
To bi značilo ono što sam i pretpostavljao.
Da su drugi činioci uticali pre nego vrline nekih inaugurisanih.
Možda i način da se ti inaugurisani jače vežu za centralni autoritet.
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Е, ту видиш... Мислим да грешиш. Да је Дража решио да прогласи Кимића за војводу, не би Ђурића ништа питао, нити би овај то могао да блокира, јер је Кимић био јачи од Ђурића... Ђурићева права моћ на југу није долазила само због тога што му је Дража веровао, него и због тога што је Кимић ипак пристао да стави свој одред под његову команду. Ово је мој закључак према Твојој бриљантној расправи о четницима на подручју данашње Македоније.
За коју си, бајдавеј, требао да добијеш неку годишњу награду за културу, макар за град Ниш. Али, то је већ друга тема...
Ђурић никако није могао постати војвода због Чачка, новембра 41. Ни у лудилу...
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Штета је што ово питање нико није успео боље да изучи. Милослав Самарџић је ту отишао најдаље, али не довољно. Не треба тврдити ништа без докумената, али логично је да су они расправљали о најмање дупло већем броју имена у вези именовања за четничке војводе.
Углед:
233
Ovo je zanimljivo.
Zašto misliš da bi dodeljivanje bilo kom , pa i njigovom favoritu, imalo bilo kakvog efekta? Tojest, zašto misliš da bi saveznici to cenili?
Pitam, zato što sam na sijaset mesta nailazio na prezrenje tih akata: unapredjenje. A posebno dodeljivanje cina vojvode. Kao da su to ahvatali varvarskim činom.
Englezi su vojvode sa prezirom zvali despotima. Psima rata
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
Тако је размишљао Бирчанин.
Углед:
233
Hmm. Da. Ima smisla. Oni su mu bili vrlo naklonjeni pred rat.