Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

General Mihailo Kovacevic
Одговори

Тачно. Ајде Вуле или Павле.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Завршио је све војне школе у Краљевини Србији. Овај "свештеник" учествовао је у свим догађајима у Србију у првој четвртини двадесетог века. Мајски преврат, Балкански ратови, Велики рат: одбрана Београда, Мачков камен, Крф. И свим тим догађајима имао је јако запажену улогу. Велики пријатељ Драгутина Димитријевића Аписа, остао му је веран до смрти упркос љутњи Краља Александра Карађорђевића који је успео чак и да га оптужи да је Комуниста. Јако интересантна историјска личност скрајнута у страну.
Одговори

Пуковник Миливоје Анђелковић Кајафа
Одговори

Нема Павла да аминује, али би требало да сам погодио.
Био је певач и глумац. Пред њим је била велика каријера. Међутим, дружење са четницима, и прљави прсти УДБ-е , коштали су га заборава.
Ко је он?
Одговори

(26-02-2017, 03:57 PM)Бенито Пише:  Пуковник Миливоје Анђелковић Кајафа

Тако је.
Одговори

(26-02-2017, 06:02 PM)Бенито Пише:  Нема Павла да аминује, али би требало да сам погодио.
Био је певач и глумац. Пред њим је била велика каријера. Међутим, дружење са четницима, и прљави прсти УДБ-е , коштали су га заборава.
Ко је он?

Ајде Крагујевчани, ово је ваш човек.
Одговори

(26-02-2017, 10:38 PM)Бенито Пише:  Ајде Крагујевчани, ово је ваш човек.

Ајде помози мало, збуњује ме ово певач, да ли је првенствено био певач или глумац ?
Одговори

Кад неко има низ улога у позоришту и више снимљених плоча, онда је и једно и друго.
Одговори

Kad je umro da nije 1966?
Одговори

(26-02-2017, 11:01 PM)Бенито Пише:  Кад неко има низ улога у позоришту и више снимљених плоча, онда је и једно и друго.

Србољуб Ивановић.
Одговори

Цепај, Србо.Smile
Одговори

Једно у вези Берлинског конгреса који се често помиње. Ко је био централна, да не кажем главна или најважнија личност овог конгреса, наравно не мислим на председавајућег.
Одговори

Била је нека прича за Ристића и неку женску. Не знак колико је то тачно.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 41 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним