Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(31-01-2017, 02:50 PM)Бенито Пише:  КС или РС?

(31-01-2017, 02:54 PM)Романија Пише:  Мислим да је Дачић. Али пошто кажеш да се звао, онда претпостављам да је био давно премијер и да није жив.

КС.
Да, није међу живима.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Пашић?
Одговори

Не, био је и градоначелник Београда.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Светомир Николајевић

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Или је Владан Ђорђевић?
Одговори

(31-01-2017, 03:02 PM)Живојин Мишић Пише:  Светомир Николајевић

Он је.

Одговори

Тога се сећам кроз маглу.
Под којим образложењем и које године су га кандидовали?
Одговори

Математичар, министар,... Најзаслужнији за увођење метарског система (mm, cm, m, km) мерних величина у Србији. О коме је реч?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

http://www.nobelprize.org/nomination/arc...hp?id=5535

Одговори

(31-01-2017, 03:11 PM)Бенито Пише:  Тога се сећам кроз маглу.
Под којим образложењем и које године су га кандидовали?
1915. Био је потписник Хашке конвенције. Вероватно због тога. Нисам ни ја знао одговор. Имаш на његовој wiki.
http://www.nobelprize.org/nomination/arc...hp?id=5535

Одговори

(31-01-2017, 03:16 PM)Живојин Мишић Пише:  Математичар, министар,... Најзаслужнији за увођење метарског система (mm, cm, m, km) мерних величина у Србији. О коме је реч?

То је рано било.
Можда Нешић.
Одговори

Тако је. Димитрије Нешић, математичар, професор , председник Српске краљевске академије, министар просвете. Такође и Аласов учитељ.

Одговори

Кад су Немањићи први пут завладали Херцеговином?
Одговори

За вријеме Стефана Немање?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 47 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним