Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.21 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Доситеј почетком 19. века.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Да.
Остаде Драгачево?
Одговори

А ко је донео дуван у Србију?
Одговори

(31-01-2017, 07:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  А ко је донео дуван у Србију?

Турци ?
Одговори

мислио сам да поставим једно питање у вези занимљивог савезништва папе и Срба ал не могу да се сјетим тачно догађаја.

Ево једно прелако:

Како су савременици називали Источно Римско Царство? Smile
Одговори

(31-01-2017, 07:18 PM)Романија Пише:  Како су савременици називали још Источно Римско Царство? Smile

Ромејско ?
Одговори

Нисам на то мислио, али близу си..Smile
Одговори

(31-01-2017, 07:21 PM)Романија Пише:  Нисам на то мислио, али близу си..Smile

Не верујем да је Византијско, то је нешто каснији назив.

п.с. Чекам да г. Самарџић каже да ли су Турци донели дуван имао бих једно питање за њега невезано за квиз.
Одговори

(31-01-2017, 07:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да.
Остаде Драгачево?
То сте наменили за Бенита. Дуван Доситеј или Турци пре њега.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

А Драгачево је, иначе, у Занзибару?Smile
Додуше, тако су то схватали комунисти.
Одговори

Шта ћемо сад ? Кез

Ко поставља питање ?

Ко је дао тачан одговор и на шта ?
Одговори

Не мислим наравно ни на Византијско царство, то је швапски назив. Овај назив се не користи данас у литератури, већ само ИРЦ и Византија, не знам зашто, али је познат назив. Практично сам вам и одговор дао Smile
Одговори

(31-01-2017, 07:46 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Шта ћемо сад ? Кез
Ко поставља питање ?
Ко је дао тачан одговор и на шта ?
Ко одговори тачно на питање које је Романија поставио.
Мислиш Нови (Други) Рим?

Одговори

(31-01-2017, 07:53 PM)Живојин Мишић Пише:  Ко одговори тачно на питање које је Романија поставио.

Ајде ти пробај , ја сам заблокирао потпуно. Знам три назива али ниједан од њих не спада у тачне одговоре а да гуглам не могу.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним