Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Ајде друго из триптиха:
Опет академик, расветлио нам је српско средњевековно сликарство. И отац му је био академик. Неправедно смо га заборавили, а некад је било имати његову култну књигу у библиотеци, права престиж. Ко год је иоле држао до српства.
Ко је он?
Углед:
3,065
Јесте брате, и његова чувена књига Српско средњевековно сликарство.
Добро је, таман сам помислио да сам једини Србин који не слави ово срање.
Ајде даље.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Помоћ. Кнежевић?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Јесте, Живан. Други лево од краља је управник ВА ђенерал Јосиф Костић. Изволи даље...
Углед:
459
Која је ово класа?
Сад ће Поручник треће из триптиха пошто ја морам даље.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,065
Треће:
Оца му и данас помињу, не само као његовог родитеља, него и као једног од праочева " удруженог злочиначког пројекта". А овај човек био је пре свега инжењер, али је оставио и траг у српској историји уметности, јер се изузетно занимао за фреско сликарство и црквену ликовну уметност. Био је близак са оцем једне науке код нас, јер су радни век провели заједно.
Ко је он?
Поруке: 17,005
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Не знам поручниче, али знам ово:
- Тринаестојулски устанак у ЦГ рачуна се као устанак против Италијнана. Међшутим, национални прваци су планирали устанак и кренули у борбу против Италијана и...
Углед:
459
Албанаца који су упадали на територију ЦГ?