Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.21 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(07-02-2017, 07:12 PM)Живојин Мишић Пише:  Било је о овоме на сајту.
https://www.pogledi.rs/zapis-iz%E2%80%88...-spomenik/
Да, то је одговор.

А сад једно тешко питање:

Да ли су (Дражини) четници носили браде?
Одговори

Ајде , Жићо.
Одговори

(07-02-2017, 07:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  А сад једно тешко питање:

Да није одговор можда - врло мали проценат.
Одговори

Јој у гужви сам некој. Ајде мало да оцрним земљака.
Крцун је познат и по лову на своје другове. Један је стрељан пред распад Ужичке републике док је друга (његова девојка) пред ,,ослобођење''. Ko су они?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(07-02-2017, 08:06 PM)Живојин Мишић Пише:  Јој у гужви сам некој. Ајде мало да оцрним земљака.
Крцун је познат и по лову на своје другове. Један је стрељан пред распад Ужичке републике док је друга (његова девојка) пред ,,ослобођење''. Ko су они?

Скојевка Слободанка( презиме не знам), а овај друг who knows што би рекли Просветарови земљаци канађани.
Одговори

Фора је што је он много познатији. У филму ,Јутро, Слободанку глуми Милена Дравић. Мало ми је чудно да је онај није био забрањен за време комунизма. Сад ће Бенито да одговори.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(07-02-2017, 07:52 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(07-02-2017, 07:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  А сад једно тешко питање:

Да није одговор можда - врло мали проценат.

Јесу или нису? Оно, у једној речи.
Као кад неко пита: Да ли су војници Вермахта носили браде? У ствари, какав је одговор на ово друго питање?
Одговори

(07-02-2017, 08:15 PM)Живојин Мишић Пише:  Фора је што је он много познатији. У филму ,Јутро, Слободанку глуми Милена Дравић. Мало ми је чудно да је онај није био забрањен за време комунизма. Сад ће Бенито да одговори.

Павловић ''Ждребе''.
Одговори

Живојин Павловић- Жика Ждребе. Шта мислите да ли је то због ,, Биланса совјетског термидора" ?
Крагујевац, ајде следеће.

Одговори

(07-02-2017, 08:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јесу или нису? Оно, у једној речи.

Нису.
Одговори

(07-02-2017, 08:23 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(07-02-2017, 08:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јесу или нису? Оно, у једној речи.

Нису.

Тачан одговор.
За ''јесу'' требало би да носи њих 50% плус 1.
А носило је око 0,5%. Вероватно и Немаца толико, јер се нису бријали њихови подморничари, онда 1. брдска се слабо бријала на Кавказу, итд.
Одговори

Живојине постави још једно, добио си непотпуне одговоре на претходно. Може опет у вези Крцуна . Јок
Одговори

Нећемо само Крцуна. Било је и горих од њега.
Који истакнути комуниста (био је у самом врху партије) је погинуо на мутном Дунаву након ослобођења БГ?

Одговори

(07-02-2017, 08:46 PM)Живојин Мишић Пише:  Нећемо само Крцуна. Било је и горих од њега.
Који истакнути комуниста (био је у самом врху партије) је погинуо на мутном Дунаву након ослобођења БГ?

Мирко Ишпановић .
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним