Оцена Теме:
  • 15 Гласов(а) - 4.27 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Ниси, у деловима Шкотске и Швајцарске вечерас славе Нову годину.
Ово због ових наших скоројевића. Јок
Одговори

(13-01-2020, 11:30 PM)Бенито Пише:  Ниси, у деловима Шкотске и Швајцарске вечерас славе Нову годину.
Ово због ових наших скоројевића. Јок

У инат овим што су се "секуларизовали" Кидање
Одговори

Вала баш.
Ја не могу да поверујем да људи не схватају да не смеју да попусте ни милиметар. Мислим, катастрофа једна од скоројевића. То ми је горе и од ових комуњара. Све швапски лизогузи,....
Извињавам се...
Ако израз није био довољно прецизан. Хармоника
Одговори

(13-01-2020, 04:27 PM)Бенито Пише:  
(13-01-2020, 12:00 PM)Vlad Alekš Пише:  
(10-01-2020, 08:29 AM)Vlad Alekš Пише:  Ко је први српски писац?

На ово питање није дат одговор. А лако је. Smile
По Димитрију Богдановићу први српски писац је Свети Климент Охридски.

А ко је по Бениту први српски писац? Smile
Ако пођемо од претпоставке да је Свети Климент Охридски заправо бугарски писац онда то није тачан одговор.
Први српски писац је Свети Сава. Наиме, он је засигурно био Србин и та ствар дефинитивно није дискутабилна. Smile
А прво његово књижевно дело је "Житије Светог Симеона". У питању је књижевни правац - биографија.

(13-01-2020, 11:30 PM)Бенито Пише:  Ниси, у деловима Шкотске и Швајцарске вечерас славе Нову годину.
Ово због ових наших скоројевића. Јок

Да ли знаш зашто они славе када и ми? Ово није званично питање за квиз. Smile

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Сви знамо за убиство руског Императора Николаја Другог Романова, његове супруге Александре, њихове четири кћери и сина Алексеја, као и четворо чланова њиховог особља у вили Ипатијевих, недалеко од Јекатеринбурга 17. јула 1917. године.
У том стравичном злочину учествовали су многи- од Лењина и Свердлова, преко бољшевичког Уралског комитета, до самих егзекутора и на крају оних који су оскрнавили мртва тела и са њих крали драгоцености, а затим учествовали у прикривању злочина.
Питање гласи:
Да ли је неко од убица на неки лични начин повезан са каснијом историјом Југославије?
Одговори

(14-01-2020, 05:53 PM)Бенито Пише:  Сви знамо за убиство руског Императора Николаја Другог Романова, његове супруге Александре, њихове четири кћери и сина Алексеја, као и четворо чланова њиховог особља у вили Ипатијевих, недалеко од Јекатеринбурга 17. јула 1917. године.
У том стравичном злочину учествовали су многи- од Лењина и Свердлова, преко бољшевичког Уралског комитета, до самих егзекутора и на крају оних који су оскрнавили мртва тела и са њих крали драгоцености, а затим учествовали у прикривању злочина.
Питање гласи:
Да ли је неко од убица на неки лични начин повезан са каснијом историјом Југославије?

Не верујем да је руска царска породица побијена.Када то каже новинар Милан Видојевић изазове полемику код неких, код других подсмех, код трећих шок....међутим кад се код Мире Адање Полак на сред РТС-а појави потомак који се зове Сир Марк Греј и исприча све то исто, нико не одреагује.

https://www.youtube.com/watch?v=vhzbOtyPp64

Руска царска служба ОХРАНА је била преозбиљна да би дозволила да им неко поубија целу лозу Романових. Заправо су они ти који су могли да неку лозу истребе као нпр:

Цитат:Svih 132 Obrenovica pobijeni su u periodu od 29. Maja do Jula meseca 1903 ... a nisu svi bili u Srbiji, neverovatna akcija za ono vreme.

За руског цара се причало да је живео у КЈ под кринком пољског грофа и био под заштитом нашег Краља Александра.Прича се и да је умро и да је сахрањен овде.
Одговори

Држимо се за сада званичне историје. Уосталом, сакупљено је до сада море доказа из разних извора и по сасвим различитим питањима који се склапају у једну јединствену причу, да се може сумњати само у детаље, а не у целину.
Што се тиче Охране, она је, по мом скромном мишљењу, и главни кривац пада Руске Империје, јер је велики број њених припадника прешао на страну револуционара.
Уосталом, није чудо што је и сам Император 1917. године написао:" Око мене су само лаж и издаја."
Дакле, питања која сам поставио можда ће променити мишљење онима који мисле да убиства није било. Да поновимо:
Да ли је неки од убица имао додирних тачака са каснијом историјом Југославије?
Одговори

Бенито, да ли можда мислиш на Имреа Нађа? За њега се сумња да је учествовао у убиству цара Николаја, а југословенска амбасада га је крила током совјетске инвазије на Мађарску
Одговори

Тако је, Митићу.
Заправо, неки историчари тврде да је био ту за време злочина, а неки да је отишао нешто раније.
Углавном, непуних 40 година касније, 1956. године, Имре Нађ је био вођа побуне комуниста Мађарске против присуства Совјетског савеза на њиховој територији. Варшавски пакт је реаговао и послао трупе у Мађарску. Када су војне снаге ушле у Будимпешту, Имре Нађ се склонио у југословенску амбасаду, јер је била једина амбасада неке земље која није била члан Варшавског уговора.
Е, ту сад настаје проблем...
По неким изворима Имре Нађ је био у канцеларији амбасадора када га је погодио совјетски снајпериста и усмртио га. По другим, Нађ се убио када је схватио да ће га југословенски амбасадор предати. Трећа теорија је да су га предали Совјетима на превару, а да су ови исте ноћи одустали од суђења и предали га НКВД-у.
Али, Имре Нађ није једина личност на коју сам мислио....
Одговори

Аха, у реду, значи постоји још један. Не бих знао тог другог.

И свака част за ове историјске податке, као и за следеће податке које чекамо о овој тајанственој личности Smile
Одговори

Петар Војков, хемичар, лопов, битанга и револуционар учествовао је активно у убиству породице Романов. Његовог брата су обесили 1905. године, као једног од коловођа неуспеле револуције. Петар Војков је био задужен за набавку бензина и соне киселине којим су посута тела убијених. Два тела су тим бензином спаљена, па зато и данас има оних који не верују у ту причу. Углавном, зна се да је Војков покрао драгоцености са мртвих тела. Не све, јер у журби су му неке драгоцености промакле.
Али да не дужим, средином двадесетих година прошлог века, Војков је постао амбасадор СССР у Пољској. Тамо су га често виђали по отменим и мање отменим хотелима и ресторанима, где се разбацивао новцем. Тада је имао обичај да показује прстен са великим рубином, тврдећи да је то императорски прстен кога је лично скинуо са прста Николаја Другог, и то тако што му је мртвом одсекао прст.
Борис Коверда ( Петроград 1908- САД 1987) био је гимназијалац и избеглица од Октобарске револуције, у којој су му бољшевици убили пола фамилије. Живео је у Виљнусу, који је тада још био део Пољске. Од детињства гајио је велику мржњу према бољшевицима. Пошто је чуо за случај Војков, одлучио је да га ликвидира. Пиштољ му је набавила једна анти- бољшевичка организација. Дошао је у Варшави и пријавио се у неком хотелу. Сваки дан је куповао све варшавске новине, не би ли сазнао нешто о кретању Војкова. Једног дана, у јулу 1927. године, је прочитао да ће у Варшаву приспети неки совјетски дипломата из Лондона. Напунио је пиштољ и отишао на железничку станицу да види да ли ће се и Војков тамо појавити. Чим је угледао Војкова, извукао је пиштољ и пет пута пуцао у његовом правцу. Два метка била су смртоносна. Војков је уз све почасти сахрањен као херој Совјетског савеза иза Лењиновог маузолеја у Москви. И данас је његов гроб тамо. Једна улица у Санкт-Петербургу носи име по Војкову.
Борис Коверда је осуђен на доживотну робију. Маршал Берзуцки му је после десет година тешке робије одредио помиловање, под условом да га прими нека држава, јер не може остати у Пољској. Прима га, наравно, Краљевина Југославија. Долази у Вршац где завршава гимназију и запошљава се. Незнано када избегао је у САД, где је написао своја сећања пред смрт.
Ето, тај Борис Коверда који је убио једног од убица руске царске породице, био је још једна веза између тог злочина и касније Југославије.
Одговори

Кад смо већ у теми, ево питања.
Шта је заједничко убиству цара Николаја II Романова и краља Александра Карађорђевића?
Одговори

Много тога је заједничког.
Ајде мало преформулиши питање.
Одговори

Ако је веровати овом експонату, цар Николај је убијен Маузером Ц-96, као и краљ Александар.
[Слика: 57088163_404738193642449_367983447347979...e=5E9F48F1]
[Слика: 009-300x215.jpg]
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 11 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним