Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Неколико књига о Драгиши Васићу.
Одговори

Ако додамо и Владимира Ваухника, који је написао аутобиографију, као и Александра Бајта, онда смо прешли цифру од 20. Да не заборавимо академика Ђорђевића и његове Ожиљци и опомене.
Ипак, радило се нешто свих ових година. Наравно, капа доле Милославу који је и по овом питању немерљиво највише учинио. То је, наравно, још далеко од онога колико је потребно.
Ако Бог да, ускоро ( врло скоро) још једна биографија. Јок
Одговори

Леон Штукељ Smile Stoja na krogih је назив књиге,аутор Борис Карловшек.

Алија Коњхоџић?
Одговори

(13-10-2019, 05:25 PM)ЈВуО-КГ Пише:  А Радомир Петровић Кент? Беле корице неке биле, дадох књигу једном рођаку, не врати ми никад.

Да! И Урош Шуштерич.
Одговори

Да ли је неко детаљније обрадио Дерокову биографију?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(13-10-2019, 09:43 PM)Перун Пише:  Да ли је неко детаљније обрадио Дерокову биографију?
Видео сам само на француском језику, његови рођаци из Париза.
Одговори

Била је и биографија команданта невесињке бригаде, капетана Милоја Лазаревића, затим Курешеви мемоари, капетан Петар Бубрешко...
Одговори

Навео сам за Лазаревића, то је дневник који је објавио и допунио Бане Јефтић.
Одговори

(14-10-2019, 09:35 AM)Бенито Пише:  Навео сам за Лазаревића, то је дневник који је објавио и допунио Бане Јефтић.

Па то је то значи, нисам знао мислимо ли на истог.
Одговори

(13-10-2019, 11:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-10-2019, 09:43 PM)Перун Пише:  Да ли је неко детаљније обрадио Дерокову биографију?

Зна ли се када је објављена? Је ли се потрудио неко да то преведе?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Ономад сам поставио питање ко је открио "рендгенске" зраке. Ја сам тврдио да је то био Тесла, а неки (читај Бенито Smile) тврдили су нешто своје. Ево и трећег питања о рендген апаратима. Први рендген апарати су имали експозицију од неколико сати. Ко је драстично скратио трајање снимања - на неколико секунди?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Михајло Пупин.
Одговори

(15-10-2019, 10:18 AM)Бенито Пише:  Михајло Пупин.

Јесте.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(14-10-2019, 10:30 PM)Перун Пише:  
(13-10-2019, 11:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Зна ли се када је објављена? Је ли се потрудио неко да то преведе?

Тешко...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 26 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним