27-12-2019, 07:01 PM
У смислу да је фалсификат или да је променио мишљење?
(27-12-2019, 11:05 PM)Александар Динчић Пише:То би Вуку требало да кажеш, а не мени. Барем оном Вуку са Бадње вечери 1990. године.(27-12-2019, 07:25 PM)Бенито Пише: оне олујне ноћи 1915. године, када је српска влада у Нишу за ратни циљ Србије прогласила братство са Хрватима и стварање унитарне Југославије.
Није тачна ни година, нити закључак.
(27-12-2019, 10:52 PM)Mitic Пише: Не чуди ме за Вука Драшковића да мења мишљења. Човек се много променио у протеклих 30 година. У реду, то је његова лична ствар. Свако се мења, само је питање на који начин се одвија та промена.
А што се тиче Владимира Димитријевића, човек се упознао преко стручних историјских књига у издању Погледа и видео да Калабић није издајник.
Ево, још једно питање о нашим политичарима: Десетак месеци пре своје смрти, Зоран Ђинђић се састајао са једним човеком и кажу да је тај човек утицао на Ђинђића да промени своју националну политику пре него што је убијен марта 2003. године.
Без обзира да ли је уопште тачно да ли је тај човек утицао на Ђиниђића, он се састајао са тим човеком и долазио је код њега кући.
Ко је тај човек са ким се Ђинђић састајао? Знамо сви ко је он, више пута смо га помињали на форуму, а Бенито је написао добре анализе о раду и деловању тог човека
(27-12-2019, 11:41 PM)Бенито Пише:(27-12-2019, 11:05 PM)Александар Динчић Пише:То би Вуку требало да кажеш, а не мени. Барем оном Вуку са Бадње вечери 1990. године.(27-12-2019, 07:25 PM)Бенито Пише: оне олујне ноћи 1915. године, када је српска влада у Нишу за ратни циљ Србије прогласила братство са Хрватима и стварање унитарне Југославије.
Није тачна ни година, нити закључак.
Али, не чуди мене ово. Да ли си слушао Љушића ономад у Ћирилици како лупета о Брозу? Па, Радован Дамјановић у низу интервјуа.... И низ свих тих историчара који су били на историји 70-их и 80-их година 20 века.
Они, и то одговорно тврдим, било да су професори на факултету, било да се на неки други начин у јавности представљају као историчари, појма немају о српској историји после 1903. године. Чак је и то блага оцена- они везе са везом немају.
А то је намерно урађено да би то био аутономан терен удбе, која је дала бефел Добрици Ћосићу да направи слику српског 20 века како одговара титоистима.
И сад се ми чудимо што је Вук Драшковић у то поверовао. Уосталом, као и сви за тим столом.
Није различито мишљење било ни у другим опозиционим странкама, нити у СПС. Сви су они тада били лоботомирани делом Добрице Ћосића.
Велика већина је то остала и данас.