03-04-2020, 07:19 PM
Између Крагујевца и Лапова.
(03-04-2020, 05:29 PM)Милослав Самарџић Пише: едиште општине.
Баш по око 55 страдалих имају три села у околини Крагујевца: Гунцати, Влакча и Блазнава. Намам времена да проверавама, али ту су негде бројке. Страдали као четници, већином у Босни.
(03-04-2020, 07:37 PM)Александар Динчић Пише: Ево још једног занимљивог питања. Све до доласка трупа Црвене армије, партизани су покрај једног села на територији Србије, убили највише немачких војника (од почетка окупације). Дакле, ради се о губицима у једној борби. Које село је у питању и када се то догодило?Бојник, Лебане...?
(03-04-2020, 07:22 PM)Александар Динчић Пише:Требало би прво видети да ли су стрељани сви ухапшени као ДМ присталице у селу милшевац код Азање. Ухапшено их је и одведено на Бањицу 600, за један дан, током Битке за Африку, тј. саботажа. А у том селу је било губитака и ван тога. Иначе Милошевац је једно од највећих села у Србији, и сада има скоро 5.000 становника.(03-04-2020, 05:29 PM)Милослав Самарџић Пише: едиште општине.
Баш по око 55 страдалих имају три села у околини Крагујевца: Гунцати, Влакча и Блазнава. Намам времена да проверавама, али ту су негде бројке. Страдали као четници, већином у Босни.
Мислим да је мање. Нека се укључи Мића, јер он сигурно има прецизне податке. Мислим да је Дренова водећа.
Рачунајући и затечене цивиле, највише је погинуло из Криве Реке.
А партизана је највише страдало из Црне Траве.
(04-04-2020, 04:35 PM)Александар Динчић Пише: Милославе, ти си темељно проучавао партизанске губитке. Требало би да знаш.Знам писао сам о томе, али комунисти су много претерали у извештају. Не сећам се немачког извештаја, јел ти при руци?
(05-04-2020, 11:32 AM)Милослав Самарџић Пише:(03-04-2020, 07:22 PM)Александар Динчић Пише:Требало би прво видети да ли су стрељани сви ухапшени као ДМ присталице у селу милшевац код Азање. Ухапшено их је и одведено на Бањицу 600, за један дан, током Битке за Африку, тј. саботажа. А у том селу је било губитака и ван тога. Иначе Милошевац је једно од највећих села у Србији, и сада има скоро 5.000 становника.(03-04-2020, 05:29 PM)Милослав Самарџић Пише: едиште општине.
Мислим да је мање. Нека се укључи Мића, јер он сигурно има прецизне податке. Мислим да је Дренова водећа.
Рачунајући и затечене цивиле, највише је погинуло из Криве Реке.
А партизана је највише страдало из Црне Траве.