Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(09-05-2020, 01:47 PM)Вукашин Петковић Пише:  Палош?
Одговори

Тако је, Миодраг Палошевић.
Одговори

Колико пута су за време окупације Немци излазили на Равну Гору?
Одговори

(09-05-2020, 09:50 PM)Александар Динчић Пише:  Колико пута су за време окупације Немци излазили на Равну Гору?
Три пута.
Одговори

Браво. Погоди га одмах. Први пут је излазила 342. дивизија (децембар 1941).Други пут је излазила 7. СС дивизија "Принц Еуген" (октобар 1942). Последњи пут је изашла и 104. ловачка дивизија (јун 1943).
Одговори

Ајд сада да те видим, а и друге форумаше...У ком селу је фебруара 1944. године заробљен британски капетан Хок (савезничка војна мисија у штабу за југоисточну Србију).
Одговори

(09-05-2020, 11:46 PM)Александар Динчић Пише:  Ајд сада да те видим, а и друге форумаше...У ком селу је фебруара 1944. године заробљен британски капетан Хок (савезничка војна мисија у штабу за југоисточну Србију).
Претпостављам да је неко село око Црне Траве.
Одговори

Брђани код Чачка.
Одговори

(10-05-2020, 06:20 PM)Александар Динчић Пише:  Брђани код Чачка.
Па, ти рече југоисточна Србија? Тужан
А, то је она група која је кренула са Мајкл Лизом крајем јануара, из Барја за Прањане?
Одговори

Тако је.
Одговори

Колико знамо примера очева и синова од којих је први, као официр ВКС, страдао у ПСР а други, као четнички официр, настрадао током другог рата?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Не знам да ли је отац Павла Ђуришића био официр ВКС, али мислим да је погинуо у Првом св. рату
Одговори

Жрнов на Авали. Данас главно оружје комуниста, нациста и фашиста у обрачуну са нашим витешким краљем Александром.
https://pbs.twimg.com/media/EXmcuXDXsAAm...me=360x360
Одговори

(11-05-2020, 08:05 AM)Перун Пише:  Колико знамо примера очева и синова од којих је први, као официр ВКС, страдао у ПСР а други, као четнички официр, настрадао током другог рата?
Има их на десетине чији су очеви били официри у ПСР, а синови официри у ДСР у четницима. Небитно да ли су очеви гинули....
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 27 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним