Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Није.
Одговори

Ђујић?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Не.
Одговори

Раковић?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Занимљиво колико погрешних одговора... Питање је у ствари врло лако... Ко се мало више уживео у улогу политичког месије, а истовремено почео да заборавља да је официр...
Одговори

(23-02-2021, 10:19 PM)Милослав Самарџић Пише:  Занимљиво колико погрешних одговора... Питање је у ствари врло лако... Ко се мало више уживео у улогу политичког месије, а истовремено почео да заборавља да је официр...

Павле Ђуришић?
Одговори

Тако је, Ђуришић.
Одговори

Да парафразирам Миломира Марића и једно сведочанство:

"Иду два партизана и причају.

Један каже: "Хрвати су најбољи војници у Европи".
А други ће: "Ма какви, ми партизани...."
Овај први одговара: "Нисам мислио на партизане. Мислио сам на усташе, то је војска. Вражија дивизија, то су команданти"."

Ко је овај што хвали усташе? У питању је Хрват, високи комунистички званичник
Одговори

Стево Крајачић.
Одговори

(24-02-2021, 01:44 AM)Бенито Пише:  Стево Крајачић.

У питању је Владимир Бакарић.

То је испричао Марић у Јутарњем програму према сведочанству Душана Бркића.

То се може видети на следећем линку од 14:20

https://www.youtube.com/watch?v=qnDNozJkOF8

Тема те емисије је био др Никола Николић и његова књига о Јасеновцу.

Бенито нам је већ објаснио случај др Николића, а његова оригинална књига о Јасеновцу је прештампана и може да се купи. Како се сећам, Бенито је рекао да је постојала само скраћена верзија, а овај гост код Марића је издавач који је штампао оригиналну верзију
Одговори

Нисам знао да је реиздана књига. Вредело би видети.
Одговори

Споменуо сам ономад сусрет Ненадовића и Његоша у Италији, као и Бећковића и Амфилохија у Паризу. Ево још једног питања о великим сусретима. Тај сусрет се десио отприлике 1907. у Новом Саду. Дечак је шетао Дунавском улицом и угледао је великог песника, тада већ старца, који се враћао са Петроварадина. Дечак га је препознао, учтиво му се јавио, скинувши капу. Песник га није ни приметио, будући да му је ум блудио негде ко зна где по васиони и прошлости. Тада су се срели први и последњи пут. Тај дечак ће, неколико деценија доцније, написати један од најлепших есеја о поменутом песнику. О коме је реч?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Песник је Лаза Костић, а дечак, каснији творац есеја о Лази, био је Милан Кашанин.
Одговори

(24-02-2021, 02:56 PM)Бенито Пише:  Песник је Лаза Костић, а дечак, каснији творац есеја о Лази, био је Милан Кашанин.

Тако је.
Један од највећих умова 19. века предаје палицу ништа мањем уму 20. века.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: Gapon, 37 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним