(26-01-2017, 04:29 PM)Бенито Пише: И немојте убудуће постављати питања док се на претходно не одговори. Ако неко испадне из система, као Влад, па треба да се убаци, нека се не убацује сам него нека сачека, па ћемо га убацити у згодном тренутку.
Ајде, Жућо.
Бенито, опрости мени грешноме, мораћу да прекршим правила игре. Правила и постоје да би се кршила.

Неће ме бити неколико дана, одлазим у топлије крајеве попут Просветара ономад.

Елем, поставићу три питања, па ви одговарајте ако хоћете. А ако нећете - не морате.
У питању су следеће тривије:
1. Ко је 9. марта 1991. пљунуо тенк, па је потом због тога био ухапшен?
2. Никола Тесла је највећи проналазач и инжењерски геније свих времена. Имао је неколико стотина признатих патената, а богами много пута је био и "покраден". Пре пар година наиђох у релевантној страној литератури из области физике на један изненађујући податак. Наиме, Тесла је у току неких експеримената са електромагнетним пољима и таласима заправо први открио једну физичку појаву. Након пар година други је научник добио Нобелову награду за откриће те исте физичке појаве. И гле неправде, та зајебанција никад није исправљена, тако да и дан данас поменута физичка појава носи име оног другог научника. Примена је широка, нарочито у индустрији и медицини. Тривија у тривији: откриће је коришћено у Америци током 20-их година прошлог века као испомоћ при куповини дечије обуће. Питање гласи: шта је то Тесла открио?
3. Како се звао први Србин који је летео у летелици сопствене израде?