Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Сретну се два позната српска новинара, једног дана, на једном месту. Не могу ти рећи где и кад , одмах би се досетио ко су.
И онда овај један пита овог другог, ко су били четници и шта су носили на капи. А овај му рече ко су били и да су на капи имали грб стар 800 година. А овај први маше главом и вели овом другом како је много писмен. Питање није што су српски новинари неписмени.
Питање је ко је , када и на који начин направио грб -двоглавог белог орла са штитом на којем су крст и четири оцила?
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Па српски политичар, филозоф, дипломата, историчар књижевности, преседник српске краљеве академије Стојан Новаковић уређује нови грб Краљевине Србије, тј. спаја двоглавог орла са 4 С.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Не бих рекао да је неко од првих Немањића. Њима је грб био само двоглави орао. Можда у време Милутина (и ако није од тада прошло 800 год., вероватно новинар није толико прецизно рачунао). Је ли један од њих двојице М. С. ?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
877
Причао ми је некад синовац пуковника Драгослава Рачића да је Драгослав "потковао" неког муслимана Јамаховића, зато што је овај силовао жене по селима око Бобије. Е сад мислим да је тај догађај описан у некој књизи, чини ми се. Да ли неко зна шта о овоме(питам, јер и сам нисам сигуран) ?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Одговориће ти Милослав на то. Ајде неко класично квиз питање.
Углед:
877
Ајд једно лако, наиме.... Ко је обновио Српску народну одбрану 1941. године и био њен идејни вођа и саветник?
Д М
Углед:
877
Покојни Никола Милетић из Годачице.
Д М
Углед:
877
(02-02-2017, 05:33 PM)Милослав Самарџић Пише: (02-02-2017, 05:27 PM)Шумадинац Пише: Ајд једно лако, наиме.... Ко је обновио Српску народну одбрану 1941. године и био њен идејни вођа и саветник?
Мислиш на Бирчанина?
Не!
Д М