Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Морао сам да променим идентитет. Мишић- Перун.
Мислио сам да је Остојић али он је официр. Је ли неко из 63. ?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Само привилеговани. Кад догураш до каплара моћи ћеш и ти.
Ајде одговори, тешко да ћемо погодити.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Ево сад гледам серију Божићни устанак па да поставим које питање у вези овог догађаја. Питања су лака.
1. Који официр КЈ је учествовао у гушењу овога устанка и из тога изашао са великом ,,мрљом" у својој каријери?
2. Породица једног свештеника ,у ово време, побегла је у Италију. Свештеникова жена се тада породила и добили су сина који је ,касније, постао познати комунистички функционер. Често је , након рата, причао о овом догађају. О којој породици је реч?
Поруке: 16,999
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Два је Јово Капичић, а где гледаш серију?
Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Pod jedan mozda Milan Kalabic.
Углед:
459
Oba odgovora su tačna. Seriju sam okacio na temi ,, Serije ".
Terajte dalje, prikljucujem se za satic.
Углед:
459
Калабић је имао ону аферу са Мијушковићима на самом крају устанка. Милан је због тога био на робији. Касније ,неки из њихове фамилије, су покушали да му узврате, али се извукао. Баш ме занима да ли ће се то поменути у серији.
Пошто нема никога да постави питање ево једно мнооого тешко од мене.
Који српски владар је ,, од оца ослепљен, од сина удављен " , или се бар тако прича у народу?
Поруке: 14,443
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Краљ Стефан Дечански!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
459
Тако јее. Дај следеће.
Ајмо питање, ко год хоће.
(Последња измена: 19-02-2017, 10:08 PM од
Перун.)