Поруке: 16,985
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
А ово заборависте:
2. Најмање три болнице - групе рањеника или реконвалесцената које су комунисти поубијали четницима?
3. Име барем једног рањеног или болесног четника који је пао у руке комунистима и преживео?
Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Лесковачки маневар или противудар у јесен 1915. године, за који је унапређен у чин ђенерала, пуковник Љуба Милић. Панта Драшкић пише у мемоарима, да га је у Врховној команди осмислио помоћник војводе Путника, пуковник Живко Павловић.
Поруке: 14,506
Теме: 307
Углед:
3,044
Што би рекли водитељи квизова:" То је више него што смо тражили."
Или пробај ово Милослављево или постави ново.
Поруке: 2,160
Углед:
342
Дај ти следеће, ја морам да се одјавим...
Углед:
3,044
Мало си ме затекао. Ајде, рецимо:
Отишли су из Старе Србије пре Велике сеобе Срба. Дали су , кроз генерације, низ високих официра, што Аустрији, што Русији. У Јасеновцу је , до сада, избројано тачно 100 жртава, чланова њихове фамилије.
Има их и данас, али су неки поодавно Руси, а други су германизовани, и данас су или Аустријанци или Немци. У старо време, док су били српски племићи, имали су грб на коме је доминирао грифон који држи мач са одсеченом турском главом.
Како се презивају припадници ове некада славне српске фамилије?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Vojinovici?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,302
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Док се не појави Бенито са тачним одговором...
Потомци "буржоаских" политачара од пре Другог светског рата, по правилу, нису имали прођу у јавном животу како комунистичке Југославије, тако и потоњих транзиционих Србија. Нема правила без изузетака. Па тако и ово малопре споменуто: две личности су успеле да постигну какав-такав успон на друштвеној лествици. Један од њих је Милан Ст. Протић. Други је унук лидера једне предратне странке. Како се он зове? А није Сулејман Спахо.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Онда Јелачићи.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,044
Планино моја, планино туго...
Прерадовићи је тачан одговор.
Ајде, Крагуј!