Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Није краљ Петар.
Одговори

Pašić ?

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Није ни Пашић.
Одговори

Протић?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Краљица Зорка ?
Одговори

(17-11-2017, 12:20 AM)Ултрадесничар Пише:  Краљица Зорка ?

Одавно не прочитај већу глупост. Упореди датуме смрти кнегиње Зорке и последњег Обреновића и све ће ти бити јасно.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Неко из Беле Руке? Живковић.?
Одговори

Мишић
Одговори

Ђорђе, након што се одрекао престолонаслеђа.
Одговори

(16-11-2017, 05:30 PM)Романија Пише:  Нисам чуо пјесму, ал ко би други био Smile баш невјероватна личност, од тинејџерског доба до смрти је био активан у јавном животу и нашој ствари. Не знам да ли је била још нека таква особа

(16-11-2017, 08:46 PM)Вукашин Петковић Пише:  "Чувај се, Александре, јер они који су убили једног краља коме су се заклели на верност, неће презати ни од новога злочина. Апис ми се не допада. Бунтовничка је то природа, која никада није задовољна. Плашим се да му сујета опет једнога дана не замути свест."
Чије су ово речи, када их је изговорио?

Да наставимо на ову тему. Дакле, уз Јевђевића, ретко можемо наћи историјску личност са таквом каријером која траје од тинејџерског доба. Једна од њих је краљ Александар Карађорђевић, који је игром историјских околности, од раног детињства, сретао, упознао и васпитаван је уз највеће личности те епохе. Упознао је руског цара и целу његову трагично страдалу породицу, три руска патријарха, највеће руске војсковође, највеће српске војсковође, три српска патријарха, све најважније личности српске културне елите на прелазу векова, енглеског краља, грчког краља, бугарског цара, последњег турског султана, Кемала Ататурка, Масарика, два румунска краља, италијанског краља..... Просто , кад би их поређали , огромна је лепеза најневероватнијих историјских личности које је краљ Александар Карађорђевић упознао и одлично познавао.
Међутим, никад ни за кога од њих није изговорио ниједну лошу реч. Само за једну особу је изговорио:
"Ово је тотални лудак!"
Ко је та особа?
Одговори

Да додам да је био први од наших владара који се састао са једним америчким председником, реч је о Вудро Вилсону у Паризу 1919. године.
Сада да се вратим на питање, мислим да није лично познавао Стаљина, тако да он отпада. Министар Двора Милан Антић је наводно тврдио, да се краљ Александар августа 1933. године, састао са Хитлером у Берхтесгадену, рецимо да је он тај, или можда Мусолини?
Одговори

Пашић?
Одговори

Не, уопште се не ради о државнику, него о једном нашем " мислиоцу", истински контраверзној личности, коју смо помињали у квизу.
Одговори

Одговор је Димитрије Митриновић.
Да не задржавам, наставите ко хоће.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: Митић, 41 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним