Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Па добро, али ко је дао паре, и зашто?
Могло би cе рећи да је то био почетак нашег ропcтва које је данаc јаче него икад.
Одговори

То је било, парафразирам Савићевића, када. је Арапска лига увела ембарго на извоз нафте и деривата због Израела. Американци су тада чекали бензин по пумпама , као ми деведесетих. Савићевић каже да су искористили неку нафту, не сећам се детаља, која је била у ријечкој луци и продали је неком. Од тих пара су саграђени Сава Центар, Интерконтинентал и Газела. Плус Генексова кула, капија Новог Београда.
Ишло је све преко Светске банке, тако да, ако мислиш на њих, то би било то.
Одговори

у Cава центру је био заказан састанaк ММФ-а, а финанcирао га је Дејвид Рокфелер.
Одговори

Иначе, то је само епизода у дугом слугерањству Брозовог режима Американцима.
Одговори

Који командант корпуса је био један од 1300 каплара?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Дуја Смиљанић.
Одговори

Знам за њега да је учествовао у оба рата али не знам да ли је био 1/1300. Јеси сигуран за њега или си претпоставио?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Претпоставка, мислим да јесте. Што, на кога ти мислиш?
Одговори

Ако не грешим Дуја је био Дражиних година али је кадније уписао ВА. Могуће да си у праву.

Сигурно знам за Страхињу Рогића. Он је био командант Златиборског корпуса након убиства Кондора.

Одговори

Богами, браво за ово. Ваистину!
Знате ли шта је Њу Ејџ и ко је основао тај покрет?
Одговори

(21-11-2017, 01:25 AM)Бенито Пише:  Знате ли шта је Њу Ејџ и ко је основао тај покрет?

Вероватно Митриновић,он се мотао по теозофским круговима.

А видиш,сматра се да Њу Ејџ датира негде од хипи покрета, само што то нема везе са животом.Митриновић и она екипа из Лондона су се бавили тиме пола века раније.
Одговори

Браво, Крагуј!
Јунг, Хесе и овај наш весели Херцеговац- Димитрије Митриновић, основали су покрет Њу Ејџ. Наравно, било их је још. Њу Ејџ је нешто много веће од онога како га знамо од периода хипи покрета. И много горе. И много опасно.

Ајде даље ЈВУО.
Одговори

(21-11-2017, 01:25 AM)Бенито Пише:  Богами, браво за ово. Ваистину!
Знате ли шта је Њу Ејџ и ко је основао тај покрет?

Главни извори New Agea су теозофски и антропозофски покрет, настали крајем 19. и почетком 20. века, као и спиритизам те појаве "духовних" и окултних учитеља.

Зачетници New Agea су окултисти Samulel Liddell Mathers 1854-1918, Хелена Петрова Блавацка 1831-1891 и Alister Crowley 1875-1947.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Тачно. Митриновић се дружио интезивно са наведенима.
Можеш и ти Шумадинац неко питање.

Пардон, не са наведеним, него са једним од њих.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним