12-04-2021, 04:21 AM
(11-04-2021, 10:10 PM)Бенито Пише: Ово је историјски фалсификат од А до Ш.
Крајње је бесмислено да више било ко коментарише умотворине службе државне безбедности, тзв "ћосићевске историје", јер они пишу историју како би измислили или заштитили идеологију којој су слепо веровали, па нове генерације не би требало да спознају сву монструозност и сва зла која су иза себе оставили, него да се фокус пребаци на неку другу тачку.
То и јесте поента свих ових писанија која су професионални историчари одавно разоткрили.
Дакле, негативни фокус је комунизам-титоизам. Да би се заштитиле привилегије из тог периода, фокус се мора померити на другу тему. Та друга тема је Југославија. Тако су комунисти успели одређени број наших сународника да убеде да није Броз највећи кривац пропасти Сербства, него да је то краљ Александар. На жалост, велики број Срба у то верује и данас.
То је само још један доказ да овом државом и даље влада дуга рука удбе.
Хајде да направим поређење са данашњом ситуацијом.
Председник Владе Србије није биран од стране народа, није чак ни учетвовало на изборима, а ете је преЦедник Србске Владе. Ко доведе усташку унуку, плус лезбачу на чело Владе? Хрвати или Срби?
Исто је и са Брозом. Није тај чифутин могао доћи у Србију баз Србске логистике нити се могао устоличити да није било Срба који су радили у корист србске штете.
Нишка декларација је свилен гајтан о врату Србског народа којег ника, али баш нико није питао за мишљење. "Скупштина" у ратним условима није имала право донети такав акт, као што нико није имао право преговарати о устројсту Србије без народа и часних војсковођа.
Народ је платио цену за авантуру једног умоболника који је у Србији био мање од 2 деценије и, који је више припадао Петровићима на Цетињу но Србији. О каквом се човеку ради најбоље сведочи остатак "виле" у душевној болници Топоница где је био смештен рођени брат Александра од Југославије. А није му било место тамо јер човек није био умоболан.
Опет, ко сам ја да толкујем историју када се зна да сам пристрасан.
До задњег даха вероваћу да нас Господ кажњава за оно што је учињено у мајском преврату када нам искасапише краља и краљицу.