Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници нису носили браде

(15-03-2017, 04:41 AM)treca smena Пише:  A zasto je bitno da li su nosili bradu?

Po meni kaze i po slikama nosilu su. Iz dedinog sela Aleksa Kisic, Mate,Joko Milicevic, Pop Dangubic, Branko Dangubic ( za njega deda tvrdi da nije onaj sto imas na slici ), Obren Dangubic je imao brkove , Mitrusici (posle su presli u Partizane da bi spasili glavu), Ilic je nosio brkove. Mislim da Samardzicu imas ti te slike, video sam ih negde.

Evo nasao sam ih https://www.pogledi.rs/hercegovacki-cetnici/

Od svih deda kaze da je Aleksa i Zvjer bili najbolji borci. Aleksa je bio u kraljevoj gardi a ubili su ga na prevaru tako sto ga je izdao neki Denda koji je upalio svetlo i posto je bio njegov jatak
Сви поменути били су добри борци несумњиво, тако да није битно да ли су имали браду или не.
Одговори

(14-03-2017, 09:30 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да није било комунистичке пропаганде, данас уопште не би постојала представа о четницима као брадоњама
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
Наставак:
http://www.pogledi.rs/%D1%87%D0%B5%D1%82...%B4%D0%B5/
Одличан текст!Само код Калабића су скоро сви носили браду!Мислим на официре а било је и доста обичних војника у Горској Краљевој Гарди који су носили браду.
Одговори

Тачно је за Гарду. Ово је Самарџић написао на другој теми.
Цитат:Питао сам нешто у овом смислу Антонија Исаковића. Он је био 1. пролетерска бригада, па дивизија, па корпус. 1. пролетерски корпус упао је у Србију крајем лета 1944. Рече, Калабићеви. Крупни, космати, иду само напред као луди, ''с њима није питање како да се бијеш, већ само како да побегнеш'', то сам упамтио дословце.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

[Слика: avatar_1609.jpg?dateline=1487498996]

Перуне, кад те погледам, заборавим наслов ове теме. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Види мене!
И Драгиша Васић је носио браду само белу,ко деда мраз.
Одговори

Ево па бројите.

Динарци:

[Слика: 002_Djujic_sa_komandatima_u_SLoveniji.jpg]

[Слика: 001_Ddiv_15_album1.jpg]

Која је ово јединица?

[Слика: 17352562_1250280388421379_3704605677530789007_n.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(15-03-2017, 02:23 AM)Бенито Пише:  Ма каква Копаоничка бригада, ђед му је причао о Машановцима .
Ни они нису носили браде.
Одговори

(15-03-2017, 02:31 AM)Шумадинац Пише:  Можда није одговарајући наслов "Четници нису носили браде" јер Четници су ипак и носили браде.

Прецизније, требало би "Четници већином нису носили браде"... или неки прецизнији и бољи наслов.
У чему је разлика између 99,5% и 100%. Smile
Одговори

(15-03-2017, 12:33 PM)Перун Пише:  Тачно је за Гарду. Ово је Самарџић написао на другој теми.
Цитат:Питао сам нешто у овом смислу Антонија Исаковића. Он је био 1. пролетерска бригада, па дивизија, па корпус. 1. пролетерски корпус упао је у Србију крајем лета 1944. Рече, Калабићеви. Крупни, космати, иду само напред као луди, ''с њима није питање како да се бијеш, већ само како да побегнеш'', то сам упамтио дословце.
Није тачно.
То је Исаковић тако говорио, а наравно није тачно, од 3-4.000 можда их је 40-50 имало браде.
Одговори

Ово је инсерт из комунистичког филма ''Пад Италије''. четници су приказани као авети - најцрња пропаганда. Па ипак, тај инсерт из филма стављен је уз једну од најлепших песама, ''Морем плови једна мала барка'' и што је најгоре - има 1,2 милиона прегледа.
Значи, наш народ се толико масовно примио на комунистичку пропаганду, да је то забрињавајуће (благо речено).
Одговори

(15-03-2017, 06:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-03-2017, 12:33 PM)Перун Пише:  Тачно је за Гарду. Ово је Самарџић написао на другој теми.
Није тачно.
То је Исаковић тако говорио, а наравно није тачно, од 3-4.000 можда их је 40-50 имало браде.

Лепо је написао Правда. Већина официра је носило браде. Већина значи 50%+ 1. Проверите ако мислите да грешим.Smile

Одговори

Погледајте Г.Самарџићу само у вашем Албуму Горске Краљеве Гарде,колико има официра и војника са брадом.Имам довољно слика свих корпуса ЈВуО и у праву сте потпуно,једино бих додао да је сем код Калабића и код Рачића било доста људи са брадом,додуше не као код Калабића.Ја лично немам ништа против људи који носе браду,мене једино занима истина и правда.То што сте написали у овом тексту је жива истина а ја се увек борим за истину и зато вас подржавам.
Хоћу да кажем у преводу да је ЈВуО била права војска и наравно уредно подшишана и обријана како то војничка правила налажу у свакој озбиљној војсци.Мени је ипак Калабићева војска најјача и оставља код свакога моћан утисак.
Одговори

(15-03-2017, 07:06 PM)Перун Пише:  
(15-03-2017, 06:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Није тачно.

Лепо је написао Правда. Већина официра је носило браде. Већина значи 50%+ 1. Проверите ако мислите да грешим.Smile
Шта да проверим?
Већина официра мислим да јесте и без провере. Али војска, нема шансе, нико или понеко.
Одговори

(15-03-2017, 08:55 PM)Pravda Пише:  Погледајте Г.Самарџићу само у вашем Албуму Горске Краљеве Гарде,колико има официра и војника са брадом.Имам довољно слика свих корпуса ЈВуО и у праву сте потпуно,једино бих додао да је сем код Калабића и код Рачића било доста људи са брадом,додуше не као код Калабића.Ја лично немам ништа против људи који носе браду,мене једино занима истина и правда.То што сте написали у овом тексту је жива истина а ја се увек борим за истину и зато вас подржавам.
Хоћу да кажем у преводу да је ЈВуО била права војска и наравно уредно подшишана и обријана како то војничка правила налажу у свакој озбиљној војсци.Мени је ипак Калабићева војска најјача и оставља код свакога моћан утисак.
ОК.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним