Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Тачно је за Гарду. Ово је Самарџић написао на другој теми.
Цитат:Питао сам нешто у овом смислу Антонија Исаковића. Он је био 1. пролетерска бригада, па дивизија, па корпус. 1. пролетерски корпус упао је у Србију крајем лета 1944. Рече, Калабићеви. Крупни, космати, иду само напред као луди, ''с њима није питање како да се бијеш, већ само како да побегнеш'', то сам упамтио дословце.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,441
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Перуне, кад те погледам, заборавим наслов ове теме.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Види мене!
И Драгиша Васић је носио браду само белу,ко деда мраз.
(Последња измена: 15-03-2017, 12:54 PM од
Милош Шарац.)
Углед:
459
Ево па бројите.
Динарци:
Која је ово јединица?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
(15-03-2017, 06:09 PM)Милослав Самарџић Пише: (15-03-2017, 12:33 PM)Перун Пише: Тачно је за Гарду. Ово је Самарџић написао на другој теми.
Цитат:Питао сам нешто у овом смислу Антонија Исаковића. Он је био 1. пролетерска бригада, па дивизија, па корпус. 1. пролетерски корпус упао је у Србију крајем лета 1944. Рече, Калабићеви. Крупни, космати, иду само напред као луди, ''с њима није питање како да се бијеш, већ само како да побегнеш'', то сам упамтио дословце.
Није тачно.
То је Исаковић тако говорио, а наравно није тачно, од 3-4.000 можда их је 40-50 имало браде.
Лепо је написао Правда. Већина официра је носило браде. Већина значи 50%+ 1. Проверите ако мислите да грешим.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Погледајте Г.Самарџићу само у вашем Албуму Горске Краљеве Гарде,колико има официра и војника са брадом.Имам довољно слика свих корпуса ЈВуО и у праву сте потпуно,једино бих додао да је сем код Калабића и код Рачића било доста људи са брадом,додуше не као код Калабића.Ја лично немам ништа против људи који носе браду,мене једино занима истина и правда.То што сте написали у овом тексту је жива истина а ја се увек борим за истину и зато вас подржавам.
Хоћу да кажем у преводу да је ЈВуО била права војска и наравно уредно подшишана и обријана како то војничка правила налажу у свакој озбиљној војсци.Мени је ипак Калабићева војска најјача и оставља код свакога моћан утисак.
(Последња измена: 15-03-2017, 08:59 PM од
Милош Шарац.)