Шумадинац
какве везе медији имају са тим шта возе попови? Не дају им своје паре сигурно.
Vidi pope, nemam ja ništa protiv što vladike, popovi voze besne skupocene limuzine, što imaju 3-4 gorile oko sebe, što žive bogatim životom.
Apsolutno nemam ništa protiv toga.
Međutim! Kada čujem nekog nabeđenog vladiku kako narodu govori da treba da se odrekne materijalnog, sreboljublja, stomakougađanja itd i ostalih gluposti gde narodu govore da žive u bedi i jadno...E to mi se gadi! Pa taj pop ima onaj štap sa zmijom na vrhu od suvoga zlata, onu krunu na glavi sva u pozlatu..
Govore o ustezanju od hrane i pića, a vamo svi otegli stomačine ko da su u devetom mesecu trudnoće.
Što se vladika ako je tako moralan, skušen ne vozi na primer u fiatu 500l, sasvim korektan auto. Ne pope moj, mora o da izgleda besno, agresivno, moćno. Znaš boss-ovi u krimnalu vole tako da se osećaju, da budu u crnim odelima, da im ljube ruke, da uzimaju rekete, da svoju teritoriju štite, da imaju svoje liturgije itd...
Ja bi voleo kada bi vladike narodu rekle narode naš ugledajte se na nas, vozite dobra kola, budite lepo i bogato obučeni, jedite najjskuplju hranu itsl. Ugledajte se na nas...Pošteno je.
Takođe vladike su kao protiv telefona, najjnovijih tehnologija, interneta, sve je to djavolska stvar. A vamo vladika vadi najjnoviji iphone ili samsung.
Ovde pop iz moje eparhije, mladji covek, elegantan gospodin čovek, stricovana bradica, akt tasna, skup telefon, elegantan auto bmw malo aleluja i kandiliše po parohiji, malo veroučitelj u školi, malo sharane, venčanje i krštenja koji nisu ispod 200e.. Sad dobiju kuću od eparhije. Popadija zgodna, moderna žena.. I ovde pop zaradi mesecno 150-200 hiljada dinara lagano... a znas kako mu se jbe za duhovnost. Uveče po restoranima, skupa klopa....
JEDINO ŠTO JE ZAISTA MORALNO, DUHOVNO, ČESTITO, ZAISTA ŠTO JE OSTALO OD CRKVE JESU NEKOLIKO DESETINA MANASTIRA I ČESTITI MONASI.
TO JE JEDINO...
Ovo ostalo...ništa
Цитат:И на крају, сад се војвођански нацоши и српски нацоши из круга двојке позивају на Патријарха Павла, кога су таквог какав је пљували док је био жив како је Милошевићев патријрх, ратни хушкач, итд. А глупе будале гутају приче јер им фрка да прозивају оне који им стварно седе на грбачи, и који пуштају овакве спинове у покушају да дисциплинују Цркву.
Prvo niko nikada nije napadao patrijarha Pavla.Kada je dolazio u banatsku eparhiju uvek ga je dočekalo hiljade i hiljade vernika i to ne samo pravoslavne veroispovesti, već i drugi.
Patrijarh Pavle je bio skroman čovek, ovi su danas strašno....
U Vršcu nikada se nije desio niti jedan verski sukob iako zive preko 20 nacija, a sam grad Vršac ima preko 10 raznih verskih objekatt