03-10-2013, 12:02 PM
Коста Пећанац (први кафански четник)
03-10-2013, 01:45 PM
(03-10-2013, 09:30 AM)Николај Пише:(03-10-2013, 08:10 AM)Добровољачка Команда Пише: Љотић је веровао да Немачка на Истоку не брани само Немачку већ Европу а самим тим и Србију.Је ли то веровао и од 23. августа 1939. до 22. јуна 1941. године?
Цитат:У децембру 1944 није било начина да се било ко казни.Немци нису имали могућности да казне пар усташких балавандера?
Није ми познато,знам да се оружјем у руци супроставио Немачкој као и многи Добровољци.
Он је увек на Немачку гледао као окупатора,са тим што је немачку окупацију видео као доста подношљивију од комунистичке окупације,што није далеко од истине.
Што се тиче тог усташког напада код Дугог села,усташе и добровољци нису били савезници,свака српска војска је била непријатељ усташа према томе Немци нису имали времена да се баве тим.
(03-10-2013, 12:02 PM)Лепи Бора Пише:(03-10-2013, 08:10 AM)Добровољачка Команда Пише: ...
Љотић је веровао да Немачка на Истоку не брани само Немачку већ Европу а самим тим и Србију.
...
Значи напад на туђу Државу је одбрана?
Иди ти благо мени па попи пар пива и очисти мало мозак...
Немачка је напала да неби била нападнута,уосталом бољшевизам је највећи непријатељ национал-социјализма.
СССР је окупирао Летонију,Естонију,Литванију и Молдавију као и део Пољске,како ћемо то окарактерисати?
03-10-2013, 04:01 PM
(03-10-2013, 01:45 PM)Добровољачка Команда Пише: ...
Немачка је напала да неби била нападнута,уосталом бољшевизам је највећи непријатељ национал-социјализма.
СССР је окупирао Летонију,Естонију,Литванију и Молдавију као и део Пољске,како ћемо то окарактерисати?
Прво заболе ме шта је највећи непријатељ национал социјализма.
Русија је вратила у свој састав СВОЈЕ територије: литву, летонију, естонију, молдавију, пољску, АЛИ
НИЈЕ ВРАТИЛА (тек треба): део турске, целу финску, итд...
Све оно што им је одузео лењин, британско - немачки жбир.
Опет ће једног дана морати то све Русија да ВРАТИ, јер је јељцин опет дао "независност" тих шиптарСКоликих држава (НАТО - нарко колонија). Јер и јељцин је био жбир.
Што је немачка напала (да не би била нападнута), то је потез који нам говори да је немачка једна КУКАВИЧКА земља и народ. Што би се неко јак, бојао нечијег напада?
Само се СЛАБИ и ТРУЛИ боје и нападају први...
Нападају агресивни болесници - лудаци, што је немачка и цео запад од увек и био. А то је наравно кажњиво.
Тако су се и намерили на погрешне и добили по венус-вагиникус, као и њихови љубитељи и мајмуни (опонашаоци) ондавле, у које спадају љота, неђа и пећко.
Не знам само што ти све то треба у животу?
Али и није мој проблем...
03-10-2013, 07:35 PM
(03-10-2013, 04:01 PM)Лепи Бора Пише:(03-10-2013, 01:45 PM)Добровољачка Команда Пише: ...
Прво заболе ме шта је највећи непријатељ национал социјализма.
Русија је вратила у свој састав СВОЈЕ територије: литву, летонију, естонију, молдавију, пољску, АЛИ
НИЈЕ ВРАТИЛА (тек треба): део турске, целу финску, итд...
Све оно што им је одузео лењин, британско - немачки жбир.
Опет ће једног дана морати то све Русија да ВРАТИ, јер је јељцин опет дао "независност" тих шиптарСКоликих држава (НАТО - нарко колонија). Јер и јељцин је био жбир.
Што је немачка напала (да не би била нападнута), то је потез који нам говори да је немачка једна КУКАВИЧКА земља и народ. Што би се неко јак, бојао нечијег напада?
Само се СЛАБИ и ТРУЛИ боје и нападају први...
Нападају агресивни болесници - лудаци, што је немачка и цео запад од увек и био. А то је наравно кажњиво.
Тако су се и намерили на погрешне и добили по венус-вагиникус, као и њихови љубитељи и мајмуни (опонашаоци) ондавле, у које спадају љота, неђа и пећко.
Не знам само што ти све то треба у животу?
Али и није мој проблем...
А која Русија човече ?! СССР није Русија!
03-10-2013, 08:48 PM
(03-10-2013, 07:35 PM)Добровољачка Команда Пише: ...
А која Русија човече ?! СССР није Русија!
Царска Русија, СССР, данашња Русија, то је Држава Православног Руског Народа, Држава која није настајала на геноцидима и експлоатацији Сибирских Племена и Народа. Та Држава је понајвише стварана у одбрамбеним ратовима, од нпр: Монгола, швеђана, турака,...
Било ко да нападне ту земљу, напада земљу нама Братског Народа, који је нама Србима увек несебично помагао и помагаће.
Једини који су у Русији спроводили ТУЂУ власт су: лењин и јељцин! А њих наравно нико није нападао, јер су сами распарчавали ту Државу. Ајд лењина смо нападали и ми Срби, али безуспешно...
Зато, узевши у обзир да Руси имају право да у њиховој Држави раде шта ГОД хоће, нико не би требао да има право да их дира и отима њихово наслеђе. Сем наравно, ако они не би некога први напали (што НИКАДА нису). Има и пример Петра великог, али треба узети у обзир да су швеђани КОНСТАНТНО нападали Русију и да је то трпно стање трајало вековима. Зато немој да много кукају, ипак им је шведска остала...
Значи нема везе какав је туђ режим, ако те не дира - не ПИПАЈ!
А ако ми Срби треба да навијамо да Русија буде мала и немоћна, НАС ОНДА НЕЋЕ ОДМАХ НИ БИТИ УОПШТЕ!
Ето, у дугим и досадним цртицама...
03-10-2013, 08:57 PM
То су све глупости.
СССР је уништио Русију и затирао је на сваком месту.
СССР је уништавао Православље у Русији.
Ако је СССР Русија,зашто се није звала Русија? Зашто није имала руску тробојку него заставу пролетера? зашто нису имали руског орла него црвену петокраку?
Према томе,на твом примеру јасна је још једна заблуда равногорства,а то је да је СССР Русија.
СССР је уништио Русију и затирао је на сваком месту.
СССР је уништавао Православље у Русији.
Ако је СССР Русија,зашто се није звала Русија? Зашто није имала руску тробојку него заставу пролетера? зашто нису имали руског орла него црвену петокраку?
Према томе,на твом примеру јасна је још једна заблуда равногорства,а то је да је СССР Русија.
03-10-2013, 09:36 PM
(03-10-2013, 08:57 PM)Добровољачка Команда Пише: То су све глупости.
...
Добро, треба ипак да научиш прво правила ЛЕПОГ и НОРМАЛНОГ ПОНАШАЊА, па тек онда да причаш о Војводи Пећанцу и СССР-у.
п) - Има људи који имају ружну одећу, исл.
о) - Ударити такве људе, или их опљачкати, убити их, отети им кућу и имовину, исл. је кажњиво по СВИМ ЗАКОНИМА, СВИХ ДРЖАВА И РЕЛИГИЈА СВЕТА!
Значи шта тебе гони да правдаш нападаче на СССР?
Или ко ће ти дозволити да му уђеш у кућу и учиш га шта да ради?
Та "права" приписује (само себи) новодобна САД, као и њихов ђак и претходник хитлер.
Како су такви теби очито идоли, шта да ти кажем?
Врло незгодна ситуација, јер приписати свом идолу, или/и себи права која само Бог (као Створитељ) Има, може само болесна особа, или/и систем. Болест која се зове месијанство.
Уопште је "симптоматично" да баш највећи мрзитељи јевреја, управо чине оно за шта разваљују уста тужећи јевреје. А да је ствар црно хуморна, хитлера су на власт у немачкој и поставили добрим делом сами јевреји (наравно део тог народа), да би овај ЛУДАК решио међујеврејске размирице, уништењем једног дела јеврејског народа (ашкеназа).
Добро, сигуран сам да си млада особа, а сви ми смо пролазили разне фазе развоја личности. Зато немој да се љутите, нема разлога, само треба учити и све временом дође на своје.
11-11-2013, 08:59 PM
![[Слика: KGr_Hq_N_k8_FJj_Och_Ic_BSe_Sz6_G2_TQ_60_57.jpg]](http://s9.postimg.org/5vjz9tc4v/KGr_Hq_N_k8_FJj_Och_Ic_BSe_Sz6_G2_TQ_60_57.jpg)
photo hosting sites
![[Слика: KGr_Hq_J_og_FJw9_J9_Zcr_BSe_S0_t_Lq_60_57.jpg]](http://s9.postimg.org/b9ncv3r8v/KGr_Hq_J_og_FJw9_J9_Zcr_BSe_S0_t_Lq_60_57.jpg)
windows screen capture
Ово је проглас Косте Пећанца од 27 Августа 1941 године! Врло занимљив документ
13-11-2013, 12:41 AM
Почетак његове стрампутице. Држали га Немци у шаци. Већ им је био много дужан.
24-11-2013, 11:31 PM
Колико сам ја читао све могуће књиге, војвода Коста Миловановић Пећанац је осуђен због издаје народа и погажене клетве дате Краљу приликом скупа на Букуљи 1941. године. Као што је овде неко поменуо, Немци су га имали у шаци а већ тада је био стар, болестан и неспособан за командовање јединицама. Одузето му је право доделе чина војводе и пренето на Дражу. Ја сам читао пре 10-так година један новински чланак у два наставка у коме се каже да је Коста Пећанац ухваћен у Николинцу (пут Бољевац-Соко Бања) и заклан 25.08.1944. Колико знам статут четничког покрета, чин војводе се одузима само ликвидацијом. Исправите ме ако сам нешто погрешио.
[/color][/size][/font]

30-11-2013, 06:58 PM
02-12-2013, 03:14 PM
![[Слика: Kosta_Pecanac.jpg]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Kosta_Pecanac.jpg)
Nemački oficir i kolaboracionisti Kosta Pećanac i Džafer Deva u Podujevu, 1941
Džafer Deva (albanski: Xhafer Ibrahim Deva; 21. 2. 1904. — 25. 5. 1978) je bio predsednik opštine Kosovska Mitrovica u okupiranoj Kraljevini Jugoslaviji tokom Drugog svetskog rata, jedan od fašističkih kolaboracionista na Kosovu i Metohiji, jedan od osnivača Druge prizrenske lige i 21. SS divizije Skenderbeg, poznate po učešću u holokaustu nad Jevrejima na teritoriji Kosova i Metohije, i ministar unutrašnjih poslova u vladi Albanije u periodu od oktobra 1943. do juna 1944.

http://sh.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEafer_Deva
From left: - unknown German officer, Kosta Pećanac and Albanian collaborator Džafer Deva in Podujevo, 20. X 1941(source: "Jugoslavija u ratu 1941-1945", V.Strugar)
![[Слика: untitled29uo.jpg]](http://img130.imageshack.us/img130/5488/untitled29uo.jpg)
02-12-2013, 03:50 PM
Било би добро да ово Динчић прокоментарише.
10-01-2014, 11:54 AM
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)