22-12-2019, 01:00 AM
Овде бих и ја рекао пар речи. И ја озбиљно сумњам у послератне исказе заробљених четника.
(22-12-2019, 12:44 AM)Константин Миловановић Пише: Моја родбина из Смедеревске Паланке је познавала Косту Пећанца и 1941. сви су отишли у његову четничку организацију.Касније су, наравно, признали Дражу као свог врховног заповедника.На основу свега што сам о Пећанцу проучио, од Топличког устанка до ДСР, нека моја претпоставка је да је тајно сарађивао са Равногорцима.Сама чињеница да су четници, испитавани после рата у ОЗН-и, Пећанчевог наводног убицу ословили као "Касапче" је довољна за сумњу у њихове исказе.
(22-12-2019, 01:01 AM)Александар Динчић Пише:Онда мора да је тако.Нечег је било јер Војвода Пећанац СИГУРНО није по убеђењу био нациста.(22-12-2019, 12:44 AM)Константин Миловановић Пише: Моја родбина из Смедеревске Паланке је познавала Косту Пећанца и 1941. сви су отишли у његову четничку организацију.Касније су, наравно, признали Дражу као свог врховног заповедника.На основу свега што сам о Пећанцу проучио, од Топличког устанка до ДСР, нека моја претпоставка је да је тајно сарађивао са Равногорцима.Сама чињеница да су четници, испитавани после рата у ОЗН-и, Пећанчевог наводног убицу ословили као "Касапче" је довољна за сумњу у њихове исказе.
Застрашио га је Гестапо, и он после тога није више исти човек.