Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Коста Пећанац (први кафански четник)

Kосту Пећанца су на стрампутицу одвели Љотић и Недић.
Одговори

А Ђуришића? Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(01-10-2013, 11:31 PM)Громовник Пише:  А Ђуришића? Кез

Исто.
Одговори

(01-10-2013, 11:12 PM)Александар Динчић Пише:  Kосту Пећанца су на стрампутицу одвели Љотић и Недић.

Уф, па није он био мало дете да га водају којекакви. И да су га водали, онда је незрео, или болестан.

"Лако рибу у воду ућерати." или мађарска варијанта:
"Тешко риби у води ућерати."

Ја мислим да је Војвода Коста Пећанац, једноставно од 1917 - "пролупао".

Његове акције пре Балканских ратова (у току), су увек за премису имале распоред силе. Ту је баратао савршено, али не види се нигде Вера у Бога, што значи да је ту био слаб (што и не чуди са обзиром на детињство).

Када такав човек са слабом Вером, дође у ситуацију као за време и после Топличког устанка - слом личности је неминован. И даље нема више Војводе Косте Пећанца, већ је то љуштура од човека која је само гледала да Србе удаљи од страдања, на било који ДОХВАТНИ начин. Ето ту је по мени (Боже ми Опрости), узрок издаје Војводе Косте Пећанца. Мислим да би на било ком озбиљном суду, он имао велику олакшицу због свега тога.
Одговори

Љотић,Недић,Пећанац и Ђуришић су само видели боље и мислили својом главом,није Лондон мислио уместо њих.
Одговори

(02-10-2013, 03:09 PM)Добровољачка Команда Пише:  Љотић,Недић,Пећанац и Ђуришић су само видели боље и мислили својом главом,није Лондон мислио уместо њих.

Аух човјече!

љотић Србо убица - видео даље... шта?
недић исто Србо убица (затвори, стрељања, млаћења...) - шта је то видео?
пећанац - болестан човек, са хордама гибаничара - шта је то видео?
ђуришић - одведе силне људе под усташки нож - шта је то видео?

Сва тројица су дебело допринела да Сељаци симпатишу партизане, које до тада ретко ко је и видео...

А Дража, наравно да није лондон мислио место њега. Добијао је свакакве смернице из лондона, али је ОН одлучивао које су могуће. Многи то наводе и за разлог што га је енглеска одбацила! Наравно да није тако, они га као Србина никада нису ни прихватали. Као доказ су титовци којима енглеска НИШТА никада није ни замерала (а што и би, када су савршено користили ратну гунгулу, да Србе и Српство као британске непријатеље број 1. униште).

Опет да поменемо, не може се рецимо милан недић лично - одбранити од ИЗДАЈЕ, на тај начин што су постојали БРОЈНИ недићевци, који су заиста спашавали Народ и помагали ЈВУО, како су год знали и могли. Чињеница је да су логори и затвори пуњени припадницима и симпатизерима ЈВУО, баш од стране неких "других" недићеваца! Значи све те заслуге су ЛИЧНЕ заслуге неких недићеваца (предратних жандара...). Укратко немци су овде смлатили преко 100.000 Срба, а рукама недића, љотића и пећанца. Неко ће маштати: "Па да није тога смлатили би 300.000!" - Да МОЖДА БИ, али немци, не њихови пијуни!

Значи за ЗЛОЧИН мора доћи и наплата!
Ко год је дизао руку на Праведне и Честите људе - мора да ПЛАТИ!
Како тито, тако и ове смлатине: недић, љотић и пећанац!

Све друго и другачије је чиста самодеструкција, дезорјентација - лудило. Па ко је убијао из "добрих намера", нека му то Бог уважи, а ми људи нисмо богови. На крају крајева, сви су они одавно Покојни, али морају се генерације које долазе учити на ЧИСТИМ примерима, а не мутљавинама, петљаторима и муљаторима.
Одговори

(02-10-2013, 03:09 PM)Добровољачка Команда Пише:  Љотић,Недић,Пећанац и Ђуришић су само видели боље и мислили својом главом,није Лондон мислио уместо њих.
Само нису видели најважнију ствар - да ће Немци изгубити још један рат.
Одговори

Шта ми имамо од тога што су савезници добили рат, кад нису стали на нашу страну?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(02-10-2013, 01:02 PM)Лепи Бора Пише:  
(01-10-2013, 11:12 PM)Александар Динчић Пише:  Kосту Пећанца су на стрампутицу одвели Љотић и Недић.

Уф, па није он био мало дете да га водају којекакви. И да су га водали, онда је незрео, или болестан.

"Лако рибу у воду ућерати." или мађарска варијанта:
"Тешко риби у води ућерати."

Ја мислим да је Војвода Коста Пећанац, једноставно од 1917 - "пролупао".

Његове акције пре Балканских ратова (у току), су увек за премису имале распоред силе. Ту је баратао савршено, али не види се нигде Вера у Бога, што значи да је ту био слаб (што и не чуди са обзиром на детињство).

Када такав човек са слабом Вером, дође у ситуацију као за време и после Топличког устанка - слом личности је неминован. И даље нема више Војводе Косте Пећанца, већ је то љуштура од човека која је само гледала да Србе удаљи од страдања, на било који ДОХВАТНИ начин. Ето ту је по мени (Боже ми Опрости), узрок издаје Војводе Косте Пећанца. Мислим да би на било ком озбиљном суду, он имао велику олакшицу због свега тога.

Мало је познато да је испред Костиног штаба на Соколовици, на дрвећу било урезано "Живео СССР". Пећанац је једноставно пао под страшан утицај Недића о спашавању српског народа. Они су у њему пре свега видели оружје за борбу против комунизма, али и човека који ће враћати и оне друге из шуме. И Немцима је та опција била прихватљива и направили су ону представу са стрељањем. Уствари, ја мислим да он није имао избора, јер је био прогоњен од Немаца зато што им је на Косову убио неке војнике па је одатле дошао на Соколовицу. Да није прихватио сарадњу - ликвидирали би га лако. Уз то Немци су знали да је скривао Енглезе са радио-станицом, знали су да је волео Русију, итд.
Одговори

(02-10-2013, 09:18 PM)Александар Динчић Пише:  ...
Мало је познато да је испред Костиног штаба на Соколовици, на дрвећу било урезано "Живео СССР". Пећанац је једноставно пао под страшан утицај Недића о спашавању српског народа. Они су у њему пре свега видели оружје за борбу против комунизма, али и човека који ће враћати и оне друге из шуме. И Немцима је та опција била прихватљива и направили су ону представу са стрељањем. Уствари, ја мислим да он није имао избора, јер је био прогоњен од Немаца зато што им је на Косову убио неке војнике па је одатле дошао на Соколовицу. Да није прихватио сарадњу - ликвидирали би га лако. Уз то Немци су знали да је скривао Енглезе са радио-станицом, знали су да је волео Русију, итд.

Ето а ја био убеђен да добро познајем његову ситуацију. Хвала на овим значајним подсећањима!

Сад чачкам по глави и било то све ту некада, али заборавило се...
Имао сам давно често прилике да о свему томе разговарам са учесницима Топличког устанка. Нису толико ни подцењивали Пећанца, али ни дизали Војиновића (колико у оном тексту горе), али су Пећанца ценили за борбу на Космету и (били листом тврди равногорци) веома, веома критиковали за 2. св. рат.
Одговори

(02-10-2013, 03:47 PM)Николај Пише:  
Само нису видели најважнију ствар - да ће Немци изгубити још један рат.

А ко је рекао да су се они борили да Немачка добије рат?! Зар су могли утицати на то? Уосталом исход рата зависио је од борби на Истоку а ту борбу Немачка није могла добити.

Питам ја тебе сад,чему онда све жртве,чему све ,,битке,, и све борбе и све заседе и она терористичка убиства српских националиста од стране равногораца ?

Одбачени као прљава крпа од својих Савезника какву су то корист нашем народу донеле све силне жртве које је поднео.

Само је једно сигурно,ако су Љотић,Недић и Пећанац веровали у Немачку а Михаиловић у Енглеску и САД,ко се показао као оданији Савезник ? Кез

(02-10-2013, 05:56 PM)Громовник Пише:  Шта ми имамо од тога што су савезници добили рат, кад нису стали на нашу страну?

Имамо Труманово и Де Голово одликовање.
Одговори

(03-10-2013, 01:09 AM)Добровољачка Команда Пише:  А ко је рекао да су се они борили да Немачка добије рат?!
Па ко је рекао да су се "борили" за Немачку (Љотић да се бори негде)? Али су веровали у њихову победу, Недић тамо негде до 1944. године, а Љотић док није погинуо.

Цитат:Само је једно сигурно,ако су Љотић,Недић и Пећанац веровали у Немачку а Михаиловић у Енглеску и САД,ко се показао као оданији Савезник ?
И како су оно беше Немци казнили усташе кад поубијаше оне силне љотићевце у Загребу?Креза
Одговори

(03-10-2013, 07:10 AM)Николај Пише:  
(03-10-2013, 01:09 AM)Добровољачка Команда Пише:  А ко је рекао да су се они борили да Немачка добије рат?!
Па ко је рекао да су се "борили" за Немачку (Љотић да се бори негде)? Али су веровали у њихову победу, Недић тамо негде до 1944. године, а Љотић док није погинуо.

Цитат:Само је једно сигурно,ако су Љотић,Недић и Пећанац веровали у Немачку а Михаиловић у Енглеску и САД,ко се показао као оданији Савезник ?
И како су оно беше Немци казнили усташе кад поубијаше оне силне љотићевце у Загребу?Креза

Зашто да се Љотић не бори?! Љотић се борио и у априлском рату а не знам да ли ти је познато његово деловање у Првоме рату.

Љотић је веровао да Немачка на Истоку не брани само Немачку већ Европу а самим тим и Србију.

Лицемерно је спочитавати Добровољцима сарадњу са немцима а онда молити те исте немце за муницију и слично а да не говорим о активној сарадњи појединих четничких команданата са немцима 1944.

У децембру 1944 није било начина да се било ко казни.
Одговори

(03-10-2013, 08:10 AM)Добровољачка Команда Пише:  Љотић је веровао да Немачка на Истоку не брани само Немачку већ Европу а самим тим и Србију.
Је ли то веровао и од 23. августа 1939. до 22. јуна 1941. године?

Цитат:У децембру 1944 није било начина да се било ко казни.
Немци нису имали могућности да казне пар усташких балавандера?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним