01-10-2013, 11:12 PM
Kосту Пећанца су на стрампутицу одвели Љотић и Недић.
(01-10-2013, 11:12 PM)Александар Динчић Пише: Kосту Пећанца су на стрампутицу одвели Љотић и Недић.
(02-10-2013, 03:09 PM)Добровољачка Команда Пише: Љотић,Недић,Пећанац и Ђуришић су само видели боље и мислили својом главом,није Лондон мислио уместо њих.
(02-10-2013, 01:02 PM)Лепи Бора Пише:(01-10-2013, 11:12 PM)Александар Динчић Пише: Kосту Пећанца су на стрампутицу одвели Љотић и Недић.
Уф, па није он био мало дете да га водају којекакви. И да су га водали, онда је незрео, или болестан.
"Лако рибу у воду ућерати." или мађарска варијанта:
"Тешко риби у води ућерати."
Ја мислим да је Војвода Коста Пећанац, једноставно од 1917 - "пролупао".
Његове акције пре Балканских ратова (у току), су увек за премису имале распоред силе. Ту је баратао савршено, али не види се нигде Вера у Бога, што значи да је ту био слаб (што и не чуди са обзиром на детињство).
Када такав човек са слабом Вером, дође у ситуацију као за време и после Топличког устанка - слом личности је неминован. И даље нема више Војводе Косте Пећанца, већ је то љуштура од човека која је само гледала да Србе удаљи од страдања, на било који ДОХВАТНИ начин. Ето ту је по мени (Боже ми Опрости), узрок издаје Војводе Косте Пећанца. Мислим да би на било ком озбиљном суду, он имао велику олакшицу због свега тога.
(02-10-2013, 09:18 PM)Александар Динчић Пише: ...
Мало је познато да је испред Костиног штаба на Соколовици, на дрвећу било урезано "Живео СССР". Пећанац је једноставно пао под страшан утицај Недића о спашавању српског народа. Они су у њему пре свега видели оружје за борбу против комунизма, али и човека који ће враћати и оне друге из шуме. И Немцима је та опција била прихватљива и направили су ону представу са стрељањем. Уствари, ја мислим да он није имао избора, јер је био прогоњен од Немаца зато што им је на Косову убио неке војнике па је одатле дошао на Соколовицу. Да није прихватио сарадњу - ликвидирали би га лако. Уз то Немци су знали да је скривао Енглезе са радио-станицом, знали су да је волео Русију, итд.
(02-10-2013, 03:47 PM)Николај Пише:(02-10-2013, 03:09 PM)Добровољачка Команда Пише: Љотић,Недић,Пећанац и Ђуришић су само видели боље и мислили својом главом,није Лондон мислио уместо њих.Само нису видели најважнију ствар - да ће Немци изгубити још један рат.
(02-10-2013, 05:56 PM)Громовник Пише: Шта ми имамо од тога што су савезници добили рат, кад нису стали на нашу страну?
(03-10-2013, 01:09 AM)Добровољачка Команда Пише: А ко је рекао да су се они борили да Немачка добије рат?!Па ко је рекао да су се "борили" за Немачку (Љотић да се бори негде)? Али су веровали у њихову победу, Недић тамо негде до 1944. године, а Љотић док није погинуо.
Цитат:Само је једно сигурно,ако су Љотић,Недић и Пећанац веровали у Немачку а Михаиловић у Енглеску и САД,ко се показао као оданији Савезник ?И како су оно беше Немци казнили усташе кад поубијаше оне силне љотићевце у Загребу?
(03-10-2013, 07:10 AM)Николај Пише:(03-10-2013, 01:09 AM)Добровољачка Команда Пише: А ко је рекао да су се они борили да Немачка добије рат?!Па ко је рекао да су се "борили" за Немачку (Љотић да се бори негде)? Али су веровали у њихову победу, Недић тамо негде до 1944. године, а Љотић док није погинуо.
Цитат:Само је једно сигурно,ако су Љотић,Недић и Пећанац веровали у Немачку а Михаиловић у Енглеску и САД,ко се показао као оданији Савезник ?И како су оно беше Немци казнили усташе кад поубијаше оне силне љотићевце у Загребу?
(03-10-2013, 08:10 AM)Добровољачка Команда Пише: Љотић је веровао да Немачка на Истоку не брани само Немачку већ Европу а самим тим и Србију.Је ли то веровао и од 23. августа 1939. до 22. јуна 1941. године?
Цитат:У децембру 1944 није било начина да се било ко казни.Немци нису имали могућности да казне пар усташких балавандера?