Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 163
Теме: 8
Придружен: Nov 2018
Углед:
3
Има приче које кажу да је Дража лажно погубљен и после је одведен у Русију где је до краја живота радио за СТаљина.
Поруке: 54
Теме: 1
Придружен: Jul 2019
Углед:
-2
Нисам прочитао књигу Мајкла Лиза, али интересантно да се „голф терен“ као место стрељања помиње и од стране Фицроја Меклејна. Његова књига је из 1957. године, а цитат гласи:
After sentence had been passed, Mihajlovic’s wife was allowed to visit her husband in prison and spend some hours with him. He did not see his son and daughter, who already during the war had denounced
their father as a traitor and gone over to the Partisans. The sentence of the court was carried out in the early morning of July 17, Mihajlovic and his companions being shot, it was said, on the former golf course at Topčider, once a favorite resort of the Diplomatic Corps.
Фицрој Меклејн „THE HERETIC: THE LIFE AND TIMES OF JOSIP BROZ-TITO“, страна 285
Каже се "На голф терену у Топчидеру некада омиљеном месту дипломатског кора"
Овај терен би требало да је био негде према Кошутњаку, то је заправо врло близу локације коју је помињао Љуба Лазаревски. Сад, да ли је то и онда била информација која је само требала да изазове сумњу, или је то заправо тачно, још увек није јасно. Не знају се извори информације.
Наша је штета што никада нисмо имали искреног покајника, пребега, из редова Удбе, да проговори о комунистичким „тајнама“ које се међу њима знају. Руси су имали пребеге, Румуни су имали, Бугари, ми никада.
Мислим да се у енглеским архивама крије много података о том времену, ја сам уверен да се тамо могу пронаћи егзактни подаци о овим догађајима. Изгледа да њихове архиве нико никада озбиљно није ни претраживао.
Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Самарџићу, и даље протурате ону слику као Дражину?
Можда и да разумем да су вас преварили, али ви и даље протурате фалсификат и пошто вам је показано да на слици није Дража.
Поруке: 17,037
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,888
Како показано? Где су докази?