Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Кад неће Српкиње на село, хоће Албанке

(13-08-2017, 01:41 PM)Mekenzi Пише:  Znam sigurno bio prošle godine u Jošaničkoj Banji asfalt kroz selo, total tv, internet brzi, voda, struja, sve normalno ljudi funkcionišu i sve imaju...

Samo jbg ima izuzetaka gde neka kuća ili par kuća baš baš u nekoj zabiti, ali realno svi su opremljeni znam i za Taru, i za Zlatibor isto...

Овде је реч о селима а не о бањама и осталим туристичким дестинацијама...

Пусти Јошаничку бању, у мом селу ни дан данас није спроведена ни водоводна ни канализациона мрежа, а асфалтиран је само главни пут, тако да до моје куће има да се иде једно 3 км по каменитом путу. А што је најгоре таквих села по Шумадији има колико хоћеш...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Kakav je put prema i u Bajčetini ?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(14-08-2017, 11:16 AM)Mekenzi Пише:  Kakav je put prema i u Bajčetini ?

Ja obično ostanem bez reči a sada sam zanemeo,bez izgleda da se odnemim! 5+5

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

(13-08-2017, 11:21 AM)Шумадинац Пише:  Но, мени криво што не увозимо Хрватице... Креза

То нема појма, оне дођу овде само по секс на викенд, и враћају се назад.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(14-08-2017, 12:02 PM)Николај Пише:  
(13-08-2017, 11:21 AM)Шумадинац Пише:  Но, мени криво што не увозимо Хрватице... Креза

То нема појма, оне дођу овде само по секс на викенд, и враћају се назад.

А јел се враћају осемењене?Blush

Одговори

Не дао Бог, не требају нам нови српски усташчићи.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(14-08-2017, 11:54 AM)регул Пише:  

Ja obično ostanem bez reči a sada sam zanemeo,bez izgleda da se odnemim! 5+5

Paaa vidiš da kukaju Šumadinci da su im putevi do sela loši, pa rekoh da proverim stanje na terenu...Баја

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Док није Тома постао председник, горе ниси могао ни да приђеш колима у појединим периодима године...

А Бајчетина је само једно село, шта ћемо са стотинама других које нису имале ту срећу да нам подаре председника? Rolleyes

Одговори

(14-08-2017, 12:51 PM)Николај Пише:  Не дао Бог, не требају нам нови српски усташчићи.

Ма ћемо их очетничити изнутра, има да бидну мали домољубиви четници. Кез

(13-08-2017, 12:09 PM)Mekenzi Пише:  Evo imaš Hrvatica po Vojvodini koliko hoćeš od Šida do Subotice od Subotice do Novog Sada pa dole do Pančeva...

(13-08-2017, 11:21 AM)Шумадинац Пише:  
(12-08-2017, 10:01 PM)Бенито Пише:  Свака штала у Србији која је солидно направљена и има од четири крава па више, вреди од 50000 до 100000евра. То одговорно тврдим.
Економисти би то боље објаснили, како нешто има реалну, номиналну и неку другу вредност. Кад би се таква штала распродавала са све кравама и теладима, не би се узео ни десети део новца који сам навео. Али, за оног који живи на селу и са земље остварује добит, вредност добре штале, са добром рогатом стоком, а нарочито кравама, је немерљива.
Још једна вредност, можда и најважнија, је што је то сигурно радно место за женску главу породице. Прво растурање српског села почело је комунистичким отимањем земље, колективизације на селу и убијањем и забраном држања коза. Али, прави пад српског села почео је уништењем рогате стоке.
А, " без планинке нема ни жене, ни краве", како је говорио мој ђед Драгутин.

Већина села има врло лошу путну инфраструктуру, нарочито она у централној и јужној Србији у брдовитим и забаченим пределима, и лоше су повезана са главним саобраћајницама, плус да не помињем недостатке санитарних прикључака и канализације, немање или лош интернет итд.

Grešiš mnogo, većina sela ima i put i struju i vodu i internet i sve. Evo sva sela ovde kod mene u Vojvodini asfaltirana, internet, kablovska, struja, voda, sve u full kuća na dva sprata preko 100 kvm, veliko ravno dvoriste, za 8 hiljada evra se prodaje.

A golubarnik garsonjera, gde ne možeš da se okreneš na Zvezdari 20 hiljada evra.

Кизо, немо' млатит! Можда је тако код вас у Војводини, али ситуација у селима испод Саве и Дунава је забрињавајућа, као што сам и навео.

Изгледа да вам је горе по Војводини добра инфраструктура захваљујући Чанку. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Не, него је инфраструктурно далеко лакше развити равничарски крај, него брдско-планински.

Одговори

И тамо би била иста ситуација са комплетном инфраструктуром, да није било Аустроугарске.У Вршцу је и дан данас зграда железничке станице из тог доба,постоје записи на циглама аустроугарских грађана,ја видео својим очима када сам био тамо.Марија Терезија је више учинила по том питању него било ко други.Постојали и канали против поплава које су граџани Војводине затрпавали да им не сметају па се дешавало са кишама и изливима река то што се дешавало.И онда дође један искомплексирани мандрил,по мом дубоком убеђењу врло,али врло,неписмен да дипла о интернету по планинским крајевима комплетне Србије.Од другог светског рата па на овамо,намерно није изграђивана инфраструктура да би се становништво исељавало,да би села опустела,јер је,трц,била у току индустријализација.Па су биле две - три којекакве "револуције" ,па дошла жута банда ,па дошли дипломирани напредњаци,све мој до мојега.Овде нема среће без једне дооооооообре револуције са све револуционарним преким судовима,једне дооообре лустрације са забраном дисања а не деловања,па тек онда можемо причати о инфраструктури и бољитку ове јадне Србије.И на крају Кизо,не сери бре више!!!!!

Одговори

Цитат:регул

И тамо би била иста ситуација са комплетном инфраструктуром, да није било Аустроугарске.У Вршцу је и дан данас зграда железничке станице из тог доба,постоје записи на циглама аустроугарских грађана,ја видео својим очима када сам био тамо.

Vršac nije austrougarska izgradila, nego Nemci, folksdojčeri od 1650- do 1945, kada su komunisti izvršili genocid nad građanima Vršca koji nisu bili ni na jednoj strani. Drugo za vreme austrougarske Vršac je bio autonomna oblast i imao je privilegije u Beču, pre svega trgovinske, za vreme trajanje te odluke Vršac je tada bio najjbogatiji grad u tom regionu, sa najjviše otvorenih radnji, zanatskih radnji, vinarija itd. Taj pečat gde je Vršac dobio status oblasti u Austrougarskoj danas je simbol grada.

Takođe u Vršcu je održana bitka Srba protiv mađara i austrougara koji su hteli da okupiraju grad. Posle toga je dobijen specijalni status.

Što se tiče železničke stanice nju nisu izgradila Austrougari nego Masoni. XIX i početkom XX veka u Vršcu je jako bilo puno bogatih masona što Srba, što Nemaca i oni su sve to izgradili na svim bitnijim zgradama imaš trouglove i šestare. Tako da kada ulaziš na perone železeničke stanice videćeš urezane masonske simbole i to tri komada.

Цитат:Марија Терезија је више учинила по том питању него било ко други.Постојали и канали против поплава које су граџани Војводине затрпавали да им не сметају па се дешавало са кишама и изливима река то што се дешавало.

Tako je. Međutim kanale nisu zatrpavali građani Vojvodine, već posle 1945 komunisti su naseljavali Vojvodin kolonistima sa srpskih planina i iz Bosne i ljudi nikada nisu u životu videli kanale za kišnicu, kanale protiv poplava nego su odmah to zatrpavali.

Takođe najjmanji problem su bili kišni kanali. Komunisti kolonisti su sve što su pre njih napravili nemci i srbi ruinirali. Sve, bukvalno su uništavali kulturnu baštinu, zgrade sve sreća u Vršcu posle 1945 je bio neki donekle razuman komunista vrščanin pa je spasio katedralu, srpsku malu crkvu, muzej i istoriju grada su krili u podrumu biblioteke, inače komunisti su hteli to sve da unište, a od muzeja da naprave izbeglički kamp,a katedralu da sravne sa zemljom i da naprave robnu kuću. Inače pošto im to nije uspelo za rukom, godinama su držali buregdzinicu i kiosk za loto i kockanje na ulazu u samu crkvu, kako bi provocirali vernike.

Цитат:Од другог светског рата па на овамо,намерно није изграђивана инфраструктура да би се становништво исељавало,да би села опустела,јер је,трц,била у току индустријализација.

Komunisti nisu hteli da imaju razvijeno selo i populaciju na selima. To se videlo po pravljenju novog Beograda. Pojavom novog Beograda Srbija je defakto tim činom uništena. Zapravo sve se svelo u jedan grad. Taj trend je danas eksplodirao.

Danas niko neće na selo iz prostog razloga sto svi hoće za Beograd. Nije tu problem infrastruktura. Ljudi iz centra Leskovca, Niša, Vranja, Velike Plane, Užica i ostalih mesta odlaze za Beograd.

Ovde u banatu imaš ogromnu kuću u centru Alibunara, Bele Crkve, Kovina, Plandišta, koja su urbana mesta imaju sve dom zdravlja, poštu, biblioteku, apoteke, kafiće, radnje, sve, možeš naći za 10 hiljada evra novu dvospratnu kuću, sa velikm dvorištem, asfaltom, sve u fullu.

LJudi jednostavno neće da žive na selu, neće, lepše im je u Beogradu.

Цитат:Овде нема среће без једне дооооооообре револуције са све револуционарним преким судовима,једне дооообре лустрације са забраном дисања а не деловања,па тек онда можемо причати о инфраструктури и бољитку ове јадне Србије.И на крају Кизо,не сери бре више!!!!!

Mi smo ođe imali jednog čiču iz Kanade koji je samo tražio 300 hrabrih Srba ili Rusa da se izvede PUČ i revolucija, uspostavi AUTOKRATIJA, postavi mjastoljubitelj, političari sa krstom u vidu Bokana itsl. Ali ga je oterao jedan forumaš iz Šumadije sa 3-4 profila koje ima i sa kojih ga je vređao primitivno...Šteta, možda je čiča stvarno hteo da dođe na vlas' revolucijom...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(15-08-2017, 09:48 AM)Mekenzi Пише:  Danas niko neće na selo iz prostog razloga sto svi hoće za Beograd. Nije tu problem infrastruktura. Ljudi iz centra Leskovca, Niša, Vranja, Velike Plane, Užica i ostalih mesta odlaze za Beograd.

Ту су проблем незапосленост и низак животни стандард.

Одговори

(15-08-2017, 12:18 PM)Громовник Пише:  
(15-08-2017, 09:48 AM)Mekenzi Пише:  Danas niko neće na selo iz prostog razloga sto svi hoće za Beograd. Nije tu problem infrastruktura. Ljudi iz centra Leskovca, Niša, Vranja, Velike Plane, Užica i ostalih mesta odlaze za Beograd.

Ту су проблем незапосленост и низак животни стандард.

Sa time se slažemo.

Ali to nije glavni problem.
Devojke iz Srbije sa sela rade u Beogradu, po buticima, samoposlugama za 25-30 hiljada žive po garsonjerama. itd.

Danas je generalno za devojku a i za druge uspešne ljude da žive Van Beograda pogotovo ne na selu.

Danas kada kažeš nekome da si iz nekog sela ili grada sa juga odmah ide podsmeh, i tipa šta radiš u toj selendri...itd...

Zato danas srpski domaćini idu po Albanke jer njih nije sramota da žive na selima i planini. Jer zna da dobar kvalitetan ozbiljan domaćin kome su tri-četiri kolena živela na tom mestu može punooo više da zaradi i rodi zdravo potomstvo od nekog beogradžanina koji se ko zna kakvim muljatorksim poslovima i poniznim poslovima bavi.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним