Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

А. Петровић: Четници - српска војска

(14-10-2013, 11:21 PM)мунгос Пише:  
(14-10-2013, 09:00 AM)Николај Пише:  Аутор прво цитира Бадеров извештај од 25. априла 1943. године, где се каже да код комуниста влада "најстрожа дисциплина", захваљујући политичким комесарима, због чега су јединице "чврсто у рукама њихових вођа", а онда наводи друге извештаје где се помињу преласци партизана у четничке редове, и како стоје ствари уопште није ни приметио ове контрадикције.

Нема ту никакве "контадикције". Кад се утјеривање дисциплине граничи са терором, онда долази до дезертерстава. Слично као и Легији странаца, одувијек је било дезертера, али не због мањка дисциплине него због вишка, бруталног кажњавања итд. А било је још и стотину други разлога због чега су партизани прелазили у четнике...

Нема никакве "контрадикције".

Наравно да је контрадикторно, јер ако људство прелази у друге наоружане формације, небитно из којих разлога онда оно није "чврсто у рукама њихових вођа" како стоји у извештају.
Одговори

Обе су герилске војске и у обима су Срби. И то још људи који су се често пута лично знали, родбина, пријатељи, људи с којима се ишло у школу и одрастало. Највећи дио су успјели заджати то је факат, па макар као и у 6. личкој, тиме што су цијелу дивизију оћерали у Босну и што даље од Лике.
Одговори

(04-10-2013, 04:01 PM)Милослав Самарџић Пише:  - Ово су моје фусноте: (AVII, Ca, k. 299, Reg. No. 3/1, AVII, Ca, k. 275, Reg. No. 3/1. ) Намерно их тако обележавам, без навођења редног броја странице иза нпр. 3/1... Чисто да видим ко ми позајмљује фусноте. Smile

Ово си научио од мене, док сам ти својевремено био рецензент. Како да ловиш научне "уљезе" простом методом.
Иначе, за наупућене- ово: (к. 299, рег. бр. 3/1), је кутија 299, фасцикла 3, документ 1, а страницу истог документа морате сами да нађете. Ту је мамац. Ако је не нађете - нисте ни пригвирили у архив.
Одговори

Где ископа ову тему...
Одлична је!
Је ли Александар Петровић написао још нешто, за ових седам година?
Одговори

Није ми познато.
Него, шта беше то плагијат?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним