Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РУСКА СТРАНКА У СРБИЈИ!!!

ČEPURIN OTKRIO KAKAV ŠOK PUTIN SPREMA ZA SRBE: Postajete gigant na Balkanu- stižu milijarde evra! EVO ŠTA SE DEŠAVA…
5 sati ago TEMA DANA Nema komentara

Rusi će milijarde evra uložiti u infrastrukturu, farmaceutsku i IT industriju, poljoprivredu, turizam, ali i u razvoj nuklearne tehnologije, najavio ambasador Aleksandar Čepurin.

Ruski lider Vladimir Vladimirovič Putin, posle ubedljive pobede na predsedničkim izborima, naložio je svojim saradnicima da investiraju milijarde evra u Srbiju.

Najviše novca Rusi će uložiti u infrastrukturu, farmaceutsku i IT industriju, poljoprivredu, turizam, ali i u razvoj nuklearne tehnologije. Putin je zatražio da se veliki projekti u ovim oblastima sprovedu što je brže moguće jer je Srbija ‘ruski spoljnopolitički prioritet’!

Kapitalni projekti

Prema rečima naših odlično obaveštenih izvora, Putinu je jako važno da pomogne razvoj Srbije, jer je naša država jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Moskvi i odoleva pritiscima NATO pakta.

– Odmah posle izbora Putin će objaviti svoj novi šestogodišnji plan za razvoj Rusije. Jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta jeste Srbija i Putin je naložio saradnicima da što pre realizuju velike projekte „teške“ nekoliko milijardi evra… – prenosi Informerov izvor.

Ove informacije potvrdio je juče i sam ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, koji kaže da je Putinov ponovni izbor za predsednika Rusije pozitivan signal i poruka za Srbiju.

– Putin poznaje Srbiju, dobro poznaje srpsko rukovodstvo, nije novi čovek od kog ne znate šta da očekujete. Veoma se pozitivno odnosi prema Srbiji. Konkretno, velika sfera za ulaganje je infrastruktura, gde će narednih godina biti uložen veliki novac u puteve, hotele… Još jedan primer je IT tehnologija. Kompanija „Jandeks“ pokazuje veliko interesovanje za saradnju – ističe Čepurin.

Prema njegovim rečima, Rusija i Srbija mogu da sarađuju u medicini, farmaciji i nuklearnoj energetici.

– Šansu za to nudi Institut „Vinča“, gde ima dobrih stručnjaka. U sferi farmaceutske industrije Srbi bi mogli da rade za čitav region. Farmaceutski preparati proizvedeni uz korišćenje nuklearne tehnologije imaju kratak vek trajanja i ne možete da ih uvezete iz dalekog inostranstva, nego samo iz regiona. Tu bi Srbija mogla da odigra važnu ulogu i da nađe veliki finansijski interes.

A naučnici iz Vinče imaju odlične odnose sa naučnicima iz našeg nuklearnog instituta „Dubna“. To treba pomoći jer dok postoje naučnici, moguća je saradnja u ovim granama – podvlači Čepurin, dodajući da kao perspektivne oblasti izdvaja i poljoprivredu i turizam:

– Treba napraviti pametne turističke programe. Onda će doći dvostruko, trostruko više turista u Srbiju. Sve u svemu, sa moje tačke gledišta, Putinova pobeda je pozitivan znak za razvoj naše saradnje u svim sferama, političkoj, vojnotehničkoj, ekonomskoj…

Iskreni partneri

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da, sudeći po rečima ruskog ambasadora, Moskva nudi Srbiji alternativu u odnosu na Zapad.

– Rusija je očigledno spremna da maksimalno podrži Srbiju i da ozbiljno investira u našu zemlju ukoliko bismo se odlučili za puno strateško partnerstvo sa njima. Srbija bi trebalo ozbiljno da razmisli o ovome. Rusi su nam iskreni partneri, za razliku od Zapada, koji nam traži da se odreknemo Kosova i Metohije i Republike Srpske – zaključuje Anđelković.

Moskva protiv „vojske Kosova“

Ambasador Čepurin rekao je da postoji Rezolucija 1244, koju niko nije ukidao i koja mora da se poštuje.

– Postoji Rezolucija 1244 i UN treba da istraže kako struktura koja je predviđena mandatom UN, kršeći međunarodne propise i rezoluciju kojom je uspostavljena, pomaže stvaranje nelegalnih oružanih snaga Kosova – podvukao je Čepurin.
Одговори

ЧЕПУРИН: Зашто су Енглези напали Русију у Србији — баш сада
23:13 24.03.2018. 4 коментара
Дели на Вајберу
Да ли је прича о случају „Скрипаљ“ случајно започета у Србији на годишњицу бомбардовања?

Ово се пита амбасадор Русије Александар Чепурин у ексклузивном разговору за Спутњик, у Алексинцу, на обележавању годишњице злочиначке агресије НАТО-а на СР Југославију.

Чепурин се тако осврнуо на изјаву британског амбасадора у Србији Дениса Кифа, који је рекао да тровање бившег шпијуна у Великој Британији није први пут да се Русија брутално обрачунава с неистомишљеницима и крши међународно право.

„Имам осећај да многи не желе да чују аргументе. Чини се да су сви спремни на конфронтацију, а не желе истрагу. Овде у Србији је јасно да људи желе да сазнају истину о случају ’Скрипаљ‘. Ако погледате коментаре на мој чланак на интернету, видите да има апсолутно позитивних коментара. Сви овде јасно знају ко је крив, али код других земаља се не види жеља да дођемо до коначних одговора, да се ствар истражи до краја, да сазнамо ко је крив и ко је ово испровоцирао“, каже нам Чепурин.

Руски амбасадор истиче да многи мисле да је Солсбери неки рајски кутак, а у близини тог градића се налази хемијска лабораторија где се производе компоненте управо за овакве отровне супстанце.

„Чињеница је да је извршен бахати акт убиства нашег држављанина, а Енглези су буквално седели и све то посматрали. То већ говори много. Они сада дају коментаре овде у Србији на дан стравичне трагедије, на годишњицу убијања недужних цивила, хиљада људи. То објашњава њихов однос, њихово ’поштовање‘ према жртвама које су они побили. Оптужују Русију, а заправо покушавају да забораве злочине које су они починили“.

Чепурин нас подсећа да пети пут присуствује комеморативном скупу поводом НАТО агресије:

„То је варварски злочин у коме је убијено на хиљаде цивила. Били смо сведоци варварског злочина на крају 20. века. Чудно да нас они сада нечему уче. Уче нас поштовању људских права, а видимо шта заправо раде. Видели смо како су убијали Србе. Како можемо то да објаснимо? Једноставно, они не сматрају да су Срби људи. По њиховом третману, видимо да овде људи не живе. Убијали су недужне цивиле као да су бандити“.

Руски амбасадор подсећа да засад нико није прихватио било какву одговорност за злочин из 1999. године.

„Нико од амбасадора тих земаља није дошао у Алексинац. Ја се надам да ће наредне године неко од њих, можда амбасадор Велике Британије или Америке, доћи овде, да схвати шта је урађено. Јер овде је убијено хиљаду и по цивила, рањено је 10 хиљада људи. Требало би да дођу да се покају, да признају шта су урадили, јер НАТО бомбардовање је стравична поука за све нас. Загадили су воду и земљу, дванаест пута су се повећала обољења од карцинома. Ми, заправо, не знамо како ће се ово завршити“.

Амбасадор истиче да му је драго да је председник Вучић рекао да неће заборавити име ниједног Србина који је погинуо у агресији НАТО-а:

„Срећан сам што ће се очувати сећање на овај догађај. Из њега треба извући поуке и кренути даље нашим путем. Русија је сада као ледоломац. Она разбија лед неразумевања, па и оваквог понашања земаља које су учиниле агресију на Србију. Надамо се да ће доћи време за свеопште разумевање“.

Извор: sputnik
Одговори

(25-03-2018, 11:36 AM)Прст_у_ока_латиници Пише:  ЧЕПУРИН: Зашто су Енглези напали Русију у Србији — баш сада
23:13 24.03.2018. 4 коментара
Дели на Вајберу
Да ли је прича о случају „Скрипаљ“ случајно започета у Србији на годишњицу бомбардовања?

Ово се пита амбасадор Русије Александар Чепурин у ексклузивном разговору за Спутњик, у Алексинцу, на обележавању годишњице злочиначке агресије НАТО-а на СР Југославију.

Чепурин се тако осврнуо на изјаву британског амбасадора у Србији Дениса Кифа, који је рекао да тровање бившег шпијуна у Великој Британији није први пут да се Русија брутално обрачунава с неистомишљеницима и крши међународно право.

„Имам осећај да многи не желе да чују аргументе. Чини се да су сви спремни на конфронтацију, а не желе истрагу. Овде у Србији је јасно да људи желе да сазнају истину о случају ’Скрипаљ‘. Ако погледате коментаре на мој чланак на интернету, видите да има апсолутно позитивних коментара. Сви овде јасно знају ко је крив, али код других земаља се не види жеља да дођемо до коначних одговора, да се ствар истражи до краја, да сазнамо ко је крив и ко је ово испровоцирао“, каже нам Чепурин.

Руски амбасадор истиче да многи мисле да је Солсбери неки рајски кутак, а у близини тог градића се налази хемијска лабораторија где се производе компоненте управо за овакве отровне супстанце.

„Чињеница је да је извршен бахати акт убиства нашег држављанина, а Енглези су буквално седели и све то посматрали. То већ говори много. Они сада дају коментаре овде у Србији на дан стравичне трагедије, на годишњицу убијања недужних цивила, хиљада људи. То објашњава њихов однос, њихово ’поштовање‘ према жртвама које су они побили. Оптужују Русију, а заправо покушавају да забораве злочине које су они починили“.

Чепурин нас подсећа да пети пут присуствује комеморативном скупу поводом НАТО агресије:

„То је варварски злочин у коме је убијено на хиљаде цивила. Били смо сведоци варварског злочина на крају 20. века. Чудно да нас они сада нечему уче. Уче нас поштовању људских права, а видимо шта заправо раде. Видели смо како су убијали Србе. Како можемо то да објаснимо? Једноставно, они не сматрају да су Срби људи. По њиховом третману, видимо да овде људи не живе. Убијали су недужне цивиле као да су бандити“.

Руски амбасадор подсећа да засад нико није прихватио било какву одговорност за злочин из 1999. године.

„Нико од амбасадора тих земаља није дошао у Алексинац. Ја се надам да ће наредне године неко од њих, можда амбасадор Велике Британије или Америке, доћи овде, да схвати шта је урађено. Јер овде је убијено хиљаду и по цивила, рањено је 10 хиљада људи. Требало би да дођу да се покају, да признају шта су урадили, јер НАТО бомбардовање је стравична поука за све нас. Загадили су воду и земљу, дванаест пута су се повећала обољења од карцинома. Ми, заправо, не знамо како ће се ово завршити“.

Амбасадор истиче да му је драго да је председник Вучић рекао да неће заборавити име ниједног Србина који је погинуо у агресији НАТО-а:

„Срећан сам што ће се очувати сећање на овај догађај. Из њега треба извући поуке и кренути даље нашим путем. Русија је сада као ледоломац. Она разбија лед неразумевања, па и оваквог понашања земаља које су учиниле агресију на Србију. Надамо се да ће доћи време за свеопште разумевање“.

Извор: sputnik

Опет си промашио тему. Руска Странкау Србији је основана да би њн оснивач узео паре од "Државе то сам ја", тј. да русофили који мрзе Вучића "баце глас" на Руску странку.
Концентриши се мало. Јок
Одговори

Вучић са Милом Ђукановићем брани Балкан од Руса
у ВЕСТИ ДАНА, Политика, Регион 25. марта 2018. 3 Коментара

Подгорица – На председничким изборима у Црној Гори нико из опозиције нема ни минимум шанси против Мила Ђукановића, изјавио је данас посланик у Скупштини Србије Зоран Драгишић за телевизију „Пинк М“ и изразио уверење сам да ће Ђукановић победити у првом кругу.
„Победа у првом кругу је очекивана. Очекујем да ће Ђукановић убедљиво побиједити у Црној Гори, на исти начин као што је Александар Вучић у Србији, те мислим да је за две државе јако важно да их воде два државника са великим угледом међу грађанима, са великом подршком и то је у сваком случају важно и за стабилност региона, за стабилност сваке државе појединачно“, рекао је Драгишић, који је професор на београдском Факултету за безбедност.
Он је оценио да је повратак Ђукановића на чело Црне Горе добра вест не само за Црну Гору, него за читав регион.
Према његовим речима, црногорска опозиција често говори о вези са Русијом и Србијом „на начин који се нама не свиђа“.
„Та Србија о којој они причају не постоји. Та Србија, као и Црна Гора, иде снажно ка ЕУ, а ми у ЦГ видимо једну пријатељску снажну земљу“, рекао је Драгишић.
Он је истакао да грађани Црне Горе треба да знају да никаква дестабилизација неће долазити од Републике Србије, чија Влада и председник према Црној Гори воде једну пријатељску политику.
Победа Ђукановића, према његовим речима, значи да ће Балкан бити много отпорнији на покушај Русије да на Балкану оствари свој утицај, односно да ће Балкан бити миран и стабилан.
„Политика коју води председник Вучић и политика коју води будући председник Ђукановић су комплементарне, једна другој блиске, политике мира, стабилности, регионалне сарадње, нама у Србији значи да на челу Црне Горе имамо човека који је гарант мира и стабилности, онда ми на Балкану имамо шансу по први пут можда, да избегнемо да се сви глобални потреси који се дешавају рефелектују на нас“, рекао је Драгишић.
Танјуг
Одговори

Лукашенко: Гајимо топле односе према српској браћи © Sputnik/ Viktor Tolochko
ПОЛИТИКА
17:48 29.03.2018(освежено 17:49 29.03.2018) Преузмите краћи линк 0 480
Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је данас, после сусрета са специјалним изаслаником српског председника Александра Вучића, министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, да Белоруси гаје веома топле односе према српској браћи.
Нису потребне неке уводне речи, јер Белорусија одржава изузетне односе са Србијом, истакао је Лукашенко додајући да другачији начин не може ни да постоји, пренела је белоруска агенција БЕЛТА.

Зграда САНУ у Кнез Михајловој улици
© WIKIPEDIA/ СРЂАН ВЕСИЋ
САНУ: Запрепашћени смо суровим и планираним насиљем на КиМ
„Ми знамо једни друге добро — Србија и Белорусија. Наше нације су веома пријатељске. Одувек одржавамо веома добре односе. Мислим да сте у Минску могли још једном да видите да ми имамо веома топле односе према нашој српској браћи“, рекао је Лукашенко.

Белоруски председник је нагласио да Белорусија зна са каквим се проблемима Србија сусреће ових дана.

„Мислим да и ви добро знате са којим проблемима се ми суочавамо. Није вам лако, као ни нама. Али преживели смо и наставићемо да живимо јер смо Словени, ми смо древни народ и знамо како да превазиђемо настале потешкоће и како заједно да их превазиђемо“, истакао је Лукашенко.

Лукашенко и Стефановић разговарали су о свим важним аспектима белоруско-српске сарадње као и начинима побољшања међудржавних односа, навела је белоруска агенција.

БЕЛТА је подсетила да је Лукашенко у среду телефоном разговарао са Вучићем. Том приликом су двојица председника разговарала о тренутној ситуацији и изгледима за проширењем односа између Белорусије и Србије, укључујући начине јачања трговинског промета.

Председници су се сагласили да обе земље имају исте ставове у вези регионалних и међународних питања.

Вучић је позвао Лукашенка да дође у званичну посету Србији, што је белоруски председник прихватио, а тачан датум посете биће договорен путем дипломатских канала, пренела је БЕЛТА.

Танјуг
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним