Поруке: 1,478
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
309
Управо одгледао! Свака част на уложеном труду, јер су филму претходиле године истраживања, рада и истрајности у борби за истину. Показан лични карактер генерала и како је он утицао на његову историјску улогу. Допуњено мишљењима очевидаца, савременика и потомака. Надамо се да ће и шири аудиторијум имати прилику да буде упознат са њим, једнога дана.
Поруке: 14,841
Теме: 310
Углед:
3,491
Па, ово су исти људи које сам пронашао на Јутјубу на наступу хора Опленац, где певају песму Погледај ме мала моја. Свака част, има Срба још...
Поруке: 1,478
Теме: 8
Углед:
309
Имам 2 питања у вези филма:
- Браћа Попов су помогла хапшење ђенерала Драже?
- Шта је са мјестом код Добруна, гдје је наводно ухваћен Дража, тј. прецизније да ли су Ковач, Васиљевић и Гајић заиста убијени тамо (мислим да има подигнут и спомееник) и ако јесу како то?
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Да, као и још неки наши официри, али ови други несвесно, верујући да се Дража вози на лечење.
Васиљевићевом брату сам рекао да би требало урадити ДНК анализу пре подизања споменика. Исто и Николиној сестри. Дакле, нису дигли споменик Гајићу. већ Николи, не сећам се презимена. А кажу да је Калабићев гроб такође ту близу, само нису хтели да га обележе. јер је, кажу издајник. Мислим да су то удбашке приче, а детаље можете видети у књизи Прави и лажни Калабић.
Поруке: 2,155
Теме: 21
Углед:
342
Мајсторовић Никола, поздравља га Калабић у писму Дражи.
Мени је та прича о Калабићевом гробу, иако је вероватно лажна, за нијансу смисленија од оне, још горе приче, како је после заробљавања Чиче, звао Крцуна и Ранковића на славу и како су заједно јели печене пилиће.
Поруке: 6,670
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,685
Филм је одличан, прави документарац. Посебно бих истакао музичку подлогу, тј. музику која је пратила сцене и добро покривала радњу.
Ето, на каналу "Хистори" се приказује документарац "Хероји рата-Пољска", а кад се буде правио филм за хероје из Југославије, могу да узму овај документарац о Дражи да би се приказала друга страна историје
Поруке: 51
Теме: 0
Придружен: Sep 2017
Углед:
3
Да ли је снимљен филм и где се може погледати Срби између Хитлера Стаљина и Черчила? Да ли постоји снимак Раковићевог говора у селу Ласцу 28.јуна 1944.?