Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Атентат у Марсеју (1934)

Изложба о краљу Александру: Борац за права балканских народа

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/...aroda.html
Одговори

Одговори

Одговори

Одговори

Други дио, послушао сам дебату са промоције! Много занимљиво, господин Богојевић и историчар највише говоре. Није само о књизи, помињу се разне ствари, ако имате времена послушајте!

Одговори

Одговори

[Слика: srpski-830x0.jpg]
Одговори

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Од 02:02:05 о краљу Александру, Д. Бокану...
Одговори

(27-10-2019, 04:38 PM)Вукашин Петковић Пише:  Од 02:02:05 о краљу Александру, Д. Бокану...
Ова два ћелавца, никакав аргумент нису дали у корист Александра, или на штету Бокана.

Нема ту аргумената, нити побијања Боканових тврдњи, већ најобичнија пљувачина и дискредитација приземног типа.

Једини аргумент им је мржња ка Вучићу, а од таквих "критика" Вучићу рејтинг НИКАД ВИШИ...
Он: "награђује пензионере, гради путеве, пруге и фабрике, укида незапосленост, прославља и наоружава Србију", а ови га зову пешком, Шиптаром и ....устим сомом.
Шта мислите који је ефекат на рају оваквих "критика"?

Пре ће бити да ћелавцима Вучић даје паре, као и Ђиласу, Бошку и тој екипи са дна океана.

Додуше нисам луд да гледам цео снимак, доста је и 5 минута ова три смарача.

Хвала на снимку.

Заборавио сам да додам.
Бокана данас подносим (као очитог покајника), али некада то није било тако. Узрок су његови тзв: "Бели орлови" у Западном Срему 1991.
Одговори

Класична љотанска фора,реплицира човеку тврдећи да нема аргумент а у ствари га сам нема и онда одвуче тему у пм.Дневна политика,економија,пољопривреда,спорт...шта год.
Одговори

Хтео сам на квизу као питање да поставим,међутим можда није најприкладније јер се мешају и историјски и актуелни или доста историјски ближи контекст.

Често чујемо да је Краљ Александар прва жтрва фашизма у Европи,међутим од стране врло сличне и идеолошки блиске екипе оној која је ликвидирала нашег Краља,да не кажем баш исте јер овај балкански усташко бугарашки олош није учествовао а ни неки други,извршена је и ликвидација једне веома значајне личности у Немачкој.Ово жртва фашизма наводим само као опште колоквијално прихваћени израз свуда у свету иако су под тај фашистички кишобран угурани и много гори од њих.Нико никад не помиње национал социјалисте јер им ово социјалисти не игра игру баш у савременом идеолошком контексту јер откуд социјалисти да преврну свет то су све фашисти итд.

Ради се о генерал-мајору Рајхсфера Фердинанду фон Бредову.Почетком лета 1934. године убили су га припадници СС-а.Тај човек није био неки обични генерал већ шеф Абвера у периоду 1929-1932.Био је један од огорчених Хитлерових непријатеља.Ово убиство немачка историја је прећуткивала колико год је могла све до негде 2008. године када фон Бредову откривена спомен плоча у Берлину а Бундсвер се огласио пригодним саопштењем у коме је свог некадашњег генерала назвао идеалиста Вајмарске Републике.

Иако и нема директне везе са темом напоменућу само да су већина оних атентатора на Хитлера а који су припадници Вермахта и остали,деценијама после рата међу швабама сматрани за издајнике. Толико о "денацификованој" Немачкој.
Одговори

Денацификована Њемачка, колико и деусташизована Хрватска. Кидање
Одговори

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним