Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Атентат у Марсеју (1934)

(11-02-2019, 01:22 PM)Бенито Пише:  Избегавајте ову књигу. Циљ књиге је да краља представи као ултрајугословена, да би се тиме подржала званична мантра државне србијанске политике, која је непрекидна од 45. године, а њена кичма је ултратитоизам, односно безусловна подршка југословенству титоистичког типа, односно аустроугарску варијанту. Поента књиге је да се династичка кућа Карађорђевић веже за појам Југославије, односно да , пошто је та идеја строго везана и за појам ЕУ, када та творевина крене у свој пад, не дође у Србији до повезивања националне идеје за монархију, него и да у том случају остане под контролом класичних титоиста.
Једном речју, Драшковић је краља Александра Карађорђевића представио као претечу Јосипа Броза. Тиме дува у тикву која је у овој србијанској јавности главна, и у којој плаћеници интелектуалци, попут Драгослава Бокана и сличних, подражавају такву мантру, представљајући је Србима као погубну.
Све се то чини да би се одржао титоизам у Србији по сваку цену, јер је то једини гарант да они задрже своје позиције у српској културној јавности.
То што ће Србија због тога пропасти, њих много не узбуђује. Уосталом, ни ове Србенде које их подржавају и прате у стопу, то не тангира.

Не слушајте Бенита,прочитајте књигу. Није Драшковић представио Краља Александра као претечу Броза никако али јесте Краљу убацивао неке идиотске другосрбијанске дијалоге и тачно је и ово за промоцију суманутог југсловенства какво оно никада није ни било. И оно што је мени пало најтеже је што сам га ухватио у ноторној лажи кад описује смрт једног шиптара у КЈ. Све би то било у реду да ми давно нисмо, на квизу који играмо, установили све околности тог догађаја и где сам се ја расписао био о томе баш неко време. Ако се сећате када сам писао о каплару српске обавештајне службе Милоју Петровићу.

Драшковић је грађу за књигу скупљао од приватних колекционара а какве су то тачно колекције, не бих знао.

Ако сте прочитали претходних пар књига које су благи очај, ова ће вам доћи као књижевно освежење прве врсте.

(11-02-2019, 01:00 PM)Вукашин Петковић Пише:  Штета што Вук ову књигу није написао осамдесетих година.

Ма не би изашла никад да је тад писао.

Чек да вам препоручим једну књигу о истој тематици,али није Вук писао , а баш је прочитах ових дана.

[Слика: besni-miodrag_krstic_v.jpg]

https://www.laguna.rs/n3856_knjiga_besni_laguna.html
Одговори

Мислим да је Обреновић легао темељ за покољ Срба преко дрине, а Карађорђевићи су само наследили ту политику, а КОМУНИСТИ су нас буквално сахранили!..........слична политика као Милошевић, ДОС (Ђинђић, Костуница, Тадић Човић), Николић, Вучић.

Сви желу неког западног углед што храни својој тастини, а на ТЕШКОЈ ШТЕТИ СВОЈ НАРОД!
Одговори

(11-02-2019, 05:32 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(11-02-2019, 01:22 PM)Бенито Пише:  Избегавајте ову књигу. Циљ књиге је да краља представи као ултрајугословена, да би се тиме подржала званична мантра државне србијанске политике, која је непрекидна од 45. године, а њена кичма је ултратитоизам, односно безусловна подршка југословенству титоистичког типа, односно аустроугарску варијанту. Поента књиге је да се династичка кућа Карађорђевић веже за појам Југославије, односно да , пошто је та идеја строго везана и за појам ЕУ, када та творевина крене у свој пад, не дође у Србији до повезивања националне идеје за монархију, него и да у том случају остане под контролом класичних титоиста.
Једном речју, Драшковић је краља Александра Карађорђевића представио као претечу Јосипа Броза. Тиме дува у тикву која је у овој србијанској јавности главна, и у којој плаћеници интелектуалци, попут Драгослава Бокана и сличних, подражавају такву мантру, представљајући је Србима као погубну.
Све се то чини да би се одржао титоизам у Србији по сваку цену, јер је то једини гарант да они задрже своје позиције у српској културној јавности.
То што ће Србија због тога пропасти, њих много не узбуђује. Уосталом, ни ове Србенде које их подржавају и прате у стопу, то не тангира.

Не слушајте Бенита,прочитајте књигу. Није Драшковић представио Краља Александра као претечу Броза никако али јесте Краљу убацивао неке идиотске другосрбијанске дијалоге и тачно је и ово за промоцију суманутог југсловенства какво оно никада није ни било. И оно што је мени пало најтеже је што сам га ухватио у ноторној лажи кад описује смрт једног шиптара у КЈ. Све би то било у реду да ми давно нисмо, на квизу који играмо, установили све околности тог догађаја и где сам се ја расписао био о томе баш неко време. Ако се сећате када сам писао о каплару српске обавештајне службе Милоју Петровићу.

Драшковић је грађу за књигу скупљао од приватних колекционара а какве су то тачно колекције, не бих знао.

Ако сте прочитали претходних пар књига које су благи очај, ова ће вам доћи као књижевно освежење прве врсте.

(11-02-2019, 01:00 PM)Вукашин Петковић Пише:  Штета што Вук ову књигу није написао осамдесетих година.

Ма не би изашла никад да је тад писао.

Чек да вам препоручим једну књигу о истој тематици,али није Вук писао , а баш је прочитах ових дана.

[Слика: besni-miodrag_krstic_v.jpg]

https://www.laguna.rs/n3856_knjiga_besni_laguna.html
Само ви не слушајте Бенита, па ћете далеко да догурате. Smile
Шалим се, читајте књиге, али обратите пажњу на ово што сам напоменуо.
Одговори

Бенито је у праву. По Драшковићу испада да су Срби криви за пропаст Југославије јер нису прихватили католички календар,светили су се Шиптарима,говорили Хрватима да су их они ослободили... Оно што је написао о Стјепану Радићу као да је описао себе.
Одговори

(16-02-2019, 06:35 PM)пек. Пише:  Бенито је у праву. По Драшковићу испада да су Срби криви за пропаст Југославије јер нису прихватили католички календар,светили су се Шиптарима,говорили Хрватима да су их они ослободили... Оно што је написао о Стјепану Радићу као да је описао себе.

Измишљаш без потребе. Дело није писано као истириографски документ већ као белетристика.За шиптаре није тачно,ради се о једном случају у књизи на који сам указао јер ми је познат од раније.То да је другима набијано на нос да смо их ослободили је такође тачно и то је највише рађено од стране оних Срба који нису ни учествовали у рату директно.

Какав би јавни линч доживео Драшковић да је писао о Македонцима или бар јавно наступао са тезама Арчибалда Рајса?

Арчибалд Рајс може нешто да напише али овај не.

Него ниси поменуо описе Прибићевића и екипе у роману?
Одговори

Какав је био Прибићевић такви су касније били Срби-комунисти из Хрватске. Како то да краљ Александар каже да верује само војводи Мишићу и Ивану Мештровићу ја сам мислио да војвода Мишић и краљ Александар нису били у добрим односима. Иначе није лоша књига многе ствари нисам знао.
Одговори

За љубитеље гусала, овај догађај опјеван из пера Радована Бећировића Требјешког! Све препоруке за послушати!

Одговори

Одговори

(22-02-2019, 01:06 AM)Вукашин Петковић Пише:  

Одлично! Митрополит зна лијепо да загуди. Ово би требало да је пјесма "Долазак краља Александра у Црну Гору".
Одговори

Коментари о краљу Александру, са једне, да тако кажем, патриотске фејсбук групе.
[Слика: Screenshot-20190623-130341-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-130424-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-130307-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-131359-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-130443-Facebook-2.jpg]
Одговори

(23-06-2019, 01:25 PM)Вукашин Петковић Пише:  Коментари о краљу Александру, са једне, да тако кажем, патриотске фејсбук групе.
[Слика: Screenshot-20190623-130341-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-130424-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-130307-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-131359-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20190623-130443-Facebook-2.jpg]

Нема овде ни п од патриотизма, него сам го аустроугарин, бугараш, лумпен пролетер. Све у свему, више волим комуњару праву, него ове битанге.
Одговори

Није Вуле напоменуо чији патриотизам. Можда је ово аустроугарски патриотски сајт. Smile
Одговори

(23-06-2019, 02:09 PM)Бенито Пише:  Није Вуле напоменуо чији патриотизам. Можда је ово аустроугарски патриотски сајт. Smile

Питање је одакле су ти који пишу ово. Не мора да значи да су аустроугари, видиш брате Бенито да се и код нас накупило будала да кидишу на почившег краља.Има ту разних. Заједничку географију ћеш им тешко наћи али увек можеш да видиш да су удружени у глупости. Само им фали печат удружења историјских тупаџија.

Да зна багра шта је онда било, не би овако тупили по тастатури. Ма бре најгори су ти који су полу заинтересовани за историју али су зато дежурни у свакој расправи.Кад се занемаре ти ФБ профили и реално се види ко стоји иза тих писанија,некако се увек испостави да је то неки разочарани слобиста коме је цео свет крив зато што је сам глуп.
Одговори

Последњих пар година, читајући коментаре, дошао сам до закључка да је ово преовлађавајуће мишљење данас код припадника десничарско-националне опције. Зато када ми је потребно да проценим са ким имам посла, поставим два питања, прво, шта мисле о Дражи и друго, шта мисле о краљу Александру? И све ми буде јасно. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним