11-02-2019, 05:32 PM
(11-02-2019, 01:22 PM)Бенито Пише: Избегавајте ову књигу. Циљ књиге је да краља представи као ултрајугословена, да би се тиме подржала званична мантра државне србијанске политике, која је непрекидна од 45. године, а њена кичма је ултратитоизам, односно безусловна подршка југословенству титоистичког типа, односно аустроугарску варијанту. Поента књиге је да се династичка кућа Карађорђевић веже за појам Југославије, односно да , пошто је та идеја строго везана и за појам ЕУ, када та творевина крене у свој пад, не дође у Србији до повезивања националне идеје за монархију, него и да у том случају остане под контролом класичних титоиста.
Једном речју, Драшковић је краља Александра Карађорђевића представио као претечу Јосипа Броза. Тиме дува у тикву која је у овој србијанској јавности главна, и у којој плаћеници интелектуалци, попут Драгослава Бокана и сличних, подражавају такву мантру, представљајући је Србима као погубну.
Све се то чини да би се одржао титоизам у Србији по сваку цену, јер је то једини гарант да они задрже своје позиције у српској културној јавности.
То што ће Србија због тога пропасти, њих много не узбуђује. Уосталом, ни ове Србенде које их подржавају и прате у стопу, то не тангира.
Не слушајте Бенита,прочитајте књигу. Није Драшковић представио Краља Александра као претечу Броза никако али јесте Краљу убацивао неке идиотске другосрбијанске дијалоге и тачно је и ово за промоцију суманутог југсловенства какво оно никада није ни било. И оно што је мени пало најтеже је што сам га ухватио у ноторној лажи кад описује смрт једног шиптара у КЈ. Све би то било у реду да ми давно нисмо, на квизу који играмо, установили све околности тог догађаја и где сам се ја расписао био о томе баш неко време. Ако се сећате када сам писао о каплару српске обавештајне службе Милоју Петровићу.
Драшковић је грађу за књигу скупљао од приватних колекционара а какве су то тачно колекције, не бих знао.
Ако сте прочитали претходних пар књига које су благи очај, ова ће вам доћи као књижевно освежење прве врсте.
(11-02-2019, 01:00 PM)Вукашин Петковић Пише: Штета што Вук ову књигу није написао осамдесетих година.
Ма не би изашла никад да је тад писао.
Чек да вам препоручим једну књигу о истој тематици,али није Вук писао , а баш је прочитах ових дана.
![[Слика: besni-miodrag_krstic_v.jpg]](https://www.laguna.rs/_img/korice/3856/besni-miodrag_krstic_v.jpg)
https://www.laguna.rs/n3856_knjiga_besni_laguna.html