Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

Недоследност и дупли стандарди.
Очигледно то иде или по линији "ког аутора више волим" или "коју епоху, краља и систем више волим", да не кажем по линији субјективног погледа на нешто.

ПС: Чуо сам да Животић увег наглашава успешност прве тројице војвода, а да за Бојовића каже да је посебан/посебна категорија, тј. чух да нешто не воли Бојовића. Е сад, наглашавам, чуо сам, а нисам у емисији од њега чуо његов став о Бојовићу.

Гле, на том Спутњиковом чланку је она фотографија на чијој је левој страни војвода Бојовић (кад га већ споменух).
[Слика: 1121166448.jpg]

Али сам ја на теми о Бојовићу поставио ону оригиналну, не сечену верзију и с већом резолуцијом, а која се може наћи и на сајту породице Карађорђевић.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Животић је политичар, а не историчар.
Да није тако, не би био ту где јесте.
То сам му више пута рекао "у очи". Није негирао, јер ми између себе много добро знамо колико српски историчари морају да "плешу на жици" да би опстали у "институцијама система". Зато нам научне и просветне установе тако и изгледају. Имамо их све више, а све смо глупља, неписменија и неморалнија нација.
Одговори

(14-11-2019, 01:30 PM)Бенито Пише:  :Глумице-интелектуалке КидањеКидањеКидање
Библија по којој се ствара мизансцен ове серије је докторска дисертација Предрага Марковића " Београд између два рата".
Зато немојте ничему да се чудите.

Јел знаш коме је посвећена?
Пише на првим странама.
Одговори

Тетку. СкојевацСкојевацСкојевац
Одговори

(14-11-2019, 06:31 PM)Бенито Пише:  Тетку. СкојевацСкојевацСкојевац

Није...
Радошу Бајићу.
Одговори

То је, можда, неко ново издање. Давно је он докторирао.
Одговори

(14-11-2019, 08:23 PM)Бенито Пише:  То је, можда, неко ново издање. Давно је он докторирао.

Не, ово је прво издање, 1980. и нека или почетком 1990-тих.
Одговори

„Senke nad Balkanom 2“: Da li je moglo i bolje?

http://www.koreni.rs/senke-nad-balkanom-...o-i-bolje/
Одговори

(11-11-2019, 07:31 PM)ЈВуО-КГ Пише:  За ове је и Жељко Митровић маркетиншки махер,премијера на Пинку, па после Црвени месец нека качи ко хоће и где год хоће.Зна он добро да ће то само да повећа број гледалаца серије јер се накотило превише технолошких манијака који неће да зевају у рачунар,лап топ или телефон,него се само са серијом упознају на нету а онда пређу да је гледају на телевизији. Наравно,уколико нису у могућности да у датом тренутку буду испред телевизора опет ту исту серију могу да испрате на нету.

Е зато ће овима из Сенки ова сезона да буде најслабије гледана серија у Србији Какви дилетанти, да човек не поверује.

То је ваљда јер се пинк може свуда да се гледа а ови у многим деловима Србије само преко тотал тв.
Одговори

Утисци после друге епизоде: поред живог краља државу воде кнез Павле и Пера Живковић, Мустафа се брине да Швабе не убију краља, комуниста има више у Београду него 1945. године. Циркус. Јок
Одговори

После одгледане друге сезоне, сума сумарум: нацисти "злоупотребили" комунисте (које чудо Креза ); комунисти научни радници којих има више у БГ-у него у Москви; усташе не знају где ударају а да то нису бечки бордели; југословенска полиција (ехм, београдска, тј. српска, жели рећи серија) не може једну истрагу да спроведе а да се не заракија успут; Пера генерал на крају џек; краљ и држава су, ипак, трули и није штета да им се учини нажао; кнез Павле то све филозофски аминује из прикрајка. хихихи

Спремите желудац за трећу сезону, пошто су се на крају појавили неки нама јако познати ликови и ово ће тек да се претвори у скојевско оргијање, пошто ће Срби да се радикализују, разјебу Југославију, изврше даљу "репресију" над Хрватима и и оду у десно - јер "брчићи" су се појавили. хихихи
Одговори

Као што рекох, пиратерију је немогуће зауставити. Има један македонски сајт на коме је неко оставио целу сезону. Ја се регистровао и преко торента (иако га лично не волим) скинух целу сезону.
Ако мислите да 12GB ове серије превише за ваш рачунар јер је серије генерално на српску штету, немојте скидати, а ако 'оћете к'о ја да скинете па чим све долгедате да бришете све, можда би након одгледане сезоне, а после брисања било пожељно да вршите дезинфекцију да вам се рачунар не зарази неокомунизмом, антимонархизмом и пре свега антисрпством Сирома'

Елем, одгледах прву епизоду и упаде ми у очи следеће:
1) 'Ајде што жандарми пијачне за Нову годину, него они и иначе пијанче.
2) Идеја печених јагњића и прасића (у овом случају прасића) се опет јавља као у старим, никад не прежаљеним, партизанским филмовима где четници само кркају (можда су ови пијанци будући четници, ко зна).
3) Војска глупа па на 5 метара не види да се неко шуња до ње, и то и с леве и с десне стране Плетикосића су војници, а он се брине да га само ови с десне не виде.
4) Очигледно покушавају да носе шињеле као Немци, ал пошто ти шињели нису за такво ношење направљени изгедају глупаво.
5) Петар Живковић, иако те 1933. и 1934. скрајнут од стране краља и будно праћен и посматран од стране истог и премијера Наумовића приде, опет има толики утицај да је практично шеф државе паралелно с краљем и пермијером, дакле сива еминенција. Сви иду код њега, све он мора да зна, за све се он пита, дакле он је и даље диктатор, само што за разлику од стварности, овде има много храбрији па ништа не сваљује краљу на грбачу како би њега оцрниу а себе заштитио итд.
6) Најупечатљивија провала - Наш краљ толико воли Француску да би само зарад ње признао Совјетски Савез, па Петар Живковић мора да води рачуна да заљубљени краљ не направи погрешан корак.
Дакле, тренутни закључак је да имамо шунтавог краља и да паралелно с њим постоји неко тајно намесништво од једног члана - Живковића, које мора да се стара да шунтави краљ не одведе државу у пропас'.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Цитат:"Битка на Неретви": Изложба поводом 50 година култног ратног филма
Поводом 50 година од премијере филма "Битка на Неретви" Вељка Булајића, у Филмској галерији Културног центра Београда 20. новембра у 18 сати биће отворена документарна изложба "Пут до слободе мора бити чист", коју је приредила Маја Медић.
Назив изложбе је преузета реплика Ивана (Лојзе Розман) из самог филма, а поставка ће бити отворена до фебруара 2020. године

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?na...id=1618897
Одговори

Није ми дозвољено да псујем па не могу прецизно да се изразим поводом кокошарлука и маркетиншког дилетантизма оних који праве серију Сенке над Балканом. На интернету је немогуће наћи, а када сам покушао да купим целу серију за 999 динара,траже ми податке као да ће да отварају фирму на моје име. Лакше је до Netflixa него до серије снимљене у Србији.На ЕОН-у као у свемирској станици, опште збуњивање.Има нека опција да се серија може купити и смс поруком,али шта онда, пошаљем поруку,платим и шта онда....требали нешто да ми стигне па да активирам серију???

Како стоје ствари, ја ово нећу пратити више.Телевизију не гледам,на интернету немам где, о куповини сам већ објаснио.

Клошари-једина реч која описује ове драмске уметнике и њихове маркетиншке партнере са СББ.

Док цео свет гледа нове сезоне The Blacklist,Chicago PD,Ray Donovan...да не набарајам више, ови крију серију као да су снимили ремек дело до сад невиђено а не једну од текућих српских серија. Мислим да су овај пут показали сав свој дебилизам у пуном спектру,немају они фалинке само у серији него и у глави.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним