Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

Још каже она сестра принцу Ђорђу "Ваше Височанство",да не понављам Вукашина,само ћу рећи да се само Краљу кађе "Ваше Величанство" а свим осталим припадницима Краљеве фамилије се каже "Ваше Краљевско Величанство".
Она сестра каже "Ваше Височанство" а ја помислим ево га Краљ Александар али од кад он пије те таблете и још се жали да их пије сваки дан,кад онда схватим да је то принц Ђорђе.
Те такве ствари сметају људима који се разумеју и могу да дезоријентишу гледаоце.

Е сада иде шок:
Ако нисте првобитно провалили као што ја нисам,ево сада да кажем.
На почетку епизоде се некако наглашава да је принц Ђорђе направио дете оној дудутки која је спавала са Плетикосићем и којој је неко узео дете.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Већ има на нету питање где је то дете сада. Smile
Јер су поверовали да је то заиста тачно.
Мени је најјачи први утисак, тј. први кадрови. Натпис: ''Београд 1927''. А снимци као из ''Скупљача перја''.
Одговори

(13-11-2017, 03:52 PM)Милослав Самарџић Пише:  Већ има на нету питање где је то дете сада. Smile

Било је раније , и то не тако давно,шпекулација да Принц Ђорђе има дете са неком женом. И то су новине објављивале. Smile
Одговори

(13-11-2017, 03:52 PM)Милослав Самарџић Пише:  Већ има на нету питање где је то дете сада. Smile
Јер су поверовали да је то заиста тачно.
Мени је најјачи први утисак, тј. први кадрови. Натпис: ''Београд 1927''. А снимци као из ''Скупљача перја''.

Славија 1930-те.
[Слика: 723ee5a1a93822b99e30dfd9241815da--lamb-blogging.jpg]

Теразије у то време:
[Слика: starei-beograd-terazije.jpg]

Сад баш,Београд није Париз али тај крај око Теразија није нешто нарочито верно приказан . . .

Јатаган мала:
[Слика: jatagan-mala2.jpg]
[Слика: Jatagan-Mala-04.jpg]

А будимо реални,земљу која је укупно 1938. имала аутомобила колико сам Букурешт,нису лоше нашминкали са овим аутићима из 30-тих . . . Smile

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Колико сам приметио, главна замерка на твитеру, што се тиче серије, је у вези "зиппо" упаљача, настао је тридесет и неке године, а у серији се користи већ 1928. године. Е благо нама, ако је то највећи пропуст у овом тв остварењу. Јок
Одговори

(13-11-2017, 05:47 PM)Бранке Пише:  А будимо реални,земљу која је укупно 1938. имала аутомобила колико сам Букурешт,нису лоше нашминкали са овим аутићима из 30-тих . . . Smile
Сети се лица људи у Јатаган мали. Факат је да су ту живели сиромашни. Али, да ли су изгледали зверски?
Одговори

Одговори

Ово заслужује посебну тему. Да сачекамо, да приђе ближе емитовању.
Одговори

Баш сте љути, не знам шта очекујете. Тако је како је, имају већ постојећи шаблон, сценски и са глумцима и костимима за то вријеме, остало им од Монтевидеа и од Бајићеве Равне Горе. Ово се мени чини као до сад најбоље, али су Бјелогрлић и Стоиљковић себи дали "слободу" да комбинују ликове и карикирају тадашњу реалност и историјске чињенице. Жица је по мени остала, да се вуку за рукав хрвати и гурају и у сценарио и као глумци и дио екипе. Око Павелића ми је све одвратно и чист вишак, за Голубића је боље да су ставили Боду Нинковића него оног загребачког шмокљу. Нпр за Жандаре и полицију-инспекторе и тадашњу службу мени се чини да је реално. Али оно са наоружаним чокалијама натовареним на камион којим жандари не смију ништа то ми је већ комедија. Улазак козака у цркву у првој епизоди је био такав да је 70% нашег слуђеног народа добило сексуални порив. Јака сцена, и опет странци испадоше моћни и велики а наши чуче около и гледају их са устима до пода. Посље Руси испадоше какви стварно јесу,данас, мислим да се они таквим варијантама у то доба нису бавили, а нарочито не би могао да замислим да се Барон Врангел шета Београдом и моли било кога. Кад су већ сценаристи толико слободни што не убаце неког од хрвата и "бошњака" да буду негативци.
Нпр. у Сарајевској серији "Луд Збуњен Нормалан" стално неки ликови који су Срби испадају тупави, глупи, женске промискуитетне и сл. Али зато их је Оливер Ивановић и дочекао као праве умјетнике, исто ко Дина Рађу. Ма нема везе, па то је "уметност" и спорт.
Одговори

Овај нишки ...... наставља да даје интервјуе и пева песмице о овој серији. Цела поента је да серија остане " историјски аксиом" и да се из ње извлаче наредни закључци. Дакле, небитно је шта пишу историчари, јер они не смеју, и поред свега, оволико очигледно да фалсификују. Сетите се приче " о промени свести". Пошто то историчари изгледа неће да раде, нађу се овакви ситни п(л)аћеници, пролетери који ће то да одраде за било који новац. Онда сами себи реплицирају и пишу текстове о серији или дају интервјуе за новине. А испод тога уследи логични коментар: " Никако нисам могао до сада да повежем како су се Карађорђевићи тако силно обогатили. Сад је све јасно." Или: " Сад је потпуно јасно да смо само у време Тита имали поштену и озбиљну државу." Или :" Загребите мало по Немањићима. Нисте ни свесни шта ћете све ископати."
Подсетићу оне који не знају да ово није ништа ново. Не ради се само о титоистичкој литератури о Краљевини Југославији, него о вишевековном начину писања западних аутора о Византији или двовековној константној и отвореној мржњи Запада према Русима и " русофилском рукавцу на Балкану, Србима."
Одговори

(14-11-2017, 08:48 PM)Бенито Пише:  Овај нишки ...... наставља да даје интервјуе и пева песмице о овој серији. Цела поента је да серија остане " историјски аксиом" и да се из ње извлаче наредни закључци. Дакле, небитно је шта пишу историчари, јер они не смеју, и поред свега, оволико очигледно да фалсификују. Сетите се приче " о промени свести". Пошто то историчари изгледа неће да раде, нађу се овакви ситни п(л)аћеници, пролетери који ће то да одраде за било који новац. Онда сами себи реплицирају и пишу текстове о серији или дају интервјуе за новине. А испод тога уследи логични коментар: " Никако нисам могао до сада да повежем како су се Карађорђевићи тако силно обогатили. Сад је све јасно." Или: " Сад је потпуно јасно да смо само у време Тита имали поштену и озбиљну државу." Или :" Загребите мало по Немањићима. Нисте ни свесни шта ћете све ископати."
Подсетићу оне који не знају да ово није ништа ново. Не ради се само о титоистичкој литератури о Краљевини Југославији, него о вишевековном начину писања западних аутора о Византији или двовековној константној и отвореној мржњи Запада према Русима и " русофилском рукавцу на Балкану, Србима."

Браво, Бенито а како најбоље мењати "свест ( било ког ) народа" него преко телевизије. Понављам Вучић је прави сценариста и режисер "Сенки на Балкану", "Меса", " Пси лају ветар носи", "Чизмаши".
Одговори

(14-11-2017, 08:48 PM)Бенито Пише:  Овај нишки ...... наставља да даје интервјуе и пева песмице о овој серији. Цела поента је да серија остане " историјски аксиом" и да се из ње извлаче наредни закључци. Дакле, небитно је шта пишу историчари, јер они не смеју, и поред свега, оволико очигледно да фалсификују. Сетите се приче " о промени свести". Пошто то историчари изгледа неће да раде, нађу се овакви ситни п(л)аћеници, пролетери који ће то да одраде за било који новац. Онда сами себи реплицирају и пишу текстове о серији или дају интервјуе за новине. А испод тога уследи логични коментар: " Никако нисам могао до сада да повежем како су се Карађорђевићи тако силно обогатили. Сад је све јасно." Или: " Сад је потпуно јасно да смо само у време Тита имали поштену и озбиљну државу." Или :" Загребите мало по Немањићима. Нисте ни свесни шта ћете све ископати."
То је то... Плус рецимо језуитско деловање у Србији после освајања Еугена Савојског... Кад су мењали народне песме, предање...
Одговори

(14-11-2017, 12:04 PM)Бенито Пише:  Ово заслужује посебну тему. Да сачекамо, да приђе ближе емитовању.

Корени НИН-ове награде
Поводом најаве РТС-а да ће снимити ТВ серију према роману “Корени“ – првом системском продукту комунистичке пропаганде у књижевности – прештампавамо чувени чланак Маринка Арсића Ивкова, који најбоље објашњава овај феномен
ПИШЕ: Маринко АРСИЋ ИВКОВ
Наставак:
http://www.pogledi.rs/%D0%BA%D0%BE%D1%80...%B4%D0%B5/
Одговори

А Краљевина Југославија је заправо најмултикултуралније друштво које је икад егзистирало на овим просторима и шире. Једноставно недостижни сан како комунистичких тако и европских комесара. Не оно флоскулашки и комунистички лажно,типа стрпај екс ју народе и зови то мултикултурализмом већ истински измешано друштво у коме свако може да оствари своја права а све то под патронатом Срба. Smile Е то ове уби у појам, већ рекох како московске тако и бриселске ђаке.И најбитнији део,који се увек намерно изоставља у свим приликама, да се Краљевина Југославија распала под ударом највеће војне силе на свету у том тренутку а да се СФРЈ распала сама од себе уз несебичну помоћ белосветског криминалног фактора.Та СФРЈ личи мало на КК Партизан и ону њихову причу о систему који се градио годинама (стипендијски уговори,љубавни уговори...) а распао се за једну ноћ. Smile

Углавном, одличан пост поручниче.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним