Поруке: 459
Теме: 13
Придружен: Jul 2016
Углед:
83
Још каже она сестра принцу Ђорђу "Ваше Височанство",да не понављам Вукашина,само ћу рећи да се само Краљу кађе "Ваше Величанство" а свим осталим припадницима Краљеве фамилије се каже "Ваше Краљевско Величанство".
Она сестра каже "Ваше Височанство" а ја помислим ево га Краљ Александар али од кад он пије те таблете и још се жали да их пије сваки дан,кад онда схватим да је то принц Ђорђе.
Те такве ствари сметају људима који се разумеју и могу да дезоријентишу гледаоце.
Е сада иде шок:
Ако нисте првобитно провалили као што ја нисам,ево сада да кажем.
На почетку епизоде се некако наглашава да је принц Ђорђе направио дете оној дудутки која је спавала са Плетикосићем и којој је неко узео дете.
"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
(13-11-2017, 03:52 PM)Милослав Самарџић Пише: Већ има на нету питање где је то дете сада. 
Јер су поверовали да је то заиста тачно.
Мени је најјачи први утисак, тј. први кадрови. Натпис: ''Београд 1927''. А снимци као из ''Скупљача перја''.
Славија 1930-те.
Теразије у то време:
Сад баш,Београд није Париз али тај крај око Теразија није нешто нарочито верно приказан . . .
Јатаган мала:
А будимо реални,земљу која је укупно 1938. имала аутомобила колико сам Букурешт,нису лоше нашминкали са овим аутићима из 30-тих . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 13-11-2017, 05:47 PM од
Бранке.)
Поруке: 14,686
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,184
Ово заслужује посебну тему. Да сачекамо, да приђе ближе емитовању.
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Баш сте љути, не знам шта очекујете. Тако је како је, имају већ постојећи шаблон, сценски и са глумцима и костимима за то вријеме, остало им од Монтевидеа и од Бајићеве Равне Горе. Ово се мени чини као до сад најбоље, али су Бјелогрлић и Стоиљковић себи дали "слободу" да комбинују ликове и карикирају тадашњу реалност и историјске чињенице. Жица је по мени остала, да се вуку за рукав хрвати и гурају и у сценарио и као глумци и дио екипе. Око Павелића ми је све одвратно и чист вишак, за Голубића је боље да су ставили Боду Нинковића него оног загребачког шмокљу. Нпр за Жандаре и полицију-инспекторе и тадашњу службу мени се чини да је реално. Али оно са наоружаним чокалијама натовареним на камион којим жандари не смију ништа то ми је већ комедија. Улазак козака у цркву у првој епизоди је био такав да је 70% нашег слуђеног народа добило сексуални порив. Јака сцена, и опет странци испадоше моћни и велики а наши чуче около и гледају их са устима до пода. Посље Руси испадоше какви стварно јесу,данас, мислим да се они таквим варијантама у то доба нису бавили, а нарочито не би могао да замислим да се Барон Врангел шета Београдом и моли било кога. Кад су већ сценаристи толико слободни што не убаце неког од хрвата и "бошњака" да буду негативци.
Нпр. у Сарајевској серији "Луд Збуњен Нормалан" стално неки ликови који су Срби испадају тупави, глупи, женске промискуитетне и сл. Али зато их је Оливер Ивановић и дочекао као праве умјетнике, исто ко Дина Рађу. Ма нема везе, па то је "уметност" и спорт.
Поруке: 14,686
Теме: 308
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,184
Овај нишки ...... наставља да даје интервјуе и пева песмице о овој серији. Цела поента је да серија остане " историјски аксиом" и да се из ње извлаче наредни закључци. Дакле, небитно је шта пишу историчари, јер они не смеју, и поред свега, оволико очигледно да фалсификују. Сетите се приче " о промени свести". Пошто то историчари изгледа неће да раде, нађу се овакви ситни п(л)аћеници, пролетери који ће то да одраде за било који новац. Онда сами себи реплицирају и пишу текстове о серији или дају интервјуе за новине. А испод тога уследи логични коментар: " Никако нисам могао до сада да повежем како су се Карађорђевићи тако силно обогатили. Сад је све јасно." Или: " Сад је потпуно јасно да смо само у време Тита имали поштену и озбиљну државу." Или :" Загребите мало по Немањићима. Нисте ни свесни шта ћете све ископати."
Подсетићу оне који не знају да ово није ништа ново. Не ради се само о титоистичкој литератури о Краљевини Југославији, него о вишевековном начину писања западних аутора о Византији или двовековној константној и отвореној мржњи Запада према Русима и " русофилском рукавцу на Балкану, Србима."
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(14-11-2017, 08:48 PM)Бенито Пише: Овај нишки ...... наставља да даје интервјуе и пева песмице о овој серији. Цела поента је да серија остане " историјски аксиом" и да се из ње извлаче наредни закључци. Дакле, небитно је шта пишу историчари, јер они не смеју, и поред свега, оволико очигледно да фалсификују. Сетите се приче " о промени свести". Пошто то историчари изгледа неће да раде, нађу се овакви ситни п(л)аћеници, пролетери који ће то да одраде за било који новац. Онда сами себи реплицирају и пишу текстове о серији или дају интервјуе за новине. А испод тога уследи логични коментар: " Никако нисам могао до сада да повежем како су се Карађорђевићи тако силно обогатили. Сад је све јасно." Или: " Сад је потпуно јасно да смо само у време Тита имали поштену и озбиљну државу." Или :" Загребите мало по Немањићима. Нисте ни свесни шта ћете све ископати."
Подсетићу оне који не знају да ово није ништа ново. Не ради се само о титоистичкој литератури о Краљевини Југославији, него о вишевековном начину писања западних аутора о Византији или двовековној константној и отвореној мржњи Запада према Русима и " русофилском рукавцу на Балкану, Србима."
Браво, Бенито а како најбоље мењати "свест ( било ког ) народа" него преко телевизије. Понављам Вучић је прави сценариста и режисер "Сенки на Балкану", "Меса", " Пси лају ветар носи", "Чизмаши".