Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

И само један од њих остаде светац. Smile
Одговори

(22-11-2017, 08:04 PM)Вукашин Петковић Пише:  [Слика: VOJA-TANKOSIC-CETNICKI-VOJVODA-I-KOMITE-...062977.jpg]
Ово је пар година пре него што су постали дилери, са некадашњим шефом Танкосићем, ту је негде и "Кројач". Јок

Имамо ли, беше, тачна имена јунака на овој фотографији?
Одговори

Морао бих да потражим податке, овако из главе знам да је са шубаром Љуба Јовановић Чупа, у средњем реду први са лева Ђуро Шарац, до њега Мустафа Голубић, до њега Воја Танкосић, до њега Смајо Феровић...
Одговори

То знам и ја. Него, ко беше овај поред Чупе ( у наочарима)?
Да ли је Бабунски на овој фотографији?
Одговори

Није Бабунски на фотографији.
https://www.facebook.com/383953345098236...=3&theater
Одговори

[Слика: Vojvoda_Tankosi%C4%87_with_his_band%2C_Balkan_Wars.jpg]
Одговори

СЕНКЕ НАД СОЦИЈАЛИСТИЧКОМ ЈУГОСЛАВИЈОМ
Једном давно, седамдесетих година прошлог века, написао сам телевизијску драму „Трећи за преферанс“. Додељена јој престижна награда Телевизије Београд, одређена је унапред за тадашњи престижни фестивал тв драме у Порторожу. Председник жирија, српски есејиста, књижевни и позоришни критичар, Мухарем Первић, лично ми честитао. Спремао је за емитовање редитељ Димитрије Јовановић, са престижном екипом глумаца: Петар Краљ, Марко Тодоровић, Танасије Узуновић, Јосиф Татић, Слободан Ђурић... „Трећи за преферанс“ се емитује у драмском термину РТБ, у понедељак у осам сати увече, марта 1976. године. Прате је и бележе похвале у својим рубрикама за културу штампани београдски медији. Осим једног. Позивају ме, честитају, траже интервју „од новог, младог тв писца“. Осим једног. И све то пада у воду када се појавила критика тог једног, државног, партијског критичара у „Политици“. „Трећи за преферанс“ је СЕНКА НАД СОЦИЈАЛИСТИЧКОМ ЈУГОСЛАВИЈОМ. Тамо, у некој непостојећој учмалој провинцијској кафанчини млади људи, тобоже интелектуалци, као у Јатаган мали, коцкају, пуше, пију и сумњичаво говоре о социјалистичком друштву... Наравно, тако не сме ни да се ради, нити да се говори. Поготову на првом програму Телевизије Београд. То је тако могло да буде, још горе и још црње, у предратној, трулој Југославији. У Јатаган мали Краљевине, у власти Карађорђевића, тирана и угњетача радничке класе. О њима и о том времену може да се пише, да се пљује, да се коцка, да се ваља дрога, да се коље и да се проституише. Све под окриљем и контролом Краља и Династије.
Данас сам се тако сетио своје драме „Трећи за преферанс“ гледајући на истој тој Телевизији „Сенке над Балканом“. Све се дешава по негдашњим препорукама партијских критичара културе и негдашњих политичких комесара. Не би ли се ваљда по ко зна који пут оправдало укидање Монархије, одузимање имовине Карађорђевићима, забрана њиховог повратка у Отаџбину, али и убиство витешког Краља Александра Карађорђевића у Марсељу.
Иначе, мојој драми „Трећи за преферанс“, после емитовања је додељен доживотни затвор. Кад сам је једном потражио у Телевизији, рекли су ми да је нестала, потопила је нека вода.
Слободан Ћировић
Одговори

Ево човека. Коначно је неко наслутио у чему је поента.
Одговори

Што се тиче СФРЈ, има један цитат из једног домаћег филма који гласи овако :-)

https://www.youtube.com/watch?v=uAYwTbptFCk
Одговори

[Слика: 23435232_1865241746839344_69422352530711...e=5AD63BF3]
Одговори

Овај цепа дрва у сред куће.КидањеКидањеКидање
А свака друга реч ( извињење свим форумашима) је јебање. Овај Бјелогрлић је одувек личио на типа овисног о секс.

(22-11-2017, 09:33 PM)Mitic Пише:  [Слика: Vojvoda_Tankosi%C4%87_with_his_band%2C_Balkan_Wars.jpg]

И гледајте добро ову фотографију- ту је Кројач.
( омиљени спорт му је био да одере човека, али тако да му остане цела кожа)SmileSmileSmile
Црна Србијо шта си дочекала?
Одговори

На РТС-у је у овој серији била промоција окултизма, масонерије и сатанизма. Бјелогрлић копира чувеног редитеља Стенлија Кјубрика и његов филм "Широм затворених очију".

Бенито је у праву. Само се помињу јебање, опијање, дување, а псовке иду у дијалог кад нема шта добро да се каже.

По свему судећи, Кројач је Милан Милошевић, јер у петој епизоди Калуђер ословљава Кројача са "Милане".
Одговори

То си добро запазио. Чим су му поменули име значи да ће бити откривено и његово презиме.

Зна ли неко каква је судбина Милана Милошевића?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Ово македонско девојче је женски Черноземски.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним