Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Деца припадају држави

Da citiram jednu poznatu ličnost:

Jako bih voleo da SPC usvoji tačan, precizan i normalan kalendar kao što je većina drugih pravoslavnih institucija usvojilo, poput Grčke, Rumunske i Bugarske pravoslavne crkve.

Jelka se kupuje i kiti zbog Božića, ne Nove Godine. Pokloni se stavljaju ispod jelke i otvaraju na Božić, ne na Novu Godinu. Nova Godina se slavi kao sledeći praznik u nizu.

Mi, sa druge strane, kupujemo jelku zbog Nove Godine, poklone stavljamo ispod jelke zbog Nove Godine. A posle slavimo Božić, naravno, okretanjem praseta ili jagnjeta (u čemu nema ništa loše da se razumemo)

Mislim da je vreme da usvojimo najkorišćeniji i najtačniji kalendar, a to je Milankovićev kalendar. Razlika Gregorijanskog u odnosu na njegov je samo 1 dan, što će se uočiti tek 2800. godine.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(28-12-2017, 01:55 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Нами није јасно зашто ову свраку, која уствари МОЖЕ да пева на две гране у исто време, толико жуља што смо ми убјежали од Амброза у Канаду док је његов ћаћа, као добар ударник и самоуправљач, одлучио да СЛУЖИ окупатору?!

Не жуља ништа само је смешно да се за вожда издаје тип који ни војску није служио нити је кадар да потрчи пар десетина метара да не говоримо о чему озбиљнијем.Ниси се држао за брод одоздо кад си бежао у Канаду већ си њиховој контроли лета уредно показао пасош са авнојевским бакљама које те подсетише на детињство и песмице које си у школи певао бравару из Кумровца.Што би значило да ти ниси никакав политички емигрант већ економски каквих има на милионе по целом свету.
Одговори

Al udaraju ovi šumadinci jedan artiljerijom sa zemlje drugi avijacijom...Nedaj se Prosvetaru

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(28-12-2017, 05:41 PM)Mekenzi Пише:  Da citiram jednu poznatu ličnost:

Jako bih voleo da SPC usvoji tačan, precizan i normalan kalendar kao što je većina drugih pravoslavnih institucija usvojilo, poput Grčke, Rumunske i Bugarske pravoslavne crkve.

Jelka se kupuje i kiti zbog Božića, ne Nove Godine. Pokloni se stavljaju ispod jelke i otvaraju na Božić, ne na Novu Godinu. Nova Godina se slavi kao sledeći praznik u nizu.

Mi, sa druge strane, kupujemo jelku zbog Nove Godine, poklone stavljamo ispod jelke zbog Nove Godine. A posle slavimo Božić, naravno, okretanjem praseta ili jagnjeta (u čemu nema ništa loše da se razumemo)

Mislim da je vreme da usvojimo najkorišćeniji i najtačniji kalendar, a to je Milankovićev kalendar. Razlika Gregorijanskog u odnosu na njegov je samo 1 dan, što će se uočiti tek 2800. godine.
Ко је позната личност?
Слажем се ја са њим да је за Србе стање око Божића и Нове године прилично конфузно.
Не слажем се да постоји икаква "јелка", то је још једна комунистичка подвала. Постоји божићно дрво, код Срба је то Бадњак, храстово или церово, у неким крајевима и буково дрво, са што већим бројем неопалог сувог лишћа. Код хрвата је то Кризбан, дрво јелике или оморике.
Никаква ЈЕЛКА.
Нажалост огроман број Срба сјече и кити Кризбан. Оно што је још погубније, што државне институције учествују у томе, па су нам градски тргови украшени Кризбанима, чак и већ 24.децембра, на католички Бадњи дан ( и оних православаца који су прихватили нови календара).
Божић и Бадњак су наша радост, нарочито дјечија, али се наша дјеца већ прилично, да кажем "потроше" китећи Кризбан, радујући се пакетићу, деда мразу и осталим преварама катличко-комунистичким преварама.
Нажалост на све то СПЦ гледа врло млако, иако је тиме национални идентитет угрожен.
Зато мислим да би било добро да и СПЦ пређе на нови календар.
Одговори

(28-12-2017, 07:21 PM)luka.luke Пише:  

Ко је позната личност?
Слажем се ја са њим да је за Србе стање око Божића и Нове године прилично конфузно.
Не слажем се да постоји икаква "јелка", то је још једна комунистичка подвала. Постоји божићно дрво, код Срба је то Бадњак, храстово или церово, у неким крајевима и буково дрво, са што већим бројем неопалог сувог лишћа. Код хрвата је то Кризбан, дрво јелике или оморике.
Никаква ЈЕЛКА.
Нажалост огроман број Срба сјече и кити Кризбан. Оно што је још погубније, што државне институције учествују у томе, па су нам градски тргови украшени Кризбанима, чак и већ 24.децембра, на католички Бадњи дан ( и оних православаца који су прихватили нови календара).
Божић и Бадњак су наша радост, нарочито дјечија, али се наша дјеца већ прилично, да кажем "потроше" китећи Кризбан, радујући се пакетићу, деда мразу и осталим преварама катличко-комунистичким преварама.
Нажалост на све то СПЦ гледа врло млако, иако је тиме национални идентитет угрожен.

Лука, имаш овде више о томе.... http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kicen...cki-obicaj

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Greskom sam ovaj komentar objavio ovde, ako moze da se obrise. Hvala.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(28-12-2017, 07:44 PM)Шумадинац Пише:  Лука, имаш овде више о томе.... http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kicen...cki-obicaj

Добро, само нисам те схватио зашто ме упозораваш.
Зато што већ постоји тема или што је то дефинитивно и довољно и потпуно објашњено на тој теми.
Одговори

ЈАВНИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ БАНДИТИЗМА СОЦИЈАЛНИХ СЛУЖБИ ОДРЖАЋЕ СЕ 29.12.2017. У БЕОГРАДУ!
ПЕТАК У 12 ЧАСОВА, НЕМАЊИНА 22- 26.
БАНДА СЕ МОРА РАСКРИНКАТИ!!!

ТО МИЛА!

УДРИ БАНДУ!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

..

(28-12-2017, 07:21 PM)luka.luke Пише:  

Ко је позната личност?
Никаква ЈЕЛКА.
Прелазак на нови календар,раван је самоубиству!
Одговори

(29-12-2017, 08:09 AM)смедерево Пише:  Прелазак на нови календар,раван је самоубиству!

Шта је ово?
Како се ово зове, него самоубиство.
Кад нам се дјеца више радују Кризбану него Бадњаку
Када у доба поста славимо Нову годину, са свим оним што једно славље прати, наравно са окићеним Кризбаном
Божић послије Нове године губи смисао, а можемо се копрцати колико хоћемо , Нова је 1.1. и ми то хтјели или не поштујемо, јер морамо, а славимо јер хоћемо.
Одговори

(29-12-2017, 09:34 AM)luka.luke Пише:  
(29-12-2017, 08:09 AM)смедерево Пише:  Прелазак на нови календар,раван је самоубиству!

Шта је ово?
Како се ово зове, него самоубиство.
Кад нам се дјеца више радују Кризбану него Бадњаку
Када у доба поста славимо Нову годину, са свим оним што једно славље прати, наравно са окићеним Кризбаном
Божић послије Нове године губи смисао, а можемо се копрцати колико хоћемо , Нова је 1.1. и ми то хтјели или не поштујемо, јер морамо, а славимо јер хоћемо.
Нико Вас не присиљава да славите Нову годину 31.12. а Божић 07.01. је наша обавеза и дужност према вери тј.Богу!На жалост сва деца се радују тој новој години,али требамо децу учити да се радују и Божићу.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Дете је како је онај министар ваљда рекао, а можда је то и професорка поменула, одузето од мајке, тј. мајка да ли није могла или није у стању да га подиже и предато је на надлежност у ЦСР. Одатле га на старање, као хранитељи преузимају др Мила и њен човек. Негују ју, гаје је, лече, подижу, воспитавају, школују, све ок. Али су они хранитељи. Нису усвојитељи. Можда су то планирали, али нису ју усвојили.

Да ли постоји могућност да је мајка сада у стању да води рачуна о том детету и једноставно дете се одузима-не знам како да се изразим другачије. Или тетка, ујак, стриц, углавном неки рођак. Па ваљда они имају право пречине над хранитељем. Да ли је можда то у питању?

Мсм, мени је свакако извесније, ако је то већ пракса, да је тако нешто у питању. И склон сам да помислим и да јесте, јер гђа Мила врло лепо и она користи своју науку, па вешто спинује, не пропустивши прилику да промовише и своју политичку опцију. Мсм., ни ја лично не верујем да је дете било шугаво и сл. Ил` да је отето због Космета, односно да га продају Билу Клинтону да се иживљава над њиме. ил норвешким педофилима... Мсм брате Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(29-12-2017, 11:04 AM)смедерево Пише:  Нико Вас не присиљава да славите Нову годину 31.12. а Божић 07.01. је наша обавеза и дужност према вери тј.Богу!На жалост сва деца се радују тој новој години,али требамо децу учити да се радују и Божићу.
То је одговор који би добио од 90 и више % Срба, нажалост, нисам га од Вас очекивао

Онда, Срећна Нова Година, Сретан вам Кризбан браћо Срби, лијепо га окитите и назовите Јелком, видим већ сте то углавном урадили до 24.12., укарсили њиме своје куће, своје станове, улице, тргове, школе, ТВ студија, па донесите га и у ваше Цркве и црквена дворишта, кад то већ није неки проблем.
Одговори

(29-12-2017, 12:42 PM)luka.luke Пише:  
(29-12-2017, 11:04 AM)смедерево Пише:  Нико Вас не присиљава да славите Нову годину 31.12. а Божић 07.01. је наша обавеза и дужност према вери тј.Богу!На жалост сва деца се радују тој новој години,али требамо децу учити да се радују и Божићу.
То је одговор који би добио од 90 и више % Срба, нажалост, нисам га од Вас очекивао

Онда, Срећна Нова Година, Сретан вам Кризбан браћо Срби, лијепо га окитите и назовите Јелком, видим већ сте то углавном урадили до 24.12., укарсили њиме своје куће, своје станове, улице, тргове, школе, ТВ студија, па донесите га и у ваше Цркве и црквена дворишта, кад то већ није неки проблем.

Шта треба да урадимо?Да палимо и ломимо јелке тј.кризбане где год их видимо?

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним