Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

***SREĆNA NOVA GODINA***

(01-01-2019, 09:07 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Ко не следи обичаје Цркве о Светој Пасхи и месецослову (Календару) онако како су нам предати од Седам Светих Васељенских Сабора, који су их за нас добро установили да их следимо, него жели да прати грегоријанску Пасхалију и Месецослов, тај, пошто се, као и безбожни астрономи, супротставља свим одредбама Светих Сабора и хоће да их измени или ослаби, нека буде

А Н А Т Е М А,

одлучен од Цркве Христове и собрања Верних.

Ви, Православни и Благочестиви Хришћани пребивајте у ономе што сте научили, у чему сте се родили и у чему сте васпитавани, а када буде неопходно и крв своју пролијте да бисте сачували Отачку Веру и исповедање; чувајте се и пазите ових,(МИСЛИ СЕ НА УНИЈАТЕ, КРИМОКАТОЛИКЕ-ПОШОКАЧЕЊАКЕ, РАЗНЕ СУБОТАРЕ И АТЕИСТЕ-АНТИХРИСТЕ!!!) нека вам помогне Господ наш Исус Христос и нека Молитва наше Смерности буде са свима вама.

Амин.

А теби проруски, артемитски и Додиковски Љотке два упуства:

[Слика: IMG-0280.jpg]

[Слика: IMG-0281.png]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

То што народи данас Нову Годину и Божић славе у различите дане, последица је околности да употребљавају различите календаре.

Независно од тога што су писар на папском двору Дионисије Филокалус, који је 354. године први избројао године после Христовог рођења, и нешто касније скитски монах Дионисије Ексигус († око 550) годину Христовог рођења израчунали са грешком од 2-7 година одн. што су Христово рођење датирали касније него што се збило, зачуђује чињеница да су се чак и земље које не припадају хришћанском предању придружиле христоцентричном бројању година, док Хришћани не могу да се договоре око заједничког календара.

Разлог за ово размимоиллажње је околност да календар није искључиво ствар математике и астрономије него и фактор културолошког и конфесионалног идентитета.

Историја култура различитих народа показује да су се они, рачунајући време, увек оријентисали према догађајима који су за њих били од посебног значаја. Тако нпр. календар Римљана почиње „ab urbe condita“ – од оснивања Рима (753. пре Христа), Грци се оријентишу према Олимпијским играма (почетак игара 776. пре Христа), Јевреји почев од 10. века пре Христа после раздобља након кога је - 3761. године пре Христа - створен свет, муслимани од Мухамедовог пресељења (хеџре) из Меке у Медину, а други народи се равнају према годинама владавине датог поглавара.

Модеран начин рачунања времена увoди се са уласком римског војсковође Гаја Јулија Цезара у Египат 48. године пре Христа, када се суочио са сунчаним календаром Египћана, док су се све друге културе оријентисале према месецу – упореди нпр. хвалоспев псалмопојца Творцу:

„Створио си мјесец да показује времена“ (Пс 104, 19).

46. године пре Христа Цезар је уз помоћ египћанских астронома предвођених Сосигеном из Александрије стари римски календар, који се оријентисао према месецу, заменио сунчевим календаром који носи његово име - Јулијански календар.

Према ондашњем прорачуну једна сунчева година (трајање једног обиласка Земље око Сунца) дуго је у просеку 365,25 дана (обртаја Земље око њене осе). У складу са оваквим темпом три године трају по 365 дана, а свака четврта (преступна) година има 366 дана.

Пошто је овај прорачун у односу на стварно астрономско трајање сунчеве године (365,2422 дана) дужи за 11 минута и 14 секунди (=0,0078 дана), почетак пролећа по јулијанском календару је сваке године за ту количину времена био ближи зими тако да је након 128 година у односу на астрономску реалност каснио један дан.

Покушаји да се ова грешка исправи – као нпр. предложена реформа календара византијског научника Нићифора Грегоре († после 1359) – нису успели пре свега због отпора народних маса као последице емоција.

То је пошло за руком тек на самоиницијативу папе Григорија XIII (1572-1585) који је уз помоћ језуите Кристофа Клавија († 1612) из Бамберга спровео календарску реформу укинувши по кратком поступку дотадашњу разлику од 10 дана прогласом да четвртку, 4. октобра 1582., следи петак, 15. октобра.

Григоријански календар (ново рачунање времена), назван по њему, данас је на снази широм света а грешку Јулијанског календара (старог рачунања времена) исправио је редукујући број преступних година (године чија су последња два броја дељива са 4).

У временском раздобљу од 400 година отпадају 3 преступне године: то су године којима се завршава век а нису дељиве са 400. На тај су начин након Григоријеве реформе календара као преступне отпале године 1700, 1800. и 1900. То је онда довело до тога да дискрепанција између два календара у међувремену износи 13 дана, и која ће се у годинама 2100, 2200 и 2300 увећавати за по један дан па ће тако, дугорочно гледано, почетак пролећа по јулијанском календару пасти усред зиме!

Додуше, ни григоријански календар није екзактан већ му је година у просеку дужа за 26 секунди (=0,0003 дана) што значи да ће после 3333 годинe једна преступна морати бити изостављена.

Противљење календарској реформи није, међутим, последица ове безначајне астрономске нетачности него хришћанског раскола.

Протестантска Европа и православни Исток нису се, наиме, могли помирити са тамо неким „папским“ календаром.

Потрајало је скоро два века док григоријански календар није прихваћен у целој Немачкој. Енглеска је нови календар преузела 1752., Румунија и Југославија тек након Првог светског рата, Русија 1918., после бољшевичке Октобарске револуције 1917. која је избила по григоријанском календару у новембру, а Грчка 1923.

Јулијанског календара придржавају се данас још Патријаршија Јерусалима, Москве, Србије и манастири на гори Атосу.

Ове цркве непокретне празнике славе тринаест дана касније него што то предвиђа григоријански календар, што значи да, нпр. Божић пада 25. децембра старог рачунања времена, тј. 7. јануара новог рачунања времена.

Насупрот томе све Православне Цркве – изузев Финске – при израчунавању датума Васкрса, држе се јулијанског календара.

Примена овог мешовитог датумара црквених празника и помена доводи, међутим, с обзиром на узајамну узупченост оба празнична циклуса (покретног и непокртног) до понеког куриозитета.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Што ниси навео Живицу Туцића као аутора тог текста? Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(02-01-2019, 02:26 AM)Шумадинац Пише:  Што ниси навео Живицу Туцића као аутора тог текста? Јок

Tucic ili bilo koji analiticar sasvim svejedno, svi lazu.
Одговори

.
Имамо малу новост за овог кримокатоличког угузљуба у дупликату, шта, зар ниси чуо?!

Гњилежни Запад је одлучио да се одмах по увођењу папског календара слави и „MERGER HOLIDAY”, што ће рећи да се јеврејски празник „HANUKKAH” има спојити са оним што се у Трбуху Сотоне зове „CRISMASS” (То је оно што се до јуче звало „CHRISTMAS”!)

Нови празник ће се звати „CRISUKKAH”, а поздрав ће да бидне „MERY CRISUKKAH”!

То није све!!!

Још лепша новост за наше унијате и верујушче у „два (три...четири...) плућна крила хришћанства”:

Од идуће године празник има да се зове „HANUCRISS”, а одатле до „ANTICHRIST” само је један корак!

Тако ти је то!

Напред дакле у честитарење кримокатоличких благдана!

Међутим!

'АЈД ЈЕДНОМ ДА РАШЧИСТИМО СА СНИСХОЂЕЊЕМ ЧЕСТИТАРЕЊА ГРЕШНИЦИМА!

УМЕСТО ДА СЕ МОЛИМО БОГУ ДА СЕ НАША ПРАВОСЛАВНА БРАЋА, КОЈУ ЈЕ МАСОН И ЈЕРЕТИК МЕЛЕТИЈЕ ПРЕВЕО НА ШОКАЧКИ КАЛЕНДАР, ВРАТЕ ЦРКВИ, МИ ИХ ПОДРЖАВАМО У ГРЕХУ СА БЕСМИСЛЕНИМ ЧЕСТИТАРЕЊЕМ ОВИХ СРБСКИХ АУТО-ШОВИНИСТА СВАКЕ ГОДИНЕ!

ЗАТО ДА СЕ ПОТСЕТИМО ШТА ЦРКВА ХРИСТОВА КАЖЕ ЗА КАЛЕНДАР:

Први Сигилион године Господње 1583-е

Јеремија, милошћу Божијом Архиепископ Константинопољски, Новог Рима и Васељенски Патријарх.

Пошто је „црква” старог (кримокатоличког) Рима, која као да се радује због сујете својих астронома, несмотрено изменила прекрасне одредбе о Светој Пасхи којих су се придржавали Хришћани, и које су установили и одредили 318 Светих Отаца Првог Светог и Васељенског Сабора Никејског, које су поштовали Хришћани свих земаља и по којима су празновали-тога ради појавила се саблазан.

Јер су пред нашу Смерност стали људи Јермени, питајући о пракси празновања, пошто и њих присиљавају да приме ове новотарије.

Због тога смо и морали да кажемо шта су о овоме установили Свети Отци.

Наша Смерност, размотривши ствар заједно са Најблаженијим Патријархом Александријским и Најблаженијим Патријархом Јерусалимским и другим члановима Синода, у Духу Светом, разјашњјавајући оно што су о овоме одлуцили Свети Отци, одређује:

Објављено 1583-е године од отелотворења Логоса,

Новембра 20-ог индикта 12-ог.

Константинопољски Јеремија, Александријски Силвестар, Јерусалимски, Софроније и други Архијереји Синода (Сабора).

Решење овог Светог Сабора са епитимијом:

Ко не следи обичаје Цркве о Светој Пасхи и месецослову (Календару) онако како су нам предати од Седам Светих Васељенских Сабора, који су их за нас добро установили да их следимо, него жели да прати грегоријанску Пасхалију и Месецослов, тај, пошто се, као и безбожни астрономи, супротставља свим одредбама Светих Сабора и хоће да их измени или ослаби, нека буде

А Н А Т Е М А,

одлучен од Цркве Христове и сабрања Верних.

Ви, Православни и Благочестиви Хришћани пребивајте у ономе што сте научили, у чему сте се родили и у чему сте васпитавани, а када буде неопходно и крв своју пролијте да бисте сачували Отачку Веру и исповедање; чувајте се и пазите ових,(МИСЛИ СЕ НА УНИЈАТЕ И ПОШОКАЧЕЊАКЕ!!!) нека вам помогне Господ наш Исус Христос и нека Молитва наше Смерности буде са свима вама.

Амин.

Други Сигилион, године Господње 1756-е.

Кирил, милошћу Божијом Архиепископ Константинопољски, Новога Рима и Васељенски Патријарх.

Услед нових саблазни, које су произвели паписти по питању измене наше Пасхе и Месецослова (Календара).

Одлучење од Цркве

Најчаснији Клирици наше Христове Велике Цркве и други најпобожнији Јереји и најпреподобнији Јероманаси, Појци у Црквама нашег Града, следбеници Неботајника Павла, који говори :

„Ако вам неко буде благовестио супротно од овога што смо вам ми благовестили, макар био и Анђео с Неба, да буде

А Н А Т Е М А!

Ако је Јереј или мирјанин да буде одлучен од Бога, проклет, и по смрти да не иструне него да пребива у вечним мукама!

Камен и железо нека се распу и распадну они никад и никако!

Нека наследе губу Гијезијину и вешање Јудино!

Нека пребивају на земљи као Каин, стењући и дрхтећи!

И гњев Божији нека буде на главама њиховим и удео њихов нека буде са издајником Јудом и богоборцима јудејима!

Земља нека се отвори и нека их прогута, као некада Датана и Авирона!

Анђео Бољжји нека их гони са мачем у све дане живота њиховог, и нека подлегну свим проклетствима Патријарха и Сабора, под вечним одлучењем и у мукама огња вечног!

Амин.


Исто тако ваља да људи који ође навраћају да знају да се у Грчкој развио читав покрет НОВИХ, МЛАДИХ, Старокалендараца који је захватио широке народне масе, људе најтврђе у Вери, који у увођењу новог, ПАПСКОГ, БЕЛОСВЕЦКОГ и УСТАШКОГ календара инстинктивно осећају први корак у правцу постепеног удаљавања од Истинског Православља.

Само слеп код очију не види да се последњих година у животу Помесних Православних Цркава одвија нешто на шта се никако другачије не може гледати него као на почетак коначног одступања од Православља и сливање Православља са протестантским светом.

ВИДИ ГОРЕ НАСЛОВ ОВЕ ТЕМЕ ИСПИСАН USTAŠICOM И ЧЕСТИТКУ „ЏИНГЛ-БЕЛ” ПОТРОШАЧКЕ ПАГАНСКЕ ЈЕРЕСИ, ГДЕ И НАШ ЧЕСТИТАР ПРИПАДА!!!

Ради се о ступању готово свих Помесних Православних Цркава, на челу са Васељенском Патријаршијом у ткз. „екуменски покрет”, формално обједињен у једну моћну организацију под називом „Белосветски Савет Цркава”.(или W.C.,„World Curch Council”)

ЗАТО СРБИ ЈОШ ЖИВИ:

ЉУБИТЕ ПРАВОСЛАВЉЕ!
ЉУБИТЕ СРБСТВО!


ДРУГО, ПОКУШАЈИ РЕФОРМЕ КАЛЕНДАРА И ПАСХАЛИЈЕ НИСУ ОД ЈУЧЕ!!!

Први такав већи покушај изведен је крајем 16-ог века у Западној Европи. Овај покушај уследио је након реформације тзв. „цркве” на Гњилежном Западу, са Мартином Лутером,Цвинглијем и Калвином.

Кримокатоличка „црква” настоји да и путем реформе календара обједини цео западни бајаги „хришћански” свет који је Реформација, без сумње, поделила.

Календар који је уведен крајем 16-ог века у већини западноевропских земаља познат је као григоријански календар, по имену римског папе Григорија 13-ог (1572-1585), који га је званично увео у октобру 1582-е године.

Творац овог, новог календара је астроном из Напуља, Луиђи (Алојзије) Лилио. По његовом предлогу, промена у календару је извршена тако што је уместо 4-ог проглашен 15-и октобар 1582-е године.

Избачено је дакле из јулијанског календара десет (10) дана, колико се накупило од времена Првог Васељенског Сабора.

Данас је та разлика повећана за 13 дана. Сличан је покушај учињен на конгресу у Цариграду 1923-е године, када је саветовано да се из постојећег календара избаци 13 дана.

Дужина григоријанске године износи: 365 дана, 5 часова, 49? и 12„.

Григоријанска година није апсолутно тачна, дужаје за 26” од тропске године.

Према прорачунима, за следећих 3,330 година биће потребно да се из григоријанског календара избаци један дан, да би се григоријанска година што више по тачности приближила астрономској години.

Који су недостаци григоријанског календара и зашто га Црква Христова није усвојила?

Григоријански календар није потпуно ни астрономски тачан!

Увођењем григоријанског календара прекршене су одлуке Црквених Сабора о празновању Пасхе.

Догађа се доста често да кримокатолици и протестанти Васкрс славе заједно када и Јудеји свој Песах, некада чак и пре Песаха!!!

То Канони Христове Цркве строго забрањују!!!


Увођењем дакле, такозваног „новог календара” разбијено је још више Молитвено Јединство Хришћана које је трајало више од хиљаду година.

Каква је била реакција Православне Цркве Христове на увођење новог календара на Западу у 16-ом веку?

Одговор на овај изазов најбоље се види из горе наведених Сигилиона Цариградског Патријарха Јеремије 2-ог (1572-1579; 1580-1584; 1586-1595),(ВИДИ ГОРЕ!) који је написан само годину дана после увођења григоријанског календара (1583).

Овај ДВОЈАЦ и ЕКУМЕНИСТА, не знају да тај ПАПСКИ, БЕЛОСВЕЦКИ и, зашто крити, УСТАШКИ календар,(а узгред буди примећено да је и постављач теме до јуче користио крваву хрватску гајевицу, у Србском Народу познатом као USTAŠICA)тај дакле УСТАШКИ календар, такозвани григоријански, није одмах уведен и прихваћен ни од свих на Гњилежном Западу, који, во времја оно, и није био тако гњило труо као данас.

Најпре су га увеле наравно, изразито кримокатоличке земље, Италија, Шпанија, Француска и кримокатоличка Немачка, док је то међу последњима учинила Енглеска, земља која је међу првима на Западу прозрела праву МИЛИТАРИСТИЧКУ и АНТИХРИШЋАНСКУ природу папског језуитског кримокатолицизма, значи тек у 18-ом веку.

Кримокатоличко бројање времена као такозвани „грађански календар”, у крви је уведен у јудео-бољшевичкој совјетији после такозване револуције 1917-е, кад је у Светој Русији извршен удар на Православље и кад је убијен Свети Цар Николај и Света Царска Породица!

Усташки кримокатолички календар је уведен у Краљевини СХС, 1. јануара 1919-е године, под диктатом Друштва народа из Париза (СВЕ САМИ МАСОНИ), орагнизације која је онда била оно што су данас Брисел и Вошингтон са свим оним што данас покушавају силом да нам увале.

ОНДА СУ НАМ УВАЉИВАЛИ УСТАШКИ КАЛЕНДАР И ХРВАТСКУ ГАЈЕВИЦУ А ДАНАС НАМ УВАЉУЈУ ШЕТЊЕ БОЛЕСНИХ МУЖЕЛОЖНИКА И ЛЕЗБАЧА, НАТО-ЧЕТНИКЕ И НАТО-ПОПОВЕ!!!

Међутим!

Во времја оно кримокатоличком календару су се одлучно и стручно успротивили, не само Права Црква Христова већ и неки познати западни научници.

Међу њима треба споменути Јосифа Скалигера, стручњака за хронологију, који није био Православан, али је својим прорачунима давао предност Православном, Отачком, (јулијанском) календару.

То је констатовао у свом делу: Ново откриће о рачунању времена (1582).

Исти став је имао и познати математичар са Универзитета у Гетингену у Њемачкој, Карл Фридрих Гаус (1777-1855), ваљда су и ови екуменисти чули за „Гаусове таблице”.

Међутим!

РАЗБОЈНИЧКИ КРИМОКАТОЛИЦИЗАМ У СОГЛАСЈУ СА СВОЈИМ ПРОТИВНИКОМ БЕЛОСВЕЦКОМ ЛИХВОМ И МАСОНЕРИЈОМ, ПОСТИГАО ЈЕ СВОЈ ЦИЉ!

Јединство тадашњег као и савременог Хришћанског Света је разбијено!!!

Први пут то се, нажалост, догодило и унутар Православног Хришћанског Црквеног Тела почетком 20-ог века а данас смо сведоци недела фанариотског јеретика Вартоломеја.

Наиме, након завршетка Првог светског рата, на предлог цариградског Патријарха Мелетија Метаксакиса (1922-1923;+1935) КОЈИ ЈЕ БИО ПОЗНАТИ ФАНАРИОТСКИ МАСОН И ЈЕРЕТИК КОЈИ ЈЕ ЈЕДВА ИЗБЕГАО БРИЈАЊЕ У САМОЈ ГРЧКОЈ, у Цариграду је одржан конгрес 1923-е године поводом предлога о евентуалној реформи Црквеног Календара.

Међутим!

Цариградски Патријарх Јоаким Трећи је пре тога догађаја, године 1902-е, у једној својој окружној Посланици писао о потреби јединственог и једновременог празновања главних Хришћанских Празника.

Поменути конгрес у Цариграду био је дакле од завереника замишљен као бајаги наставак остваривања те идеје, „да се Власи не сете”.

Да ли је овај конгрес био Свеправославни, како га неки називају, тешко је рећи.

На њему су били представници следећих Православних Помесних Цркава: Цариградска Патријаршија, Србска Патријаршија, Румунска Црква, представници Атинске Архиепископије у Грчкој и Кипарска Црква.

На конгресу НИСУ били:

Руска Патријаршија (из добро познатих разлога, због такозване јудео-бољшевичке револуције), Бугарска Црква (у питању је била Бугарска Егзархија и постојећи раскол са Цариградском Патријаршијом који траје још од 1872-е године), затим НИСУ били представници древних источних Патријаршија из Александрије, Антиохије и Јерусалима.

Нису, дакле, били представници ВЕЋИНЕ Православних Цркава!

Укратко, конгрес у Цариграду 1923-е године био је на становишту да треба извршити реформу постојећег Православног (јулијанског) календара.

Оно што је спорно јесте да ли је тада новоусвојени календар био:

а)„новојулијански”,

б)Папски и усташки „григоријански” или

в)нешто треће,

јер:

Конгрес је у погледу реформе усвојио предлог професора небеске механике на Београдском универзитету, Милутина Миланковића, који се ослањао на прорачуне београдског гимназијског професора математике Максима Трпковића.

По том предлогу требало је:

-Из календара треба избачити 13 дана;

-На сваких 900 година избачити такође по седам дана, (а не као у папско-григоријанском календару, на сваких 400 година избацити по три дана);

-Затим, секуларне године (године које се завршавају на две нуле) преступне су (имају 365 дана) ако дељене са 9 дају остатак 0 или 4, а остале су просте (имају по 365 дана).

У Србској делегацији је дакле уз тадашњег Митрополита Црногорско-Приморског Гаврила (Дожића), потоњег Србског Патријарха (+1950), био Професор Миланковић који је у својим математичким прорачунима ишао још даље од свог учитеља Трпковића и предложио, што је на конгресу усвојено, да од секуларних година преступне буду оне које дељене са 9 дају остатак 2 или 6, а све остале су просте.

Овај прорачун је био много тачнији од папско-григоријанског календара јер одступање од тропске године је само 2''.

Према томе, требало би да протекне преко 40.000 година да би се накупио један дан.

Свети Архијерејски Сабор Србске Православне Цркве био је у јесен 1923-е године ПРИМОРАН (КАО ШТО ДАНАС ПРИМОРАВАЈУ ПАТРИЈАРХА ДА У СИНАГОГИ СА ЈУДЕЈИМА СВИЈЕЋЕ ПАЛИ, ПРОТИВНО КАНОНИМА СВЕТОГ ПРАВОСЛАВЉА) да прихвати

Н А Ч Е Л Н О

одлуке конгреса у Цариграду, ЗНАЧИ ИЗРАЗИТЕ МАЊИНЕ ПОМЕСНИХ ПРАВОСЛАВНИХ ЦРКАВА, о реформи Црквеног Календара, али је његову

П Р И М Е Н У

оставио до даљњег, ЗА СРЕЋНИЈА ВРЕМЕНА, док се о томе не усагласе

С В Е

Помесне Православне Цркве, а нарочито РУСКА!

Како ни после 80 година до тог међуправославног усаглашавања није дошло, Србска Православна Црква је остала при НАШЕМ СРБСКОМ ПРАВОСЛАВНОМ (јулијанском) календару, кога се и данас држи и држаће се ва вјеки вјекова док је живог Србина!!!

Амин, Боже дај!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

.
Ево па се честитарите и даље ама прво ово погледајте:


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

.
.
ПУТИНОВА НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ЗА 2019


[Слика: IMG-0289.jpg]


Поштовани грађани Русије, драги пријатељи!


Ближи се нова 2019. година. Иза нас је садржајан децембар, пун брига, када смо журили да завршимо неодложне послове, правили планове за будућност и, наравно, припремали се за празник.

А сада са стрепњом и надом очекујемо долазак нове године, видимо одушевљене дечје очи, осећамо како се радују родитељи и баке и деке, кад је цела породица у овим тренуцима заједно, а њихова срца су огрејана нежношћу и пажњом.

[Слика: IMG-0286.jpg]

И видимо да је ово та новогодишња чаролија.

А њу чини наша великодушност — она је потребна и за празнике и свакодневно, када помажемо онима којима је потребна помоћ, који су усамљени или болесни.

Јер не постоји туђа невоља.

А милосрђе увек узвраћа добротом, поклања радост саучесништва.

[Слика: IMG-0290.jpg]

Драги пријатељи! Свако сада има своја очекивања, али, све у свему, сви ми желимо да наши најближи буду здрави, да у дому влада мир, деца се радују, а живот буде миран.

А да се снови, чак и најскривенији, обавезно остваре.

У новогодишњој ноћи, као у детињству, замишљамо жеље и чекамо срећу.

И нека се остваре!

Али, ипак, тачно знамо да се најбоље за нас, за наше породице, за родну земљу, може постићи само сопственим напорима, заједничким усклађеним радом.

Предстоји нам да решимо много горућих задатака.

У економији, науци и технологији; у здравству, образовању и култури.

И, што је најважније, корак по корак, тежимо побољшању благостања и квалитета живота.

Да сви грађани Русије — свако од нас — већ у наступајућој години осети промене набоље.

То можемо да урадимо само заједно, никада нисмо имали и никада нећемо имати помоћнике.

И зато је важно да будемо јединствен, уједињен и јак тим.

И нека нас пријатељство и добре наде, који сада све уједињују, прате у будућности, помажу у раду и постизању заједничких циљева.

Драги пријатељи, само неколико секунди нас раздваја од нове, 2019. године.

Пожелимо срећу онима који су поред нас, рецимо свима који су нам драги најтоплије речи, захвалимо родитељима, нежно и чврсто загрлимо децу, отворимо своја срца једни другима.

Јер када милиони људи осећа тако светла осећања, свет се испуњава љубављу и поверењем.

Искрено вам желим срећу и благостање, а нашој домовини, нашој вољеној Русији, успех и просперитет.

Честитам вам празник и желим срећну Нову 2019. годину!


[Слика: IMG-0297.gif]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

.
Њемачки медији су објавили да је руска хиперсонична ракета „Авангард“, са бојевом главом која може да лети и 27 пута брже од звука изазвала панику у Сједињеним Државама и да су у Пентагону схватили да је систем противракетне одбртане, постављен око Русије, постао бекористан иако су у њега уложене стотине милијарди долара, а и да би кренуо у прављење новог система ПРО, али да не зна како би он требало да изгледа.

Овим поводом је московски експерт Сергеј Михејев оценио да је појава „Авангарда“ присилила Американце да схвате да су сведене на нулу све њихове предности над Русијом које су се трудили да оствање штампањем долара, па ка'е:

Цитат:Сједињене Државе су до `Авангарда` живеле у уверењу да ће са својом глобалном ПРО коначно моћи да забровае на Русију као на стратешку противтежу и конкурента. Када је почетком марта 2018-те – за време познатог наступа Владимира Путина – била показана компјутерска симулација дејства `Авангарда` - Американци су се смејали и тврдили да је то `само анимирани филм`.

Сада се ми последњи смејемо.

КидањеКидањеКидање

Исти експерт у овом контексту подсећа на древни филозофски закон да је оружје моћније од новца, па ка'е:

Цитат:Са `Авангардом` су Американци натерани да схвате да нема никакве надмоћи над Русијом коју могу постићи доларом. Другим речима: да супериорно оружје све своди на нулу и да људи са новцем увек узмичу пред онима који имају моћно оружје ако ови други притом имају и друге потребне квалитете, укључујући политичку вољу.

Тако ће ствари стајати и надаље. Нека се не надају ничему другом. Ваљда ће им сада бар постати јасно да им је много боље, а и јефтиније, да се са Москвом договарају о контроли над наоружањем.

Михејев је уверен да Москва нема према САД никакве агресивне намере и планове иако јој „Авангард“ омогућава да по САД нанесе уништавајући удар, па ка'е:

Цитат:У Вашингтону су се надали да Русију могу учинити слабом. Натерали су је да ради на новим оружјима. Да тога није било – вероватно ни `Авангарда` не би било. Верујем да су се отрезнили након показаног удара `Авангарда` по полигону на Камчатки.

Срећна Нова Гњилежном Западу, смирите се и уживајте!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

https://facebookreporter.org/2019/01/01/...ve-godine/
Одговори

(02-01-2019, 03:33 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Срећна Нова Гњилежном Западу, смирите се и уживајте!

Овај сам себи почео да честита и сам себи јавно упућује поруке да се смири и ужива. Изгубио компас стари Просветар,заборавио да је он једини овде не западу.
Одговори

(03-01-2019, 06:49 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
(02-01-2019, 03:33 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Срећна Нова Гњилежном Западу, смирите се и уживајте!

Овај сам себи почео да честита и сам себи јавно упућује поруке да се смири и ужива. Изгубио компас стари Просветар,заборавио да је он једини овде не западу.

Ми јесмо на западу ама ГЕОГРАФСКИ док смо ДУХОВНО аутентични Србин који је током скоро пола века боравка у Трбуху Сотоне стекао ИМУНИТЕТ на исти!

Међутим!

Велика већина пучине у NOVOSRBU живи у ЛОШОЈ КОПИЈИ Гњилежног Запада и то са јасним симптомима ослабљеног или урушеног имунитета, и то у толикој мери да многи уопште и не разликују Србску АЗБУКОВИЦУ од хрватске АБЕЦЕЧЕДЕ!

Тагата је србска поголема!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(03-01-2019, 07:54 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(03-01-2019, 06:49 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
(02-01-2019, 03:33 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Срећна Нова Гњилежном Западу, смирите се и уживајте!

Овај сам себи почео да честита и сам себи јавно упућује поруке да се смири и ужива. Изгубио компас стари Просветар,заборавио да је он једини овде не западу.

Ми јесмо на западу ама ГЕОГРАФСКИ док смо ДУХОВНО аутентични Србин који је током скоро пола века боравка у Трбуху Сотоне стекао ИМУНИТЕТ на исти!

КидањеКидањеКидање

Koja си ти легенда... Да те нема требало би те измислити.

Чек колико знамо "духовно аутентични Срби " иду у српску православну цркву и манастире, замонаше се, Имају духовног оца,
, Не иду на посao, немају пензију ..За време пошта тихују, Не користе сотонине дигиталне технологије као што је интернет и форум.Нису расисти и љотићевци. Не улазе у политичке расправе.Не позивају на пуч и рушење државног уређења.Не слушају педофила Еру...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

.
ЕВО ПА СЕ ЧЕСТИТАРИТЕ И ДАЉЕ!


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

.
ХОЋЕМО, НАРАВНО! Јок


[Слика: IMG-0286.jpg]
[Слика: IMG-0287.jpg]
[Слика: IMG-0288.jpg]
[Слика: IMG-0289.jpg]
[Слика: IMG-9768.jpg]
[Слика: IMG-0290.jpg]
[Слика: IMG-0291.jpg]
[Слика: IMG-0292.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним