04-01-2018, 09:18 AM
(04-01-2018, 01:29 AM)Mekenzi Пише: Da se pitaju verski fanatici danas bi ti Jeremija jos uvek jahao Magarca....
Јел'се ти то дискретно препоручујеш?
Што се нас тиче ми би радије да ујашемо на свињи кад тамо уљегнемо, па ти дедер поради на томе код Крмнада Чварка (из партизанске породице)!
(04-01-2018, 01:29 AM)Mekenzi Пише: A osudjivati ljude koji misle malo savremenije, slaveci kao sav normalan svet novu godinu od Perta do Aljaske je toboze neki greh ko zna sta.
O kom bogu i crkvi ti pričaš i još osuđuješ narod koji je izasao na trgove da se proveseli eto jel kao krši neki tamo post . Gluposti.
Ko hoce neka slavi ko nece ne mora. Nek posti, nek se moli, nek zivi u pećini svako ima svoj izbor..
Срећом, ми преостали Срби, шака сиромаха, знамо да чак и кад Отачки Календар не би постојао - ВАЉАЛО БИ ГА ИЗМИСЛИТИ, само да се постави још један шанац одбране наше од латиснког надирања!
Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!
Ми схватамо да не мож'човек да наћера петнес'иљада људи или више, да пости, али то што се ради па то је прави кермес, ВЕЛИКО ЖДРАЊЕ човече!
Без обзира дакле како Србадија чини, ми никако не можемо да се сложимо са схватањем Поста и омрса као и одлазака у Цркву, то јест да сви могу како ко 'оће а јопе'да се ките Именом Србским!
Ми дакле, или смо Срби Православни или нисмо, на нами је, чак и кад грешимо, да покушамо опет и опет да се после пада придигнемо и да наставимо ма и спотичући се, уском стазом!
Ми знамо да је за NOVOSRBE, НЕДОВРШЕНЕ ХРВАТЕ и остали НЕКРСТ, НЕСОЈ и НЕРАСТ, веома тешко да неке ствари схвате али наша Црква Хришћанска, Православна и Светосавска је саткана од Закона којих се морамо држати ако хоћемо да наставимо да се зовемо Србским Именом које смо од наших Предака наследили!
А иначе...
Није наше рођење у Православљу, наш Свети Сава и Свети Књаз Лазар нека ПРИВИЛЕГИЈА коју рођењем аутоматски добијамо, није СВЕТОСАВЉЕ дакле
Д А Т О С Т
него
З А Д А Т О С Т
како је једном лепо рекао наш Брат Владимир Димитријевић!
Зато ми у нашим мање више ситним али МНОГОБРОЈНИМ сагрешењима, као што је и ВЕЛИКО ЖДРАЊЕ за време ПОСТА, видимо КАШТИГУ БОЖИЈУ која нам стиже у обличју:
ПАТРИЈАРХА који Апостолска Правила не поштује но са јудејима свијеће пали и са латинском јереси се у образе целива и саслужује,
ПРЕТЕНДЕНТА НА ТЕШКУ КРУНУ ПЕТРА МРКОЊИЋА, који ем што не зна да говори не зна ни да се ПРЕКРСТИ,
ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ у обличју једне кукавне лезбаче,
ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ који се клања најцрњим душманима србским који га тапшу по леђима као псето, чиме Државу не повећава као Милош но је већма смањује и који никако да изгуби на гласању но се враћа и кроз прозор кад угасиш ТВ или веш-машину,
ЈАДНЕ-ЖАЛОСНЕ опозиције (изузев ДВЕРИ) која би требало да истог надгласа еда би још шире отворила капије на Граду душманима!
ШТОНО РЕЧЕ КАЊОШ МАЦЕДОНОВИЋ „БОЉИ И ВИШИ ОТИДОШЕ БОЉИМА И ВИШИЈЕМА” А КАКО ПОШТУЈЕМО НАС И НАШЕ ПРЕТКЕ НАМИ ЈЕДВА ОВИ И ОВАКИ ДОПАДОШЕ!
Иначе Кизо по обичају нами опонира а његови истомишљеници увек понављају исту причу к'о шваба тра-ла-ла па веле, ка'е „таки је наш Народ, преждерава се шваргле и кавурме за време Поста па пос'коронарна обољења”!
Е па имамо новост таке:
СРБСКИ НАРОД ЈЕС'ТАКИ АЛ'ОД ЈУЧЕ, ТО ЈЕСТ ОД ПАРТИЗАНСКЕ ОКУПАЦИЈЕ С'ЈЕСЕНИ '44-Е!!!
Међутим!
Тај исти Народ већ 'иљаду година наше Крштене историја па све до прекјуче постио је како треба и био здрав и жилав, издужених мишића и велике снаге и само као такав је могао да издржи и албанску Голготу између осталог.
Партизани и Тито су нам СИЛОМ променили и јеловник и ритам исхране, па смо тако и постали народ кукавних болесника и несрећника!
Погледајте само илустрације ради, исповест Монаха Калиста, коју смо цитирали ође једном и више пута, а који се упокојио у Господу крајем осамдесетих и сахрањен је у Манастиру Жичи.
Ми знамо особу која је добила Благослов од Монаха Калиста, ПРЕМА ТОМЕ НЕ РАДИ СЕ О ДАВНО ПРОШЛИМ ВРЕМЕНИМА!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!